Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Välimeren unionin alueellinen foorumi haluaa tiivistää keskinäistä yhteistyötään

Jaa

Ulkoministeri Pekka Haavisto osallistuu maanantaina 29. marraskuuta Barcelonassa järjestettävään Välimeren Unionin alueelliseen foorumiin. Samassa yhteydessä järjestetään EU:n ulkoministerien ja Eteläisen naapuruston ulkoministeritapaaminen.

Kokouksessa on tarkoitus tiivistää yhteistyötä EU:n Välimeren alueella, vahvistaa keskinäistä luottamusta poliittisen vuoropuhelulla EU:n ja EU:n eteläisten naapuruusmaiden kanssa ja pyrkiä löytämään keinoja, joilla vastataan koronapandemian tuomiin haasteisiin. Konkreettisena tavoitteena on nopeuttaa niin kutsuttujen kumppanuussopimusten hyväksymistä, minkä pohjalta EU:n ja eteläisten maiden yhteiset hankkeet voidaan aloittaa.

”Suomelle on tärkeää pitää kiinni EU:n arvopohjasta, sekä vahvistaa naisten ja nuorten osallistumista sekä edistää ympäristön suojelua ja ilmaston muutoksen vastaista toimintaa”, toteaa ulkoministeri Haavisto.

EU-ministerien keskusteluiden keskiössä on nopeuttaa kumppanuussopimusten käsittelyä ja muistuttaa sovituista kumppanuusprioriteeteista. Prioriteeteissa on määritelty yhteistyön poliittinen kehys, joka ohjaa kunkin kumppanin yksittäisiä kumppanuusneuvotteluja ja asettaa reunaehdot EU:n maksamalle kumppanuustuelle. Eri EU-mailla on erilaisia intressejä: eteläisille jäsenmaille uusi politiikka on mahdollisuus tuoda taloudellista ja yhteiskunnallista vakautta, mukaan lukien työpaikkoja erityisesti Pohjois-Afrikan maihin.

Lisätietoa:

Ulkoministerin diplomaattiavustaja Laila Clyne, puh. 0295 350 492
Lähetystöneuvos Mari Neuvonen, Pohjoisen Afrikan yksikkö, puh. 0295 350 766
Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

This is FINLAND Magazine 2022–2023: Mot en hållbarare och mänskligare framtid24.1.2022 13:12:37 EET | Tiedote

This is FINLAND Magazine 2022–2023, en tidskrift som presenterar Finlands starka sidor och kompetens, har utkommit på engelska. Årets publikation har blicken stadigt fäst mot framtiden. Tidskriften tar upp teman som är på allas läppar, i Finland och ute i världen: digitaliseringen, kampen mot klimatförändringarna, lycka, en god vardag, förändringarna i arbetslivet och förtroende.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme