Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: YK:n katastrofiriskijärjestön pääjohtaja Suomeen

Jaa

YK:n katastrofiriskien vähentämiseen tähtäävän järjestön (UNISDR) päällikkö, apulaispääsihteeri Mami Mizutori sekä johtaja Kirsi Madi vierailevat Suomessa 11.–12.2.2019.

UNISDR edistää parempaa varautumista katastrofeihin etenkin kehitysmaissa. Suomi tukee järjestön toimintaa miljoonalla eurolla vuodessa.

Katastrofien kuolonuhrien määrä on viime vuosina paremman varautumisen ansiosta kääntynyt laskuun, mutta taloudelliset menetykset ovat nousseet merkittävästi. Katastrofeihin luetaan ihmisen aiheuttamat kriisit, kuten kemikaali- ja öljyonnettomuudet, sekä luonnonkatastrofit.

Ilmastonmuutos lisää erityisesti luonnonkatastrofien määrää ja niistä koituvia taloudellisia menetyksiä. Vuonna 2018 tulvat, kuivuudet, myrskyt ja metsäpalot vaikuttivat UNISDR:n mukaan liki 60 miljoonan ihmisen elämään. Varautumalla katastrofeihin ennalta maat voivat saavuttaa huomattavia säästöjä.

Suomi on pitkälle edistynyt maa kriisitilanteisiin varautumisessa ja osallistuu aktiivisesti YK-yhteistyöhön katastrofiriskien vähentämiseksi. Vierailullaan Mizutori keskustelee presidentti Tarja Halosen, sisäministeri Kai Mykkäsen sekä ulko- ja sisäministeriön edustajien kanssa. Hän tapaa myös kansanedustajia ja tutustuu suomalaiseen meteorologiseen ja ympäristönmittaamisen osaamiseen.

Lisätietoja: yksikön päällikkö Claus Lindroos, humanitaarisen avun ja politiikan yksikkö, puh. +358 40 1321416 (vierailu), tiedottaja Eija Palosuo, puh. +358 295 351 961 (haastattelupyynnöt).

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme