Helsingin yliopisto

Unigrafian omistuspohja laajenee – HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu mukaan osakkaaksi

Jaa

HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu liittyy Unigrafia Oy:n omistajaksi yhdessä Helsingin yliopiston ja Aalto yliopiston kanssa. Kyseessä on merkittävä uudistus, jolla halutaan lisätä pääkaupunkiseudun yliopisto- ja ammattikorkeakoulukentän yhteistyötä digitaalisen julkaisutoiminnan sekä tulostus- ja painopalveluiden osalta.

HAAGA-HELIA tulee Unigrafian omistajaksi syksyllä toteutettavan osakeannin kautta. HAAGA-HELIAn omistusosuus Unigrafiasta on noin 7,5 prosenttia. Tähän asti Unigrafian suurin omistaja on ollut Helsingin yliopisto 65 prosentin osuudellaan, Aalto yliopiston osuus on ollut 35 prosenttia. Omistuspohjan laajentamisella halutaan lisätä yliopisto- ja ammattikorkeakoulukentän yhteistyötä sekä parantaa entisestään mahdollisuuksia kehittää palveluja.

– Unigrafia Oy on julkaisemis- ja viestintäpalveluihin erikoistunut yritys, joka tuottaa palveluja ensisijaisesti omistajilleen, toteaa Unigrafian hallituksen puheenjohtaja Jorma Hänninen.

 – Julkaiseminen, viestintä ja oppimateriaalien tuottaminen ovat yliopistojen ja korkeakoulujen keskeisiä tukitoimintoja ja on tärkeää saada ne käyttöön korkealaatuisina ja kustannustehokkaasti. Näitä palveluja on kehitettävä jatkuvasti, sillä perinteisen paperille painamisen ja tulostamisen rinnalle tarvitaan uusia digitaalisia julkaisupalveluita, Hänninen jatkaa.

Hännisen mukaan HAAGA-HELIAn mukaantulo mahdollistaa palvelujen kehittämisen yhä suuremmille käyttäjämäärille sekä kustannustehokkaan tuotannon. Isommat käyttäjämäärät mahdollistavat myös tuotekehittelyn ja uusien palvelujen innovoinnin.

-Digitaalinen toimintaympäristö kehittyy korkeakoulumaailmassa vauhdilla ja yhteinen Unigrafian omistajuus kolmen suuren korkeakoulutoimijan kesken tarjoaa uudenlaisia mahdollisuuksia kehittää näitä palveluita entistä paremmiksi ja asiakaslähtöisemmiksi. HAAGA-HELIAn näkökulmasta omistajuus tuo paitsi kustannustehokkuutta tulostus- ja painotoiminnan kautta niin myös uusia mahdollisuuksia toiminnan kehittämiseen digitaalisuuden kautta, toteaa HAAGA-HELIAn toimitusjohtaja ja rehtori Ritva Laakso-Manninen.  

Omistajapohjan muutoksella ei ole henkilöstövaikutuksia.

Lisätietoja:

Jorma Hänninen, puh. 0400 440543, s-posti jorma.hanninen@conment.fi ja Ritva Laakso-Manninen, puh. 050 364 7839, s-posti ritva.laakso-manninen@haaga-helia.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Tie­de muut­tuu tai­teek­si Hel­sin­gin ka­duil­le19.6.2019 13:49:54 EESTTiedote

Taiteella voi vaikuttaa. Siksi Helsingin yliopiston Ilmakehätieteiden keskuksen tutkijat vääntävät tiedettä katutaiteeksi ja Helsingin kaduntallaajien nähtäväksi. He suunnittelevat yhdessä taiteilijoiden kanssa muraalin Linnanmäen liepeille ja sähköaseman maalauksen Pasilaan sekä maalaavat yksittäisiä sähkökaappeja visualisoimaan ilmastonmuutosta. Jäljet ovat nähtävissä loppukesästä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme