Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: YK:n tasa-arvojärjestön pääjohtaja Phumzile Mlambo-Ngcuka vierailee Suomessa

Jaa

YK:n tasa-arvojärjestön UN Womenin pääjohtaja Phumzile Mlambo-Ngcuka vierailee Suomessa 12.–13. huhtikuuta.

Perjantaina 13.huhtikuuta pääjohtaja Phumzile Mlambo-Ngcuka osallistuu Suomen kolmannen Naiset, rauha ja turvallisuus -toimintaohjelman julkistamistilaisuuteen, joka liittyy YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselman 1325 kansalliseen toimeenpanoon. Päätöslauselma koskee naisten asemaa konflikteissa ja rauhan ja turvallisuuden edistämisessä. UN Womenilla on avainrooli sen toimeenpanossa ja koordinaatiossa erityisesti YK-järjestelmässä. Julkistamistilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenä osoitteessa https://formin.videosync.fi/launch-of-finlands-national-action-plan-on-women

Vierailunsa aikana pääjohtaja tapaa tasavallan presidentti Sauli Niinistön, ulkoministeri Timo Soinin, ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolaisen sekä perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikon. Lisäksi pääjohtaja käy järjestyksessä neljännet Suomen ja UN Womenin väliset vuosikeskustelut ulkoministeriössä alivaltiosihteeri Elina Kalkun johdolla.

UN Women on YK-järjestöistä Suomen pääyhteistyökumppaneita ja Suomi kuuluu järjestön merkittävimpiin rahoittajamaihin. Suomi painottaa ulkopolitiikassaan naisten ja tyttöjen oikeuksien ja aseman vahvistamista sekä sukupuolten välisen tasa-arvon edistämistä.

Presidentti Niinistö kuuluu UN Womenin tasa-arvoa edistävän HeForShe-kampanjan vaikuttajaryhmään, joka koostuu valtioiden ja hallitusten päämiehistä sekä yritysten ja yliopistojen johtajista.

Lisätietoja: ulkoministerin erityisavustaja Riikka Taivassalo, puh. 046 923 4581, Henna Knuuttila, kestävän kehityksen ja ilmastopolitiikan yksikkö, puh. 0295 350 246 (pääjohtajan vierailu) sekä Ann-Sofie Stude, YK- ja yleisten globaaliasioiden yksikkö, puh. 0295 350 639 (toimintaohjelman lanseeraus)

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme