Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Unicefin varapääjohtaja vierailee Suomessa

Jaa

YKn lastenrahasto Unicefin varapääjohtaja Charlotte Petri Gornitzka vierailee Suomessa 23.–24. toukokuuta.

Unicefin varapääjohtaja Charlotte Petri Gornitzka käy ulkoministeriön kehityspoliittisen osaston osastopäällikkö Satu Santalan kanssa vuosikeskustelut, joissa käsitellään laajasti Suomen ja Unicefin välistä yhteistyötä. Lisäksi Petri Gornitzka tapaa opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoisen, ulkoministeriön alivaltiosihteeri Elina Kalkun sekä kansanedustajia ja vierailee YK:n teknologiainnovaatioiden laboratoriossa (UNTIL) Espoossa.

Unicef on yksi Suomen keskeisistä YK-kumppaneista. Suomi ohjaa lastenrahastolle sekä yleistukea että hanketukea ja rahoittaa Unicefin innovaatiorahastoa. Syyriassa, Libanonissa, Jordaniassa ja Turkissa Suomi on rahoittanut Unicefin No Lost Generation -aloitteeseen kuuluvia hankkeita vuodesta 2015 lähtien yhteensä 16,2 miljoonalla eurolla.  Hankkeissa tuetaan Syyrian konfliktista kärsivien, etenkin heikoimmassa asemassa olevien lasten koulutusta, suojelua sekä yhteiskunnallista osallistumista. Kaikkiaan aloitteen piirissä on yli kuusi miljoonaa lasta ja nuorta. Afganistanin WASH-ohjelmalla puolestaan on parannettu satojen tuhansien ihmisten juomaveden laatua, sanitaatiota ja hygieniaa. Suomi tuki ohjelmaa vuosina 2017–2018 kahdella miljoonalla eurolla.  

Unicefin kansallinen komitea, Suomen Unicef ry, kerää varoja YK-järjestön kehitysohjelmiin ja hätäapuun sekä tekee vaikuttamis- ja tiedotustyötä lapsen oikeuksien puolesta. Vuonna 2018 järjestöllä oli Suomessa 140 000 tukijaa.

Lisätietoja: lähetystöneuvos Henna Knuuttila, puh. +358 295 350 246.
Mediatiedustelut: Riikka Kämppi, Suomen UNICEF, +358 40 572 9733, riikka.kamppi@unicef.fi.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Utrikesministeriet utredde: majoriteten av ryssarna positivt inställda till Finland12.9.2019 12:00:00 EESTTiedote

Finlands ambassad i Moskva och generalkonsulat i Sankt Petersburg lät sommaren 2019 göra en undersökning för att utreda ryssarnas föreställningar om Finland. Undersökningen har utförts av bolaget Levada Market Research och totalt 1 600 personer från olika delar av Ryssland har svarat på enkäten. Den aktuella undersökningen är den andra som gjorts, då en motsvarande undersökning gjordes sommaren 2017. I år utfördes också en separat undersökning i Sankt Petersburg och Leningrad oblast.

UM: Ulkoministeriö selvitti: Valtaosa venäläisistä suhtautuu Suomeen myönteisesti12.9.2019 12:00:00 EESTTiedote

Suomen Moskovan-suurlähetystö ja Pietarin pääkonsulaatti teettivät kesällä 2019 tutkimuksen, jossa selvitettiin venäläisten mielikuvia Suomesta. Kyselyn toteutti tutkimusyhtiö Levada Market Research ja siihen vastasi yhteensä 1 600 henkilöä eri puolilta Venäjää. Tutkimus tehtiin nyt toista kertaa – edellisen kerran se toteutettiin kesällä 2017. Tänä vuonna tutkimus toteutettiin erilliskyselynä myös Pietarissa ja Pietaria ympäröivällä Leningradin alueella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme