Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Unelmia uudesta kotimaasta – Sibiry Konaten teos ensi-illassa Stoassa lokakuussa

Jaa

”Erään henkilön tarina jäi sydämeeni enkä voi unohtaa sitä, mutta voin tanssia sen”, kertoo koreografi Sibiry Konate. Monikulttuurinen tanssi- ja musiikkiteos Unelma – Rêve saa ensi-iltansa kulttuurikeskus Stoassa lauantaina 30.10.2021.

Nykytanssi toimii universaalina kielenä Sibiry Konaten teoksessa Unelma – Rêve. Kuva: Raimo Granberg.
Nykytanssi toimii universaalina kielenä Sibiry Konaten teoksessa Unelma – Rêve. Kuva: Raimo Granberg.

Teos käsittelee länsiafrikkalaista kulttuuria perinteen ja nykyajan välissä. Teoksessa esiintyy yhdeksän länsiafrikkalaista muusikkoa ja tanssijaa, jotka ovat asettuneet Suomeen, Ruotsiin ja Tanskaan asumaan. Esiintyjät kertovat meille oman maansa tarinan. Burkina Fason, Senegalin ja Guinean perinteisen taiteen kautta katsojalle avautuu näkymä myös kulttuurien nykypäivään ja läsnäoloon Pohjoismaissa.

Teos alkaa juhlalla, joka esittelee kolme erilaista afrikkalaista kulttuuria. Kolmen maan perinteisiä tarinoita tulkitaan rytmin ja liikkeen kautta. Teoksen toisessa osassa kulttuurien väliset rajat hämärtyvät esiintyjien löytäessä yhteisen kielen ja unelman.

Unelma - Rêve näyttää miten länsiafrikkalainen kulttuuri ottaa vaikutteita pohjoismaisesta yhteiskunnasta ja miten sen ilmaisu muuttuu kulttuurisen vaihdon johdosta. Myös suomalainen kulttuuri rikastuu uusien vaikutteiden myötä. Teos pohtii, miten identiteetti muuttuu uudessa maassa ja miten eri kulttuurit ja uudet perinteet muokkaavat Suomea. Miten voimme sopeutua uuteen kulttuuriin ja maahan hylkäämättä alkuperäämme?

Unelma - Rêve -teos tuo esiin afrikkalaisen kulttuurin monimuotoisuuden ja sen tanssi- ja musiikkiperinteen rikkauden. Teos johdattaa katsojan matkalle kolmeen Länsi-Afrikan maahan.

Sibiry Konate on burkinafasolainen tanssitaiteilija, koreografi ja tanssinopettaja, joka yhdistää työssään nykytanssia perinteiseen länsiafrikkalaiseen tanssiin. Konate on työskennellyt ja esiintynyt Suomessa vuodesta 2010 lähtien.

Koreografi, ohjaaja: Sibiry Konate
Esiintyjät: Alkhaly Camara, David Dioubaté, Sibiry Konate, Guirassy Mansare, Absa Mbaye, Mamadou Ndoye, Lassina Ouattara, Mbacke Niang ja Alya Yattara
Valosuunnittelija: Anttoni Halonen
Tuottaja: Inari Pesonen
Tuotanto: Sibiry Konate Company, Kulttuuriyhdistämo Interkult
Tukijat: Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus, Oskar Öflunds Stiftelse, Alfred Kordelinin säätiö, Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto, Suomalais-tanskalainen kulttuurirahasto.

Liput: 15/8 €, Lippu.fi

Esitykset:

la 30.10. klo 19 (ensi-ilta)
su 31.10. klo 15

Stoa
Turunlinnantie 1, Helsinki
www.stoa.fi

*************************

Hyvä toimittaja, tervetuloa ensi-iltaan tai toiseen esitykseen! Saat pressiliput Stoasta kulttuurituottaja Sanna Nuutiselta, sanna.nuutinen@hel.fi .

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kulttuurituottaja
Sanna Nuutinen
050 4125739, sanna.nuutinen@hel.fi
Helsingin kaupunki, kulttuuri- ja vapaa-aika
Kulttuurikeskus Stoa

Viestintäsuunnittelija
Terhi Honkio
040 169 9706, terhi.honkio@hel.fi
Helsingin kaupunki, kulttuuri- ja vapaa-aika
viestintä- ja markkinointipalvelut

Kuvat

Nykytanssi toimii universaalina kielenä Sibiry Konaten teoksessa Unelma – Rêve. Kuva: Raimo Granberg.
Nykytanssi toimii universaalina kielenä Sibiry Konaten teoksessa Unelma – Rêve. Kuva: Raimo Granberg.
Lataa
Kuva: Raimo Granberg.
Kuva: Raimo Granberg.
Lataa
Kuva: Jukka Luoma.
Kuva: Jukka Luoma.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Stoa on moniääninen, kansainvälinen ja kiinnostava kulttuurikeskus Helsingin Itäkeskuksessa, metroradan varrella. Stoan ohjelmistossa on tanssia, sirkusta, teatteria, konsertteja, eri alojen festivaaleja, taidekasvatusta, näyttelyjä sekä monimuotoisia ja monikulttuurisia esityksiä ja tapahtumia.

Stoan verkkosivut
Stoa Facebookissa
Stoa Instagramissa
Stoa Twitterissä

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme