Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: YK:n projektipalvelujen toimiston UNOPSin pääjohtaja Suomeen

Jaa

Pääjohtaja Grete Faremo vierailee Suomessa 26.–27. helmikuuta. Projektinhallinta-, infrastruktuuri- ja hankintapalveluja tarjoava YK-järjestö on kiinnostunut kehittämään yhteistyötään Suomen kanssa.

Pääjohtaja Grete Faremo vierailee Suomessa 26.–27. helmikuuta. Projektinhallinta-, infrastruktuuri- ja hankintapalveluja tarjoava YK-järjestö on kiinnostunut kehittämään yhteistyötään Suomen kanssa.

Kööpenhaminassa päämajaansa pitävä UNOPS (United Nations Office for Project Services) tukee muiden YK-järjestöjen toimintaa kehityksen, humanitaarisen toiminnan ja rauhanturvaamisen sektoreilla. Projektipalveluiden lisäksi UNOPS rakentaa kehitystä edistävää infrastruktuuria, kuten kouluja, sairaaloita ja teitä hauraissa ja konfliktivaltioissa. Se tarjoaa kehittyville maille hankintoihin liittyvää asiantuntijuutta ja tukee niitä hankkeiden hallinnoinnissa.

Pääjohtaja Faremo tapaa vierailunsa aikana ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolaisen ja alivaltiosihteeri Elina Kalkun. Hän osallistuu pääpuhujana ulkoministeriön isännöimälle pohjoismaiselle lounaalle, jonka aiheena on Pohjoismaiden yhteistyö YK-hankinnoissa. Lisäksi Faremo vierailee YK:n teknologia- ja innovaatiolaboratoriossa Espoossa.

UNOPS on kiinnostunut vahvistamaan kumppanuuttaan Suomen kanssa. Järjestön kanssa käynnistettiin viime vuonna yhteistyöhanke liittyen Suomen investointituki kehitysmaille -rahoitusinstrumenttiin (Public Sector Investment Facility, PIF). Sen kautta UNOPS tukee PIF-hankkeita kehittäviä viranomaisia kehittyvissä maissa etenkin hankintatoimen vahvistamisessa. Suomi on tukenut myös muun muassa järjestön hallinnoimaa Enhanced Integrated Framework -ohjelmaa, jonka avulla tuetaan vähiten kehittyneiden maiden osallistumista kansainväliseen kauppaan.

Lisätietoja: lähetystöneuvos Tanja Grén, kestävän kehityksen ja ilmastopolitiikan yksikkö, puh. +358 295 351 683 (pääjohtajan vierailu) sekä tiedottaja Eija Palosuo puh. +358 295 351 961 (haastattelupyynnöt).

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme