Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Valtionavustukset ulko- ja turvallisuuspolitiikan alalla toimiville kansalaisjärjestöille myönnetty

Jaa

Ulkoministeriö on myöntänyt yhteensä 911 000 euroa valtionavustusta kaikkiaan yhdeksälle ulko- ja turvallisuuspolitiikan alalla toimivalle järjestölle.

Valtion talousarvion 2018 momentilta 249050 (Eräät valtionavut) myönnettävän avustuksen tarkoituksena on tukea kansalaisjärjestöjen toimintaa, joka liittyy Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittisiin linjauksiin ja kansainvälisiin sitoumuksiin.

Vuoden 2018 valtionavustusten haun painopisteet olivat sääntöpohjainen kansainvälinen yhteistyö, konfliktien ehkäisy ja rauhanvälitys, ihmisoikeudet ja demokratia ulko- ja turvallisuuspolitiikassa sekä transatlanttinen yhteistyö. Valtionavustusten jako kansalaisjärjestöille on nyt toista kertaa toteutettu avoimeen hakumenettelyyn perustuen.

Hakemuksia saapui ministeriöön määräaikaan mennessä yhteensä 19 järjestöltä. Haetut avustukset olivat suuruudeltaan 20 000 – 400 000 euroa.

Ulkoministeriö on hakemusten perusteella myöntänyt valtionavustusta seuraaville järjestöille:

  • Crisis Management Initiative
  • Ihmisoikeusliitto
  •  Laajan turvallisuuden verkosto ry
  • SaferGlobe
  • Suomen Atlantti-Seura
  • Suomen Punainen Risti
  • Suomen YK-liitto
  • World Federation of the Deaf ja
  • Ålands fredsinstitut.

Myönnetyt avustukset ovat yleisavustusta järjestöjen toimintaan vuodelle 2018. Avustus on harkinnanvaraista ja se myönnetään yksivuotisena.

Lisätietoja: : yksikönpäällikkö Erik af Hällström, puh. +358 295 350 906 sekä avustaja Terhi Paikkala, puh. +358 295 350 102, YK- ja yleisten globaaliasioiden yksikkö

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

MFA: Much demand for the Foreign Ministry's consular services – Finns are frequent travellers17.1.2019 08:00Tiedote

Finns are travelling to all corners of the world. In 2018, over 241,000 Finns registered at matkustustilmoitus.fi, which means that they submitted their travel plans and contact details to the Ministry for Foreign Affairs. Those who had submitted their travel details received information and instructions from the Foreign Ministry in 92 crisis situations, most of which were related to natural disasters.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme