Finlandia-talo

UMOn pelastuskampanja huipentuu tukikonserttiin Finlandia-talolla

Jaa

Finlandia-talon konserttisyksy tarjoaa menovinkkejä moneen makuun. Finlandia-talon lavalla nähdään tänä syksynä suosittujen balettien lisäksi muun muassa stand upia, drag queenejä ja erilaisia konsertteja. Yksi syksyn merkkitapahtumista on Kauan eläköön UMO! -tukikonsertti maanantaina 29.10. UMO on kerännyt toukokuusta lähtien joukkorahoitusta mesenaattikampanjalla, joka huipentuu tukikonserttiin. Joukkorahoituksella pyritään turvaamaan legendaarisen jazzorkesterin toiminta. Tukeaan osoittamassa on joukko tähtisolisteja, kuten Anna Puu, Paleface ja Jimi Tenor. Konsertissa kuullaan jazzin ja soulin kaltaista rytmimusiikkia, jonka esittämiseen Finlandia-talon konserttisali sopii erityisen hyvin.

Finlandia-talon konserttisalissa vietetään maanantaina 29.10. ainutkertainen ilta, kun joukko tunnettuja solisteja nousee lavalle osoittaakseen tukensa UMOlle.

– Tukikonsertti haluttiin järjestää Finlandia-talolla, sillä se on monipuolinen konserttipaikka, joka sopii loistavasti näyttäviin tapahtumiin. Tunnelma on hieno, ja orkesteri sekä esiintyjät pääsevät loistamaan isossa salissa, toteaa tukikonserttia kokoava kapellimestari Ville Vannemaa.

Artistit talkoohengessä UMOn tukena

Solisteiksi on lupautunut joukko artisteja, joilla on yhteistä historiaa UMOn kanssa, muun muassa Anna Puu, Paleface, Jimi Tenor, Sami Pitkämö, Sami Saari, Aija Puurtinen, Jaakko Kuusisto ja Kerkko Koskinen.

– Illan aikana kuullaan jazzia, soulia ja pop-musiikkia. Kappaleet on valittu yhdessä solistien kanssa. Moni esittää kappaleen, joka on tuttu aiemmasta yhteistyöstä UMOn kanssa. Konsertissa on mahdollisuus kuulla myös vintage-UMOa, kun bigbandillinen entisiä umolaisia nousee lavalle, kuvailee Vannemaa.

Yksi illan solisteista on Anna Puu, joka on tehnyt UMOn kanssa yhteisen joulukiertueen ja Tribuutin Juicelle. Hän nousee Finlandia-talon lavalle nyt toista kertaa. Viimeksi Anna Puu esiintyi salissa yhdeksän vuotta sitten ensimmäisellä kiertueellaan, oman bändin ja puhaltimien kanssa.

– Konsertin paikka vaikuttaa paljon siihen, millaista settilistaa voi suunnitella. Konserttisaliin ihmiset tulevat keskittyneesti kuuntelemaan musiikkia. Finlandia-talon konserttisali sopii erityisesti UMOn kaltaisille, rytmimusiikkia soittaville orkestereille. Koska salissa ei ole kaikua, äänet eivät muhjuunnu. Kun olen itse istunut yleisössä, musiikin kuunteleminen on tuntunut nautinnolliselta, kertoo Anna Puu.

UMO haluaa edistää myös kotimaista sävellystyötä.  Siksi tukikonserttiin sävelletään kollektiivinen jazzbiisi, jonka tekoon ihmiset ovat voineet osallistua mesenaattikampanjan kautta.

Finlandia-talon tapahtumasyksy tiivistyy joulun alla

Finlandia-talossa on nähty tänä vuonna lukuisia maailmanluokan artisteja, kuten Björk ja Kraftwerk. Syksyn kotimaisista esiintyjistä voidaan UMOn lisäksi nostaa esille esimerkiksi Yö sekä Samuli Edelmanin ja Tapani Kansan juhlavuosien konsertit. Kansainvälisinä vierailijoina nähdään muun muassa St Petersburg Festival Ballet, Manhattan Transfer ja The Dire Straits Legacy. Joulukuussa järjestetään taas suosittuja Suomi nauraa -stand up -pikkujouluja ja Suuri joulukonsertti. Joulun alla Finlandia-talossa vierailee spektaakkelimainen Christmas Queens -drag-show. Uudenvuoden aattona Veranda-klubin show&dinner -illassa esiintyy Timo Lassy with Ricky-Tick Big Band Brass.

– Finlandia-talon konserttisali taipuu monenlaiseen tapahtumaan, baletista punkiin. Tämä näkyy esimerkiksi väliaikatarjoiluissa. Aina ei tarjota kuohuviiniä ja prinsessaleivoksia, vaan tarjoilut sovitetaan kyseiseen tapahtumaan. Keikan väliajalla voi olla tarjolla vaikkapa mallaspossuhodareita ja olutta, mainitsee Finlandia-talon toimitusjohtaja Johanna Tolonen.

Finlandia-talon kävijäprofiili on muuttunut lähivuosina nuorempaan suuntaan. Alle 35-vuotiaiden kävijöiden määrä on kasvanut merkittävästi viimeisen kolmen vuoden aikana.

– Erilaiset tapahtumajärjestäjät ovat ottaneet Finlandia-talon omakseen ja tuoneet taloon uudenlaisia esiintyjiä. He ovat puolestaan houkutelleet paikalle uudenlaista yleisöä. Monipuolinen ohjelmisto palvelee kaikenikäisiä kulttuurin ystäviä, iloitsee Tolonen.

Lisätietoja:

Finlandia-talo Oy
toimitusjohtaja Johanna Tolonen
puh. 040 551 3168, johanna.tolonen@finlandiatalo.fi

 

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Finlandia-talo
Mannerheimintie 13 e
00100 HELSINKI

09 402 41http://www.finlandiatalo.fi

Finlandia-talo tarjoaa ainutlaatuiset kokoustilat ja juhlatilat niin pienimuotoisille yritystapahtumille, upeille juhlille, maailmanluokan näyttelyille, megatähtien konserteille kuin kansainvälisille suurkongresseille. Oli kyseessä kokous, konsertti, tapahtuma tai juhla, Finlandia-talossa siitä kasvaa elämys. Maailmankuulun arkkitehdin Alvar Aallon suurtyö Finlandia-talo on myös suosittu matkailunähtävyys muotoilun ja arkkitehtuurin vuoksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finlandia-talo

Finlandia-talo voitti maailman parhaan tapahtumatalon palkinnon29.11.2018 12:43Tiedote

Trump-Putin-mediakeskuksen saama kansainvälinen huomio siivitti voittoon. Bea World Festival on tapahtuma-alan oma Oscar-gaala, jossa palkitaan vuosittain maailman parhaat tapahtumat. Tänä vuonna lanseerattiin uusi kategoria Best Congress/Conference/Convention Venue, jossa kisattiin parhaan tapahtumatalon tittelistä. Ensimmäisenä palkinnon voitti Finlandia-talo. Kilpailussa Finlandia-talon vahvuuksina nostettiin esiin muun muassa tilojen helppo muunneltavuus ja kyky selviytyä haastavista toimeksiannoista, kuten Trump-Putin-mediakeskuksen rakentamisesta reilun viikon varoitusajalla.

Perusparannuksessa rakennetaan tilat Finlandia-talon uusille palveluille29.8.2018 10:50Tiedote

Suunnitelmissa audiovisuaalinen näyttely, design-kauppa sekä drinkkibaari katolla. Finlandia-talon perusparannus käynnistyy alustavan aikataulun mukaan vuonna 2021. Perusparannuksessa ei ainoastaan entisöidä vanhaa, vaan rakennetaan raameja myös uusille palveluille. Uudistuvaan Finlandia-taloon on suunnitteilla esimerkiksi audiovisuaalinen näyttely ja design-kauppa. Jotta ravintola pystyy jatkossakin palvelemaan suuria tapahtumia ja konferensseja, keittiö nykyaikaistetaan. Ravintolatoimintaa tullaan myös kehittämään niin, että Finlandia-talolle lähdetään syömään kauempaakin. Vetonaulaksi suunnitellaan kattoterassilla toimivaa drinkkibaaria. Töölönlahden ympäristöön on kaavailtu glamping-henkistä toimintaa, joka yhdistää Finlandia-talon tiiviimmin ympäröivään puistoalueeseen.

Kansainvälisesti palkittua suomalaista valokuvataidetta Finlandia-talossa25.4.2018 08:23Tiedote

Pohjolan maagiset maisemat pysäyttää näkemään luonnon yksityiskohtien taianomaisuuden. Finlandia-talon Galleria Verandassa on esillä 11.5.2018 asti valokuvaaja Kirsi MacKenzien Pohjolan maagiset maisemat -näyttely. Unenomaisissa maisemakuvissa katseen kohteeksi nostetaan luonnon kiehtovat muodot. Torstaina taiteilija järjestää kuvaesityksen Café Verandassa. Suurin osa näyttelykuvista on saavuttanut kansainvälistä menestystä. Vaihtuvien näyttelyiden lisäksi Finlandia-talossa on jatkuvasti esillä runsaasti taideteoksia HAM Helsingin taidemuseolta. Esillä olevan taiteen määrä on triplattu viime vuosien aikana.

Finlandia-talo valittiin Suomen EU-puheenjohtajakauden kokouspaikaksi27.3.2018 13:04Tiedote

Suomen EU-puheenjohtajakauden 2019 kokousten paikaksi on valittu Finlandia-talo. Hankintapäätöksen teki valtioneuvoston kanslia. Finlandia-talo toteuttaa kokouspalvelut räätälöidysti valtioneuvoston kanslian toiveiden mukaan ja vastaa myös tarjoiluista, tulkkauksista, turvallisuusjärjestelyistä ja muista palveluista. Valintaan vaikuttivat Finlandia-talon sijainnin lisäksi vahva kokemus muun muassa turvajärjestelyissä sekä vaativien valtiollisten ja diplomaattisten tapahtumien rakentamisessa.

Suomi 100 juhli Finlandia-talon miljoonan euron ennätystulokseen15.2.2018 08:00Tiedote

Liikevaihto on tuplaantunut kuuden vuoden aikana. Alvar Aallon suunnittelema Finlandia-talo on monelle suomalaisuuden ja kansallisomaisuuden symboli. Suomi 100 -juhlavuonna sen tiloissa järjestettiin erityisen paljon juhlia ja yli 50 kansainvälistä tilaisuutta. Tämä kasvatti vuoden 2017 liikevaihdon ennätyslukemiin. Myös ravintolapuolen liikevaihto kasvoi voimakkaasti. Yleisölle avoimissa konserteissa, messuilla ja yritystapahtumissa kävi yhteensä 215 000 asiakasta. Finlandia-talo on poikkeus kulttuuritalojen joukossa taloudellisen kannattavuutensa vuoksi.

Finlandia-talon uudenvuoden Veranda-klubi sykkii soulin tummaa tunnelmaa19.10.2017 12:46Tiedote

Finlandia-talon villimpi ja vapaampi Veranda-kerros muuntautuu 31.12.2017 kepeäksi klubiksi, jossa vuosi vaihtuu Soulmiesten syleilyssä. Klubilla voit tanssia tulevan vuotesi tähtiin ja haukata soulin sävyttämää safkaa. Klubin alkuillan tunnelmaa nostattaa DJ ja vuoden vaihtumista vauhdittaa Soulmiehet feat. Erja Lyytinen. Kellon käydessä kahtatoista raketit täyttävät Töölönlahden taivaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme