Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: YK:n kehitysohjelma UNDP:n pääjohtaja Suomeen

Jaa

YK:n kehitysohjelma UNDP:n pääjohtaja Achim Steiner vierailee Suomessa 16.9.2019.

UNDP:llä on YK-järjestöistä laajin toimintaverkosto ja se on läsnä lähes kaikissa YK:n jäsenmaissa. Järjestö keskittyy erityisesti hyvän hallinnon ja oikeusvaltion edistämiseen, konfliktien ehkäisyyn sekä kriiseistä toipumiseen.

Pääjohtaja Achim Steiner tapaa vierailunsa aikana ulkoministeri Pekka Haaviston ja kehityspolitikasta vastaavan alivaltiosihteeri Elina Kalkun. Tapaamisissa aiheita ovat mm. kansainvälinen sääntöpohjainen järjestelmä, YK:n kestävän kehityksen toimintaohjelma Agenda 2030:n toimeenpano sekä Suomen ja järjestön välinen yhteistyö.

Steiner tapaa lisäksi ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkosen ja vierailee eduskunnassa tavaten ensimmäisen varapuhemiehen Tuula Haataisen. Lisäksi Steinerilla on tapaamisia kansalaisjärjestöjen kanssa.

UNDP on Suomelle pitkäaikainen kumppani. Suomen painopisteenä on järjestön toiminta erityisesti hauraissa valtioissa, esimerkiksi työ demokraattisen hallinnon ja oikeusvaltiokehityksen edistämisessä Agenda 2030:n toimeenpanon tukemiseksi. Suomen vuotuinen kokonaisrahoitus UNDP:lle on tällä hetkellä noin 10 miljoonaan euroa. Pääjohtaja Steiner on toiminut aiemmin mm. YK:n ympäristöohjelma UNEP:n pääjohtajana vuosina 2006-2016.

Lisätietoja: Jukka Nikulainen, ulkoministeriö, kestävän kehityksen ja ilmastopolitiikan yksikkö, puh. +358 295 350 485 sekä UNDP, Matleena Siipola puh. +358 40 151 8806 (haastattelupyynnöt).

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme