Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Venäjä karkottaa Suomen Moskovan-suurlähetystössä työskentelevän diplomaatin

Jaa

Venäjä karkottaa Suomen Moskovan-suurlähetystössä työskentelevän diplomaatin. Venäjän ulkoministeriö ilmoitti asiasta Suomen suurlähettiläs Mikko Hautalalle 30. maaliskuuta Moskovassa. Venäjä on ilmoittanut vastaavista vastatoimista myös useille muille venäläisdiplomaatteja karkottaneille maille.

Suomalaisdiplomaatin karkotus on Venäjän vastatoimi Suomen maanantaina 26. maaliskuuta tekemälle päätökselle karkottaa yksi Venäjän suurlähetystössä diplomaattistatuksella toimiva henkilö Salisburyn hermomyrkkyiskun vuoksi.

Venäjän päätös ei liity kyseisen suomalaisdiplomaatin toimintaan. Diplomaatin on poistuttava Venäjältä kahden viikon kuluessa.

Venäjältä poistuvan diplomaatin henkilöllisyys ei ole julkista tietoa. Ulkoministeriö ei tiedota tapauksesta tämän enempää.

Yhteys: UM:n viestintäpäivystäjä, puh. 040 551 6571

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme