Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: YK:n väestörahaston pääjohtaja Natalia Kanem vierailee Suomessa

Jaa

YK:n väestörahaston UNFPAn pääjohtaja Natalia Kanem vierailee Suomessa 13.–15. kesäkuuta 2018.

Vierailunsa aikana pääjohtaja Natalia Kanem tapaa ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolaisen, eduskunnan ulkoasianvaliokunnan sekä eduskunnan väestö ja kehitysryhmän. Lisäksi pääjohtaja vierailee Väestöliitossa, Suomen YK-liitossa ja tapaa nuoria suomalaisia vaikuttajia. Kanemin mukana matkustaa järjestön suomalainen varapääjohtaja Laura Londén

UNFPAntyön tavoitteena on maailma, jossa jokainen raskaus on toivottu, jokainen syntymä turvallinen ja jokainen nuori saa toteuttaa mahdollisuuksiaan. Suomi painottaa ulkopolitiikassaan naisten ja tyttöjen oikeuksien ja aseman vahvistamista sekä erityisesti seksuaali- ja lisääntymisterveyden  ja  -oikeuksien toteutumista.

Kanem osallistuu Suomen ja UNFPAn vuosikonsultaatioihin. Vuosikonsultaatioissa keskustellaan järjestön ajankohtaisista aiheista liittyen hallintoon, rahoitukseen ja Suomen rahoittamien maaohjelmien toimeenpanon. Vuosikonsultaatiot käydään alivaltiosihteeri Elina Kalkun johdolla.

UNFPA on YK-järjestöistä Suomen pääyhteistyökumppaneita ja Suomi kuuluu järjestön merkittäviin rahoittajamaihin.  Vuonna 2018 Suomen yleisrahoitus UNFPAlle on 20 miljoonaa dollaria. Lisäksi Suomi rahoittaa UNFPAn humanitaarista toimintaa Syyriassa, maaohjelmien toimeenpanoa Somaliassa ja Myanmarissa sekä UNFPAn innovaatiotoimintaa.

Lisätietoja: Vastuuvirkamies Ville Lahelma, kestävän kehityksen ja ilmastopolitiikan yksikkö, puh. 295 350 195. Median yhteydenotot: Tiedottaja Outi Einola-Head, puh. 040 5194153. Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme