Ulkoministeriö/Utrikesministeriet

UM: Valtionavustukset kansalaisjärjestöjen Eurooppa-tiedottamiseen vuodelle 2018 myönnetty

Jaa

Ulkoministeriö on myöntänyt yhteensä 370 000 euroa valtionavustusta kaikkiaan 15 kansalaisjärjestölle Eurooppa-tiedottamiseen. Yhteensä tuettuja hankkeita on 18.

Kansalaisjärjestöjen Eurooppa-tiedottamiseen suunnattujen valtionavustusten tarkoituksena on lisätä Euroopan unioniin liittyvää tietoutta Suomessa. Kansalaisjärjestöillä on tärkeä osa tämän tiedon lisäämisessä ja siihen liittyvän keskustelun edistäjänä. Avustuksilla edistetään kansalaisjärjestöjen Eurooppa-tiedottamista ja kansalaisten perustietoa Euroopan unioniin ja Suomen, EU-jäsenyyteen liittyvistä kysymyksistä.

Vuoden 2018 hakukierroksen painopisteitä olivat EU:n tulevaisuus ja sen merkitys Suomelle: brexit, talous- ja kauppapolitiikka, EMU, EU:n yhteinen ulko- ja turvallisuuspolitiikka mukaan lukien puolustus. Lisäksi teemoissa painotettiin nuorten mahdollisuuksia EU:ssa sekä jäsenyyden hyötyjä ja haittoja.

Hakukierroksella painotettiin hankkeiden viestinnällisyyttä kuten monikanavaisuutta, vaikuttavuutta ja tuotettujen aineistojen mahdollisimman laajaa jakelua ja saavutettavuutta erityisesti suuren yleisön parissa. Hankkeiden tuottamien sisältöjen tulee olla käytettävissä maksutta. Myönnettävien valtionavustusten suuruusluokka oli 15.000–50.000 euroa hanketta kohden. Tukitason tavoitteena on tarjota järjestöille mahdollisuus tuottaa vaikuttavampia ja muuttuneen viestintäympäristön vaateet huomioivia hankkeita.

Hakemuksia saapui ministeriöön määräaikaan mennessä yhteensä 43 järjestöltä 52 hankkeeseen. Yksivuotinen avustus on tarkoitettu Suomessa tapahtuvaan tiedottamiseen. Ulkoministeriö on hakemusten perusteella myöntänyt valtionavustusta seuraaville järjestöille:

 • Attac ry
 • Demokraattinen Sivistysliitto ry
 • Eurooppalainen Suomi ry
 • Eurooppanuoret ry
 • European Youth Parliament Finland - EYP Finland ry
 • Kansan Radioliitto ry
 • Kehitysyhteistyöjärjestöjen EU-yhdistys Kehys ry
 • Kuurojen Liitto ry
 • Maaseudun Sivistysliitto ry
 • Open Knowledge Finland ry
 • Rauhankasvatusinstituutti ry
 • SaferGlobe ry
 • Suomen Nuorisoyhteistyö - Allianssi ry
 • SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry
 • Suomen YK-liitto ry 

Lisätietoja: Johanna Kotkajärvi, apulaisosastopäällikkö, viestintäosasto, puh. +358 295 351 351.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö/Utrikesministeriet
Ulkoministeriö/Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö/Utrikesministeriet

MFA: Minister for Foreign Trade and Development Anne-Mari Virolainen to EU development ministers' meeting19.2.2018 11:35Tiedote

An Informal meeting of EU development ministers will be organised in Brussels on 20 February 2018. Finland's representative at the meeting will be Minister for Foreign Trade and Development Anne-Mari Virolainen. The ministers will discuss, among other things, EU's financial instruments for external action after 2020, on which decisions will be made in the forthcoming negotiations concerning the EU's Multiannual Financial Framework (MFF).

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme