Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Virolainen ja Lintilä OECD:n ministerikokoukseen Pariisiin – aiheena monenvälisen yhteistyön vahvistaminen

Jaa

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD:n ministerikokous järjestetään Pariisissa 30.–31.5.2018. Kokouksessa Suomea edustavat ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen ja elinkeinoministeri Mika Lintilä.

Ministerikokouksen pääteema on monenvälisen yhteistyön vahvistaminen. Kokouksen avaa puheenjohtajamaana toimivan Ranskan presidentti Emmanuel Macron.

”Nykyisessä maailmantalouden tilanteessa on tärkeää keskustella keinoista, joilla monenvälistä yhteistyötä voitaisiin elvyttää ja vahvistaa. OECD:n tulee jatkossakin puhua kansainvälisen yhteistyön, avoimen talouden sekä kaupan ja investointien helpottamisen puolesta”, ministeri Virolainen ja ministeri Lintilä toteavat.

Ministeri Virolainen osallistuu keskusteluihin, joissa pohditaan monenvälisen kauppapolitiikan nykytilaa ja tulevaisuutta sekä keinoja tasa-arvoisemman pelikentän luomiseksi kansainvälisessä kaupassa. Ministeri Lintilä osallistuu talouksien digitalisoitumista ja kansanvälisen yhteistyön näkymiä pohtiviin keskusteluihin. Ministerien työlounaan aiheena on kestävän kehityksen tavoitteiden toimeenpanon rahoittaminen.

Kokouksessa allekirjoitetaan myös Kolumbian ja Liettuan OECD-liittymissopimukset. Lisäksi OECD julkistaa katsauksensa maailmantalouden kehitysnäkymistä.

Ministerikokousta edeltää 29.–30.5. pidettävä OECD Forum 2018, joka kokoaa yhteen liike-elämän, kansalaisyhteiskunnan, tutkijayhteisön ja median edustajia ympäri maailmaa.

Lisätietoja ministerikokouksesta löytyy OECD:n verkkosivuilta sekä Twitteristä (#OECDweek). Avoimen Forum 2018 -tapahtuman keskusteluihin on mahdollista osallistua OECD Forum Networkissa sekä Twitterissä (#OECDForum).

Lisätietoja: ulkomaankauppa- ja kehitysministerin diplomaattiavustaja Tuuli-Maaria Aalto, puh. 040 352 0463, elinkeinoministerin erityisavustaja Jukka Ihanus, puh. 029 50 60180 ja kaupallinen neuvos Johanna Ala-Nikkola, ulkoministeriö kauppapolitiikan yksikkö, puh. 040 847 2178.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Työ- ja elinkeinoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@tem.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme