Ulkoministeriö/Utrikesministeriet

UM:Uusissa Suomi-emojeissa teemoina Ahvenanmaan lippu, pohjoismainen yhteistyö ja kesän kutsu

Jaa

ULKOASIAINMINISTERIÖ
http://formin.finland.fi

Tiedote 109/2017
9.6.2017

Uusissa Suomi-emojeissa teemoina Ahvenanmaan lippu, pohjoismainen yhteistyö ja kesän kutsu

Suomi on tänään lisännyt kuusi uutta emojia huippusuosittuun Suomi-emojien kokoelmaansa.

9. kesäkuuta on Ahvenanmaan itsehallintopäivä. Ahvenmaan saaristossa on 29 000 asukasta ja se kuuluu Suomeen, mutta on sopimuksella määrätty itsehallintoalueeksi, jota kansainvälisesti pidetään onnistuneena esimerkkinä.Yhdessä uusista Suomi-emojeista on Ahvenanmaan lippu.

Pohjoismaisia värejä on myös toisessa uudessa emojissa, jonka nimi on Nordic Family. Suomella, jota usein kutsutaan Suomi-neidoksi, on yhteinen kulttuuri ja pitkä historia muiden Pohjoismaiden/Skandinavian maiden kanssa.. Kuten perheissä yleensä, maiden välillä on ystävällismielistä kilpailua. Tämän ansiosta ne kaikki ovat kansainvälisissä vertailuissa kärkisijoilla. Tämä voi tietysti osaltaan johtua myös pohjoismaisesta yhteistyöstä.

Keveyttä ja suloutta: Kesä kutsuu

Suomen kansallislintu laulujoutsen palaa Suomen rannoille joka kevät, ja nyt se on saanut myös oman emojinsa. Joutseneen liitetään keveys, sulous, kestävyys ja ikuinen rakkaus. Keveyttä, rakkautta, suloutta ja ehkä myös kestävyyttä kysytään myös kesän lavatansseissa.

Kahden muun emojin aiheina ovat järjestöt ja koulutus. Suomessa on 70 000 kulttuuri- ja vapaa-ajan järjestöä, jotka luovat yhteenkuuluvuuden tunnetta. Yksi suosituimpia ovat kuorot, joista löytyy jokaiselle jotakin: nuorisokuoroja, sekakuoroja, naiskuoroja, mieskuoroja, hengellisen musiikin kuoroja, yliopistokuoroja, ammattiliittojen kuoroja ja jopa laulutaidottomien kuoroja.

Suomen koulutusaiheinen emoji herättää ensimmäisen koulupäivän aiheuttamat tunteet. On jännitystä, innostusta, uusien ystävien saamista ja uusien asioiden oppimista.

Suomi-emojeista yleisesti

Suomesta tuli vuoden 2015 joulukuussa ensimmäinen maa, joka on julkaissut oman kansallisten emojien kokoelmansa. Emojit julkaistiin osana Suomen ulkoministeriön ThisisFINLAND.fi -maakuvasivustolla julkaistua joulukalenteria. Kokoelmaan lisättiin joukko kesäaiheisia emojeita suomalaisuuden päivänä toukokuussa 2016 ja kuusi arktista emojia saamelaisten kansallispäivänä helmikuussa 2017, ennen Suomen kaksivuotista Arktisen neuvoston puheenjohtajuutta, joka alkoi toukokuussa 2017.

Suomen emoji-kokoelma on ollut suurmenestys ulkomailla. Kokoelma on saanut lukuisia kansainvälisiä palkintoja, ja se on tavoittanut noin 240 miljoonaa ihmistä perinteisen ja sosiaalisen median kautta.

”Alun perin Suomi-emojeilla haluttiin osoittaa, että Suomi ei ole pelkästään maa, jossa kaikki toimii, vaan että elämä täällä voi olla myös hauskaa. Lisäksi Suomi on digitaalisesti fiksu maa”, toteaa ulkoministeriön maakuvayksikön päällikkö Petra Theman. ”Olemme saaneet valtavan määrän erilaisia palkintoja, yhteydenottoja ja yhteistyöehdotuksia esimerkiksi emojien kaupallisesta käytöstä.. Tämä on ollut todella hauska lisä kaikkeen siihen, mitä teemmemottomme puitteissa: Things you should and shouldn’t know.”

Finland emojis -sovelluksessa on nyt 62 emojia, jotka ovat ladattavissa App Store- ja Google Play -sovelluskaupoista ilmaiseksi. Emojit voi ladata kaikille laitteille myös kuvina osoitteesta thisisfinland.fi/emoji tai osoitteesta Suomi-työkalupakista (toolbox.finland.fi). ThisisFINLANDin emoji-sivulla on myös lyhyt kuvaus jokaisesta emojista. Emoji-kuvaukset julkaistaan tavanomaisten sivuston kielten (arabia, englanti, espanja, kiina, portugali, ranska, saksa ja venäjä) lisäksi myös japaniksi, sillä emojit ovat Japanista lähtöisin oleva symbolikieli.

Suomi-emojit ovat emojitarroja, jotta ne näyttäisivät kaikilla päätelaitteilla samoilta. Unicode-konsortio on hyväksynyt Suomen kaksi aiemmin ilmestynyttä Suomi-emojia (sauna ja villasukat) osaksi Unicode-näppäimistöemojeita. Ne tulevat käyttöön kaikkien laitteiden emojinäppäimistöihin, kun päätelaite- ja sovellusvalmistajat ovat päivittäneet omat emojikokoelmansa, todennäköisesti loppukesällä 2017.

Tämä on viimeinen päivitys Finland emojis -kokoelmaan. Suomi-emojit on suunnitellut yhdessä ulkoministeriön kanssa Art Director Bruno Leo Ribeiro.

Lisätietoja:Petra Theman, yksikönpäällikkö, maakuvayksikkö, puh. 0295 351 558.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö/Utrikesministeriet
Ulkoministeriö/Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö/Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme