Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Varatuomari Kimmo Sasi Suomen edustajaksi Pohjoismaiden rajaesteneuvostoon

Jaa

ULKOMINISTERIÖ
http://formin.finland.fi

Tiedote 2/2017
10.1.2018

Varatuomari Kimmo Sasi Suomen edustajaksi Pohjoismaiden rajaesteneuvostoon

Pohjoismaisen yhteistyön ministeri Anne Berner on kutsunut varatuomari Kimmo Sasin Suomen edustajaksi Pohjoismaiden ministerineuvoston alaiseen rajaesteneuvostoon vuosiksi 2018-2019. Rajaesteneuvostoon kuuluu yksi jäsen jokaisesta Pohjoismaasta sekä Ahvenanmaalta, Grönlannista ja Färsaarilta.Vuosina 2015-2017 Suomen edustajana toimi Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Risto E.J.Penttilä.

Rajaesteneuvosto aloitti toimintansa 2014 ja se on saanut Pohjoismaiden hallituksilta tehtäväksi edistää yksityishenkilöiden ja yritysten vapaata liikkuvuutta Pohjoismaissa ottamalla tarkasteluun säännöksiä ja käytäntöjä, jotka haittaavat henkilöiden liikkuvuutta tai yritysten rajat ylittävää toimintaa Pohjoismaissa. Rajaesteneuvoston johdolla on poistettu lukuisia rajaesteitä työmarkkinoilla, sosiaali- ja opiskelualoilla.

Kimmo Sasi on toiminut Pohjoismaiden ministerineuvostossa ja Pohjoismaiden neuvostossa vuosina 1987-2015 ja Pohjoismaiden neuvoston presidenttinä vuonna 2012.

Lisätietoja: Pohjoismaisen yhteistyön sihteeristön päällikkö Johan Schalin, puh.+ 358 295 351 781. 

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme