Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: YK:n tasa-arvojärjestö UN Womenin pääjohtaja Sima Sami Bahous vierailee Suomessa

Jaa

YK:n tasa-arvojärjestö UN Womenin syyskuussa nimitetty uusi pääjohtaja, jordanialainen Sima Sami Bahous vierailee Suomessa 8.–9. joulukuuta.

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari keskustelee tapaamisessaan 8. joulukuuta Suomen ja UN Womenin kiinteästä suhteesta ja monista yhteistyön muodoista naisten ja tyttöjen globaalin aseman parantamiseksi. Suomi käy alivaltiosihteeri Elina Kalkun johdolla samana päivänä keskustelut tasa-arvotyön globaalista toimintakentästä ja tilasta, järjestön painopisteistä ja tulevasta toiminnasta.

”Erityisesti Suomen ja muiden Pohjoismaiden tuella UN Womenin merkitys on koko ajan kasvanut ja selkiytynyt, samalla kun tasa-arvotyötä haastetaan maailmalla ehkä enemmän kuin koskaan. Pidän tärkeänä, että käymme keskusteluja siitä, kuinka UN Women aikoo näihin haasteisiin seuraavina vuosina vastata”, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Skinnari sanoo.

Pääjohtaja Bahous tapaa lisäksi ulkoministeri Pekka Haaviston ja vierailee myös eduskunnassa tavaten ulkoasiainvaliokunnan jäseniä.

Lisätietoja: 

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin diplomaattiavustaja Mikko Autti, puh. +358 295 350 034
YK:n kestävän kehityksen ja ilmastopolitiikan yksikön päällikkö Satu Lassila, puh. +358 295 350 897
Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

This is FINLAND Magazine 2022–2023: Mot en hållbarare och mänskligare framtid24.1.2022 13:12:37 EET | Tiedote

This is FINLAND Magazine 2022–2023, en tidskrift som presenterar Finlands starka sidor och kompetens, har utkommit på engelska. Årets publikation har blicken stadigt fäst mot framtiden. Tidskriften tar upp teman som är på allas läppar, i Finland och ute i världen: digitaliseringen, kampen mot klimatförändringarna, lycka, en god vardag, förändringarna i arbetslivet och förtroende.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme