Storytel Oy

Unelmaympäristö vai -työ? - Entä, jos voisitkin saada molemmat?

Jaa

Lapin puheenvuoro -podcastin toinen tuotantokausi rohkaisee elämäntapamuutokseen ja avaa Lappia pintaa syvemmältä

Inari Fernándezin Lapin puheenvuoro -sarja näyttää Lapista monta uutta puolta ja tuo esiin vahvojen naisten ja miesten näkökulmia elämästä pohjoisessa. Kuva: Miika Hämäläinen
Inari Fernándezin Lapin puheenvuoro -sarja näyttää Lapista monta uutta puolta ja tuo esiin vahvojen naisten ja miesten näkökulmia elämästä pohjoisessa. Kuva: Miika Hämäläinen

Korona-aika on saanut monet pysähtymään perimmäisten asioiden äärelle ja kyseenalaistamaan arvomaailmaansa sekä valintojaan. Lapin puheenvuoro -podcastin toinen tuotantokausi tarttuu ajankohtaiseen aiheeseen: se kokoaa yhteen kiinnostavia tarinoita rohkeista hypyistä ja elämäntavan muutoksista, joissa tiet ovat tavalla tai toisella päätyneet Lappiin. 

Maikkarin entinen uutisankkuri Aino Huilaja jätti Helsingin mediaelämän ja muutti miehensä sekä koiransa kanssa pakettiautoon. Koronan suljettua Euroopan, pakumatkan määränpääksi tuli Ainon synnyinseutu, Lappi. Hyvinvointivalmentaja Eveliina Tistelgren löysi rauhan Lapin seesteisyydestä ja osti lopulta lauttasaarelaisyksiön sijaan rivitalon puolikkaan Leviltä. Kauppiaan rouva Minttu Kaulanen puolestaan vannoi, ettei koskaan muuttaisi Lappiin. Toisin kävi. 

Mikä Lapissa vetää puoleensa ja miltä tuntuu, kun kaikki tuttu ja turvallinen jää taakse? 

Muun muassa näihin teemoihin podcastissaan tarttuu  Helsingistä Lappiin muuttanut Äidin Puheenvuoro -somekanavista tuttu tarinankertoja-tuottaja Inari Fernández (40). 

Storytelin tuottaman (Storytel Original 2021) podcastin vieraita tällä kaudella ovat Kauppiaan rouva Minttu Kaulanen, hyvinvointivaikuttaja “Eevsku” Eveliina Tistelgren, Pakumatkalla-kirjan vastikään julkaissut toimittaja Aino Huilaja, muun muassa Uraanilamppu-teoksesta tunnettu tanssitaiteilija Auri Ahola, Rovaniemeltä Lappiin muuttanut vakuutusmyyjä ja kiinteistöalan ammattilainen Petri Kokkonen,  kuuluttaja Jarkko Ylläsjärvi, ivalolaiset ensihoitajat Jari Sarre ja Piia Kaukovalta sekä podcastin edelliseltä tuotantokaudelta tuttu poroemäntä Jenni Kaaretkoski

Unelmien ympäristö ja hyvä työ - joko tai vai molemmat?

Lapin puheenvuoro -podcast jatkaa ensimmäiseltä tuotantokaudelta tuttua syväsukellusta vahvojen lappilaisten persoonien ajatusmaailmoihin.

“Kaikki podcastin vieraat elävät unelmiensa elämää, unelmiensa ympäristössä, mutta  ilman, että ovat joutuneet luopumaan elinkeinostaan. Vaikka podcastin kaikkia vieraita yhdistävä tekijä on Lappi, kaikissa keskusteluissa mennään hyvin syvälle ja lopulta sen asian äärelle, mistä onnellisessa elämässä on oikeastaan kyse”, Inari Fernández summaa. 

Fernández käy dialogia vieraidensa kanssa lämminhenkisesti, rehellisellä otteella ja omaan kokemustaustaansa peilaten. 

“Syvimmin ravistelleen keskustelun kävin tanssitaiteilija Auri Aholan kanssa. Se sai minut kyseenalaistamaan etelästä kotoisin olevien Lappi-käsitykset ja oikeastaan koko podcastini nimen. Ahola nosti esiin näkökulman, jonka mukaan Lappia ei ole edes olemassa, vaan se on Suomen siirtomaa”, Fernández toteaa.

Lapin puheenvuoro -podcastin 2. tuotantokauden jaksoista julkaistaan kaksi viikossa,  6.–29.7. välisenä aikana.

Lue tarkemmat jaksokuvaukset täältä

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Haastattelupyynnöt ja lisätiedot:
Inari Fernández
inari.fernandez@gmail.com
044 578 6445

Lehdistökuuntelut ja lisätiedot:
Aleksi Pöyry, kustannuspäällikkö, Storytel
aleksi.poyry@storytel.com
050 411 5200

Kuvat

Inari Fernándezin Lapin puheenvuoro -sarja näyttää Lapista monta uutta puolta ja tuo esiin vahvojen naisten ja miesten näkökulmia elämästä pohjoisessa. Kuva: Miika Hämäläinen
Inari Fernándezin Lapin puheenvuoro -sarja näyttää Lapista monta uutta puolta ja tuo esiin vahvojen naisten ja miesten näkökulmia elämästä pohjoisessa. Kuva: Miika Hämäläinen
Lataa
Lapin puheenvuoro -sarjan kansikuva
Lapin puheenvuoro -sarjan kansikuva
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Storytel Oy
Storytel Oy
Käenkuja 3Aa
00500 Helsinki

http://www.storytel.com

Storytel on yksi maailman johtavista äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalveluista, jonka visiona on tehdä maailmasta empaattisempi paikka tarinoiden kautta. Palvelu toimii älypuhelimelle tai tabletille ladattavan mobiilisovelluksen kautta ja antaa käyttäjälle mahdollisuuden nauttia tarinoista rajattomasti missä ja milloin vain. Suomessa Storytelin valikoima kattaa yli 300 000 ääni- ja e-kirjaa.

Paitsi digitaalinen kirjapalvelu Storytel on myös kasvava kustannuskonserni. Storytelin kustannustoiminta muodostuu useista kustantamoista, kuten Norstedts, Gummerus Kustannus, Massolit, StorySide, Aula & Co, Printz Publishing, People's Press, Rabén & Sjögren, B. Wahlströms ja Norstedts Kartor. Storytel julkaisee myös itse suoraan kuunneltaviksi kirjoitettuja Storytel Original -äänikirjoja, äänikirjasarjoja sekä podcasteja. Ruotsissa vuonna 2005 perustettu Storytel toimii tällä hetkellä yli 20 maassa ja sen pääkonttori on Tukholmassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Storytel Oy

Sisko Savonlahdelta Vastaa kysymykseen -niminen Storytel Original -haastattelusarja29.9.2021 13:54:46 EEST | Tiedote

Juuri uuden Kai minä halusin tätä -kirjansa julkaisseelta Sisko Savonlahdelta ilmestyy ääni- ja e-kirjapalvelu Storytelissä Vastaa kysymykseen -niminen haastattelusarja. Sarjassa suorapuheisina tunnetut suomalaiset vastaavat yllättäviin ja vähemmän yllättäviin kysymyksiin, jotka Sisko Savonlahti on löytänyt internetistä. Vastaa kysymykseen on Storytel Original -tuotanto ja kuunneltavissa vain Storytelissä.

Lucinda Rileyn Kadonnut sisar odotetusti Storytelin kesän kuunnelluin kirja - muut menestyjät yllättävät3.9.2021 11:43:40 EEST | Tiedote

Huippusuositun irlantilaiskirjailija Lucinda Rileyn Seitsemän sisarta -sarjan seitsemäs osa nousi odotetusti Storytelin kesän kappalemääräisesti kuunnelluimmaksi kirjaksi. Kymmenestä kuunnelluimmasta kirjasta kuusi oli lastenkirjoja. Top 10:ssä nähtiin myös Storytel Original -julkaisu Sydänjää, jonka ovat kirjoittaneet Camilla Läckberg ja Alexander Karim.