Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: YK:n teknologia- ja innovaatiolaboratorio hyötyy suomalaisista innovaatioekosysteemeistä

Jaa

YK:n innovaatio- ja teknologialaboratorio UNTIL Suomi avataan virallisesti keskiviikkona 5.12. ulkoministeriön ja YK:n sihteeristön ICT-toimiston (OICT) yhdessä isännöimässä Slushin sivutapahtumassa.

”Olemme erittäin kiitollisia Suomelle siitä, että se toimii YK:n ensimmäisen teknologia- ja innovaatiolaboratorion kotipaikkana Euroopassa. Pioneeriteknologiat tukevat voimakkaasti YK:n pyrkimyksiä kohti kaikkia koskevaa rauhaa ja vaurautta. Niiden avulla voidaan vaikuttaa asioihin, jotka koskettavat yhteiskuntiemme marginalisoituja ryhmiä. Teknologiset innovaatiot menestyvät, kun niillä vaikutetaan ihmisten arkeen. Meillä on korkeat odotukset, että UNTIL Suomi pystyy vastaamaan kestävän tulevaisuuden haasteisiin”, sanoo YK:n tietotekniikan apulaispääsihteeri Atefeh Riazi.

Laboratorion sijaintipaikkana on Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksen uusi kasvuyrityskeskus A Grid. Laboratorio tulee hyötymään startup-yritysten lisäksi yhteistyöstä myös kansalaisyhteiskunnan toimijoiden, yliopistojen ja muiden UNTIL-laboratorioiden muodostaman kansainvälisen verkoston kanssa.

”Aalto-yliopiston tiloissa sijaitseva UNTIL-laboratorio tarjoaa suomalaisille startupeille, muille yrityksille, yliopistoille ja eri tutkimusyksiköille paikan, jonka kautta ne voivat luoda suhteita kehittyville markkinoille. Uskon vahvasti, että innovaatioilla voi olla merkittävä rooli, kun etsitään ratkaisuja aikamme polttaviin kysymyksiin. YK-järjestelmä on ainutlaatuinen kanava levittää laajemmin toimivaksi todettuja ratkaisuja”, sanoo ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen.

YK:n Suomessa sijaitseva laboratorio on osa eri puolille maailmaa rakentuvaa YK-laboratorioiden verkostoa. Kukin kansainvälinen UNTIL-laboratorio tulee keskittymään erilaisiin teema-alueisiin. Suomen laboratorion neljä teema-aluetta ovat kiertotalous, koulutus, rauha ja turvallisuus, ja terveys.

Lisätietoja:

Maurizio Maria Gazzola, johtaja, YK:n sihteeristön ICT-toimisto (OICT), Yhdistyneet kansakunnat, puh: (+43-1) 26060-5157, maurizio.gazzola(at)un.org

Jarmo Sareva, innovaatiosuurlähettiläs, ulkoministeriö, puh: +358 295 350 418

Juha Kirstilä, ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolaisen erityisavustaja, puh: +358 40 552 8200

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme