Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

UMO Helsinki tarttuu Motown-klassikoihin

Jaa

UMO Helsinki Jazz Orchestra jatkaa huippusuosittujen tribuutti-konserttien sarjaa. Savoy-teatterissa kuullaan marraskuussa 1960-luvun ja -70-luvun alun ikonisia Motown-klassikkoja.

David B. Whitley. Kuva: Sebastien Grieb
David B. Whitley. Kuva: Sebastien Grieb

Luvassa on kaksi iltaa vahvoja rytmejä, loisteliasta laulua ja täyteläisiä big band -versioita aikakauden huikeimmista hiteistä. Kappaleiden big band -sovitukset on kirjoittanut UMOn tuore pääkapellimestari ja taiteellinen johtaja Ed Partyka.

Solisteina laulavat Johanna Försti ja Saksassa asuva, yhdysvaltalaissyntyinen David B. Whitley, joka on niittänyt mainetta muun muassa musikaaleissa ja The Voice of Germanyss. Ed Partyka kehuu varauksetta molempia laulusolisteja.

”Johanna Förstillä on uskomaton ääni! Davidin olen tuntenut 1990-luvulta lähtien. Olemme kolmestaan koonneet konserttien ohjelmiston. Valittavana oli niin paljon hienoa materiaalia, että oli vaikeaa päättää, mitä otetaan mukaan. ”

Musiikkimaailmaa mullistanut Motown syntyi, kun entinen ammattinyrkkeilijä Berry Gordy jr nosti 800 dollarin lainan vuonna 1959 ja perusti levy-yhtiön. Päämajaksi hän hankki pienen asuintalon Detroitin West Grand Boulevardin varrelta. Sen ulkoseinään hän ripusti suurieleisesti kyltin Hitsville U.S.A., vaikka levy-yhtiöllä ei ollut vielä ensimmäistäkään hittiä.  Pian niitä syntyi autotalliin rakennetussa levytysstudiossa.

Tiukkaotteisen johtajan käsissä Motownista kehittyi 1960-luvulla todellinen hittikone. Levy-yhtiö tuli tunnetuksi omasta Motown-soundistaan, jonka tavaramerkkinä olivat tarttuvat melodiat, rhythm'n'bluesista lainattu rytmi, menevät bassokuviot sekä moniääninen laulu. Kappaleisiin muhevuutta toivat puhallinsektiot tai jouset. Laulajaksi levy-yhtiön palkkasi nuoria, tuntemattomia lahjakkuuksia. Uransa Motownissa aloittivat mm. Michael Jackson, Stevie Wonder, Diana Ross ja Marvin Gaye. Musiikista ja teksteistä vastasivat kuukausipalkalla työskennelleet biisinkirjoittajat ja oma The Funk Brothers -bändi.

Konsertit:

MOTOWN – UMO Helsinki Jazz Orchestra

solistit Johanna Försti & David B. Whitley (USA/Saksa)

kapellimestari Ed Partyka

 

Tuotanto Savoy-teatteri ja UMO Helsinki Jazz Orchestra


Ma 4.11.2019 klo 19 Savoy-teatteri, Helsinki

Ti 5.11.2019 klo 19 Savoy-teatteri, Helsinki

Liput myy Lippupiste www.lippu.fi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja akkreditoinnit:

UMO Helsinki Jazz Orchestra
Niina Eeva
Markkinointi- ja viestintäpäällikkö
niina@umohelsinki.fi
p. 045 1477655

Savoy-teatteri
Sirpa Hynninen
Tuottaja-tiedottaja
sirpa.hynninen@hel.fi
p. 050 428 0365

Kuvat

David B. Whitley. Kuva: Sebastien Grieb
David B. Whitley. Kuva: Sebastien Grieb
Lataa
Johanna Försti
Johanna Försti
Lataa
UMO Helsinki Jazz Orchestra
UMO Helsinki Jazz Orchestra
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Savoy-teatteri on kansainvälinen estradi Helsingin sydämessä. Teatterin ohjelmistossa on mm. konsertteja, musiikkiteatteria, tanssia, stand uppia ja elokuvia.

Savoy-teatteri / Savoy Teatern/ Savoy Theatre

Kasarmikatu 46-48, PL /P.O. Box 4731, FI - 00099 Helsingin kaupunki

www.savoyteatteri.fi

Savoy Facebookissa

Savoy Instagramissa

Savoy YouTubessa

Savoy Twitterissä 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme