Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Utrikesminister Haavisto deltar i informellt videomöte mellan EU:s utrikesministrar

Dela

EU:s utrikesministrar sammanträder till ett informellt videomöte onsdagen den 22 april. Utrikesminister Pekka Haavisto företräder Finland vid mötet. Mötets huvudtema är Ukraina och de övriga länderna som omfattas av EU:s östliga partnerskap. Därtill fortsätter ministrarna sin diskussion om coronavirusläget.

Utrikesministrarna ska diskutera och bedöma EU:s politik och åtgärder i Ukraina och de östliga partnerskapsländerna under den pågående coronakrisen. Finland anser att det är viktigt att EU förmedlar ett kraftfullt budskap om solidaritet och stöd till Ukraina. Samtidigt är det viktigt att säkerställa att reformerna i landet framskrider. EU ska även ge starkt och synligt stöd till de övriga länderna som omfattas av det östliga partnerskapet, det vill säga Armenien, Azerbajdzjan, Georgien, Moldova och Vitryssland. Sjukdomens spridning prövar svårt de här samhällenas bärkraft och medborgarnas förtroende för staten. Det är också viktigt att se till att coronaläget inte utnyttjas som svepskäl att begränsa medborgarnas grundläggande rättigheter.

Utrikesministrarna fortsätter sin diskussion om internationella åtgärder och samarbete för att reagera på coronavirusets följder.

Ytterligareinformation: Matti Nissinen, Europakorrespondent, tfn +358 295 351 780

Utrikesministeriets e-postadresser har formen fornamn.efternamn@formin.fi.

Länkar

Om

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Följ Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum