Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Valtionavustukset ulko- ja turvallisuuspolitiikan alalla toimiville kansalaisjärjestöille vuodelle 2020 myönnetty

Jaa

Ulkoministeriö on myöntänyt yhteensä 1 061 000 euroa valtionavustusta kaikkiaan kolmelletoista ulko- ja turvallisuuspolitiikan alalla toimivalle järjestölle.

Valtion talousarvion 2020 momentilta 24.90.50 (Eräät valtionavut) myönnettävän avustuksen tarkoituksena on tukea kansalaisjärjestöjen toimintaa, joka liittyy Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittisiin linjauksiin ja kansainvälisiin sitoumuksiin.

Vuoden 2020 valtionavustusten haun painopisteet olivat sääntöpohjainen kansainvälinen yhteistyö, konfliktien ehkäisy ja rauhanvälitys, ihmisoikeudet ja demokratia ulko- ja turvallisuuspolitiikassa sekä laaja-alainen transatlanttinen yhteistyö. Valtionavustusten jako kansalaisjärjestöille toteutettiin nyt neljättä kertaa avoimeen hakumenettelyyn perustuen.

Hakemuksia saapui ministeriöön määräaikaan mennessä yhteensä 29 järjestöltä. Haetut avustukset olivat suuruudeltaan 6 000–460 000 euroa.

Ulkoministeriö on hakemusten perusteella myöntänyt valtionavustusta seuraaville järjestöille:

 • Crisis Management Initiative ry
 • Europpalainen Suomi ry
 • Finnwatch ry
 • Ihmisoikeusliitto ry
 • Laajan turvallisuuden verkosto ry WISE
 • Saamelaisneuvosto
 • SaferGlobe ry
 • Suomen Atlantti-Seura ry
 • Suomen Punainen Risti ry
 • Suomen UN Women ry
 • Suomen YK-liitto ry
 • World Federation of the Deaf ry
 • Ålands fredsinstitut sr

Myönnetyt avustukset ovat yleisavustusta järjestöjen toimintaan vuodelle 2020. Avustus on harkinnanvaraista, ja se myönnetään yksivuotisena.

Lisätietoja: vastuuvirkamies Anna Hakala, puh. + 358 295 350 468, turvallisuuspolitiikan ja kriisinhallinnan yksikkö.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Valtioneuvoston periaatepäätös: kotiutuslentoja on mahdollista tukea24.3.2020 19:43:07 EETTiedote

Valtioneuvosto on koronaviruspandemian vuoksi tehnyt 24. maaliskuuta periaatepäätöksen, jonka pohjalta ulkoministeriö voi suunnitella kohtuuhintaisten kotiutuslentojen järjestämistä maista, joista matkailijoiden ei enää ole mahdollista palata Suomeen kaupallisilla yhteyksillä. Valtioneuvoston periaatepäätöksen mukaisesti kotiutuslentoja voidaan tukea enintään 4 000 000 eurolla.

UM: Suomen edustustot selvittivät: koulutus, yhdenvertaisuus ja Sanna Marin profiloivat Suomen näkyvyyttä ulkomaisessa mediassa vuonna 201923.3.2020 15:00:00 EETTiedote

Ulkoministeriön edustustoilta keräämä Suomi maailman mediassa -katsaus kertoo Suomen kansainvälisen medianäkyvyyden jatkuvan hyvällä tasolla. Loppuvuodesta hallituksen vaihtuminen ja Sanna Marinin nousu pääministeriksi herättivät poikkeuksellisen mediakiinnostuksen Suomea kohtaan. Aikaisempien vuosien tapaan muita keskeisiä Suomeen liitettyjä teemoja olivat koulutusjärjestelmä, tasa-arvo ja yhdenvertaisuus.

UM: Finlands beskickningar utredde: utbildning, jämlikhet och Sanna Marin gjorde Finland synligt i utländska medier 201923.3.2020 15:00:00 EETTiedote

Översikten Finland i utländska medier, som utrikesministeriet sammanställt av material från Finlands ambassader och konsulat, visar att Finland fortfarande framställs i positiv dager i utländska medier. Regeringsskiftet och valet av Sanna Marin till statsminister i slutet av året väckte exceptionellt stor uppmärksamhet i medierna. I likhet med tidigare år förknippades även temana utbildning, jämställdhet och jämlikhet med Finland.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme