Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Valtionavustukset kansalaisjärjestöjen Eurooppa-tiedottamiseen vuodelle 2018 myönnetty

Jaa

Ulkoministeriö on myöntänyt yhteensä 370 000 euroa valtionavustusta kaikkiaan 15 kansalaisjärjestölle Eurooppa-tiedottamiseen. Yhteensä tuettuja hankkeita on 18.

Kansalaisjärjestöjen Eurooppa-tiedottamiseen suunnattujen valtionavustusten tarkoituksena on lisätä Euroopan unioniin liittyvää tietoutta Suomessa. Kansalaisjärjestöillä on tärkeä osa tämän tiedon lisäämisessä ja siihen liittyvän keskustelun edistäjänä. Avustuksilla edistetään kansalaisjärjestöjen Eurooppa-tiedottamista ja kansalaisten perustietoa Euroopan unioniin ja Suomen, EU-jäsenyyteen liittyvistä kysymyksistä.

Vuoden 2018 hakukierroksen painopisteitä olivat EU:n tulevaisuus ja sen merkitys Suomelle: brexit, talous- ja kauppapolitiikka, EMU, EU:n yhteinen ulko- ja turvallisuuspolitiikka mukaan lukien puolustus. Lisäksi teemoissa painotettiin nuorten mahdollisuuksia EU:ssa sekä jäsenyyden hyötyjä ja haittoja.

Hakukierroksella painotettiin hankkeiden viestinnällisyyttä kuten monikanavaisuutta, vaikuttavuutta ja tuotettujen aineistojen mahdollisimman laajaa jakelua ja saavutettavuutta erityisesti suuren yleisön parissa. Hankkeiden tuottamien sisältöjen tulee olla käytettävissä maksutta. Myönnettävien valtionavustusten suuruusluokka oli 15.000–50.000 euroa hanketta kohden. Tukitason tavoitteena on tarjota järjestöille mahdollisuus tuottaa vaikuttavampia ja muuttuneen viestintäympäristön vaateet huomioivia hankkeita.

Hakemuksia saapui ministeriöön määräaikaan mennessä yhteensä 43 järjestöltä 52 hankkeeseen. Yksivuotinen avustus on tarkoitettu Suomessa tapahtuvaan tiedottamiseen. Ulkoministeriö on hakemusten perusteella myöntänyt valtionavustusta seuraaville järjestöille:

 • Attac ry
 • Demokraattinen Sivistysliitto ry
 • Eurooppalainen Suomi ry
 • Eurooppanuoret ry
 • European Youth Parliament Finland - EYP Finland ry
 • Kansan Radioliitto ry
 • Kehitysyhteistyöjärjestöjen EU-yhdistys Kehys ry
 • Kuurojen Liitto ry
 • Maaseudun Sivistysliitto ry
 • Open Knowledge Finland ry
 • Rauhankasvatusinstituutti ry
 • SaferGlobe ry
 • Suomen Nuorisoyhteistyö - Allianssi ry
 • SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry
 • Suomen YK-liitto ry 

Lisätietoja: Johanna Kotkajärvi, apulaisosastopäällikkö, viestintäosasto, puh. +358 295 351 351.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

MFA: Independent assessment: development financier Finnfund’s work most impactful in agriculture and forestry sector10.12.2018 10:30Tiedote

Development financier Finnfund has succeeded in investing more and more in the world’s poorest countries and most difficult sectors, while also maintaining its commercial viability. The most positive development impacts can be seen in the company’s investments in agriculture and forestry. This information comes from an independent assessment of the company’s activities.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme