Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

UMO sähköistää Savoy-teatterin Princen musiikin rohkeilla tulkinnoilla

Jaa

Pop-ikoni Princen nerokas musiikki herää elämään UMO Jazz Orchestran Sam Huberin, Tuomon sekä portugalilaisen souldiivan Marta Renin tulkitsemana Savoy-teatterissa marraskuussa.

Prince. Kuva: Getty Images
Prince. Kuva: Getty Images

Savoy-teatterin ainutlaatuisissa marraskuun konserteissa kuullaan muun muassa klassikkohittejä Princen Parade-albumilta. Uudet sovitukset big bandille on tehnyt konsertin kapellimestarina toimiva Mikko Hassinen.

– Parade on musiikillisesti äkkiväärän kiintoisa. Kokoonpanoon kuuluu suurehko yhtye ja levyn toteutus on rohkea. Toki Prince on aina tehnyt musiikkinsa tavalla, joka rikkoo pop-maailman normeja, Mikko Hassinen perustelee kappaleiden valintaa.

Princen musiikissa Hassiseen vetoaa juuri uskallus rikkoa rajoja.

– Inspiroidun joka kerta, kun kuuntelen hänen musiikkiaan. Minulle tulee jonkinlainen vapauden tuntemus ja rohkeus tehdä omalle musiikille jotain samanlaista.

Kiss, New Position, Girls and Boys ja Sometimes It Snows in April saavat Hassisen sovituksissa uusia, kutkuttavia jazzmaisia sävyjä. Konsertissa kuullaan Princen kappaleita myös Parade-albumin ulkopuolelta, kuten megahitiksi 1984 noussut, koskettava Purple Rain.

Konsertin solistit Sam Huber, Tuomo ja Marta Ren ovat kaikki Prince-faneja ja hänen musiikkinsa asiantuntijoita.

Vuonna 1986 ilmestynyt Parade on Princen kahdeksas albumi. Pop-taivaan legenda menehtyi vuonna 2016 tahattomaan lääkkeiden yliannostukseen. Hän olisi täyttänyt tänä vuonna 60 vuotta.

Solisteista

Funk-yhtye Eternal Erectionin keulakuvana tunnettu Sam Huber on lyhyen ajan sisällä julkaissut kaksi soololevyä New Yorkissa. Molemmat levyt, Confusion vuodelta 2017 ja viime syyskuun lopussa ilmestynyt Top of the World on tuottanut amerikkalainen Tómas Doncker, joka on tehnyt yhteistyötä mm. Madonnan ja Yoko Onon kanssa. Huber tunnetaan myös näyttelijänä.

Portugalilainen Marta Ren on villin karismaattisena pidetty esiintyjä, jonka intohimona on aina ollut syvä funk ja raaka soul. Hänen on sanottu jatkavan 1960-luvun souldiivojen traditiota. 90-luvun puolivälissä esiintymisen aloittanut 37-vuotias Ren tunnetaan mm. kulttibändi Sloppy Joen perustajana ja Bombazines –yhtyeen laulajana. Tänä syksynä Ren keikkailee myös Pariisissa yhdessä The Groovelvets –yhtyeensä kanssa. Suomessa Ren esiintyy nyt ensimmäistä kertaa.

Monipuolinen soulmuusiikko, säveltäjä ja laulaja Tuomo Prättälä, taiteilijanimeltään Tuomo, tunnetaan ennen kaikkea Quintessencen, Ilmiliekki Quartetin, MP4:n sekä Bonkstersin riveistä. Suuren yleisön hän on vakuuttanut omalla, arvostelijoiden ylistämällä soolotuotannollaan. Tuomolle on myönnetty mm. Sony Jazzpalkinto, Teosto-palkinto ja Finland Festivalsin Vuoden nuori taiteilija –arvonimi.

UMO Jazz Orchestra on jazzin ja uuden rytmimusiikin saralla ammattimaisesti toimiva big band -orkesteri, joka esiintyy vuosittain noin sadassa konsertissa ja tapahtumassa. Vuodesta 1975 alkaen UMO on julkaissut noin 50 albumia ja esiintynyt kotimaisten huippunimien lisäksi kansainvälisten jazztähtien kanssa. Orkesterin ohjelmisto ulottuu aina jazzista souliin ja klassiseen musiikkiin, yhdistäen vanhaa ja uutta yllätyksellisellä tavalla. UMOn musiikki tavoittaa vuosittain noin miljoona kuulijaa konserttien ja konserttitaltiointien kautta. www.umo.fi

Tribute to Prince

keskiviikko 28.11. & torstai 29.11. klo 19

Tuotanto: Savoy-teatteri ja UMO Jazz Orchestra

Lisätiedot

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, valokuvat, pressiliput ja yhtyeen haastattelupyynnöt:
tiedottaja-tuottaja Sirpa Hynninen: 050 428 0365 sirpa.hynninen@hel.fi

Kuvat

Prince. Kuva: Getty Images
Prince. Kuva: Getty Images
Lataa
Marta Ren. Kuva: Aloisia Brito
Marta Ren. Kuva: Aloisia Brito
Lataa
Sam Huber. Kuva: Stefan Bremer
Sam Huber. Kuva: Stefan Bremer
Lataa
Tuomo Prättälä
Tuomo Prättälä
Lataa
Mikko Hassinen. Kuva: Heikki Kynsijärvi
Mikko Hassinen. Kuva: Heikki Kynsijärvi
Lataa
UMO Jazz Orchestra.Kuva Lassi Kaaria
UMO Jazz Orchestra.Kuva Lassi Kaaria
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Savoy-teatteri on kansainvälinen estradi Helsingin sydämessä. Teatterin ohjelmistossa on mm. konsertteja, musiikkiteatteria, tanssia, stand uppia ja elokuvia.

Savoy-teatteri / Savoy Teatern/ Savoy Theatre

Kasarmikatu 46-48, PL /P.O. Box 4731, FI - 00099 Helsingin kaupunki

www.savoyteatteri.fi

Savoy Facebookissa

Savoy Instagramissa

Savoy YouTubessa

Savoy Twitterissä 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme