ICC Finland

Unileverin toimitusjohtaja Paul Polman Kansainvälisen kauppakamari ICC:n vetäjäksi - Esko Aho jatkaa hallituksessa

Jaa

Kansainvälisen kauppakamari ICC:n vuosikokous on tänään Pariisissa valinnut Unileverin toimitusjohtaja Paul Polmanin uudeksi puheenjohtajakseen. Uudeksi varapuheenjohtajaksi valittiin MasterCardin toimitusjohtaja Ajay Banga. Esko Aho jatkaa ICC:n kansainvälisessä 25 jäsenen hallituksessa. ICC:n Suomen puheenjohtajana toimii tällä hetkellä UPM Kymmene Oyj:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen.

Kokouksessa Suomea edusti ICC:n maajohtaja Timo Vuori.
Kokouksessa Suomea edusti ICC:n maajohtaja Timo Vuori.

Vasta valittu puheenjohtaja Paul Polman korosti puheessaan Kansainvälisen kauppakamarin ICC:n kasvavaa roolia vapaakaupan ja avoimen markkinatalouden sekä kestävän kasvun puolestapuhujana. Unileverin vetäjänä Polman on itse peräänkuuluttanut yritysten edelläkävijyyttä ja vastuullisuutta.

Yritysten edelläkävijyys korostumassa yhteiskunnassa

Kokouksessa Suomea edustanut maajohtaja Timo Vuori korostaa, että yli 90 maassa vaikuttava ICC on nyt tärkeässä roolissa yrityselämän kansainvälisenä edunvalvojana protektionismin ja nationalismin vahvistuessa.

”Aktiivisen edunvalvonnan ohella yrityselämältä kaivataan proaktiivisia toimia yritysten edelläkävijyyden ja yhteiskunnallisen hyväksyttävyyden varmistamiseksi eri maissa. Mikä ei ole hyvä yhteiskunnalle, ei voi olla hyvä yrityselämälle. Sen totesi jo 1920-luvulla silloinen ICC:n puheenjohtaja, IBM:n pääjohtaja Thomas J. Watson”, Vuori sanoo.

Vuoren mukaan yritysten yhteiskunnallinen rooli ja merkittävyys tulevat väistämättä kasvamaan, mikäli hyvinvointia, kestävää kehitystä ja digitalisaatiota halutaan aidosti edistää, olivatpa poliittiset päättäjät mitä mieltä tahansa.

“Tämä koskee niin terveydenhuollon kehittämistä Suomessa kuin vesihuollon tai koulutuksen järjestämistä kehitysmaissa. Tiivis julkisen ja yksityisen toimijan yhteistyö on välttämätöntä niin teollisuusmaissa kuin kehitysmaissakin nykyisten ja tulevien haasteiden ratkaisemiseksi. Paras yksityinen osaaminen ja teknologia on saatava aina palvelemaan yhteiskunnan kehittämistä, mikä vaatii toimivaa vapaakauppaa, avointa markkinataloutta ja tervettä kilpailua”, muistuttaa Vuori.

Yhteyshenkilöt

Timo Vuori
Kansainvälinen kauppakamari ICC:n maajohtaja

p. 050 5535 319
timo.vuori@chamber.fi
Twitter: @TimoVuori

Kuvat

Kokouksessa Suomea edusti ICC:n maajohtaja Timo Vuori.
Kokouksessa Suomea edusti ICC:n maajohtaja Timo Vuori.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

ICC Finland
ICC Finland
Aleksanterinkatu 17
00101 Helsinki

+358 9 4242 620http://www.icc.fi/

Kansainvälinen kauppakamari ICC on ainoa globaali, kaikki toimialat kattava yhteistyöjärjestö, jolla on 6,5 miljoonaa yritystä ja järjestöjä jäsenenä yli 140 maasta ja kansallisia toimistoja kaikissa maanosissa, 92 maassa, kuten Brasilia, Intia, Kiina, Venäjä, USA ja luonnollisesti Suomessa - ICC Suomi. Suomessa ICC-jäseniä ovat keskeiset kansainvälisessä kaupassa - viennissä ja tuonnissa - mukana olevat yritykset sekä niitä tukevat palveluyritykset ja kotimaiset järjestöt. ICC vahvistaa yritysten kansainvälisiä toimintaedellytyksiä vaikuttamalla regulaatioympäristöön, kehittämällä ulkomaankaupan työkaluja ja tarjoamalla niihin liittyviä palveluita yrityksille. ICC haluaa tehdä kansainvälisestä kaupan käynnistä helppoa - Make Trade Simple - hengessä. Kansainvälisissä verkostoissa ICC- jäsenyys on yksi osoitus yrityksen luotettavuudesta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ICC Finland

Global Compact -verkosto Suomeen12.10.2018 10:00:00 EESTTiedote

Johtavat vienti- ja kotimarkkinayritykset ovat perustaneet Suomeen uuden Global Compact Network Finland -verkoston. Verkosto kokoaa yhteen kaikki YK:n Global Compact -vastuullisuusaloitteeseen sitoutuneet yritykset ja muut yhteisöt. Toiminta käynnistyy vaiheittain kuluvan vuoden aikana. Verkoston ensimmäinen tilaisuus pidetään 12.10.2018 Helsingissä. Tavoitteena on entisestään vahvistaa suomalaisten yritysten edelläkävijyyttä yritysvastuussa ja kestävän kasvun mahdollistajana.

Mediakutsu: The Future Trends of Sustainability – The Global Compact of Driver for Responsible Business10.10.2018 10:24:51 EESTTiedote

Global Compact Finland Network järjestää ensimmäisen avoimen ja julkisen tilaisuutensa perjantaina 12.10.2018 Helsingissä. Tilaisuus on avoin kaikille GC-toimijoille, sidosryhmille sekä medialle. Tapahtuman ajankohtaisia teemoja ovat yritykset ja ilmastonmuutos sekä yritysten kestävä kasvu. Tarkoitus on tuoda yhteen suomalaisia yrityselämän johtajia ja asiantuntijoita jakamaan näkemyksiään yritystoiminnan kansainvälisistä vaikutuksista, vastuullisuudesta sekä ihmisoikeuksista. Tilaisuuden pääpuhuja on YK:n Global Compact -ohjelman toimitusjohtaja Lise Kingo. Vuonna 2000 lanseerattu Global Compact (www.unglobalcompact.org) on YK:n vastuullisuusaloite, johon 67 suomalaista yritystä ja muuta toimijaa on liittynyt. Se on kansainvälisesti tunnustettu työkalu kehittää yrityksen vastuullisuutta ja riskienhallintaa kansainvälisillä markkinoilla ottaen huomioon työoloja, ihmisoikeuksia, ympäristöä ja lahjontaa koskevat haasteet. YK:n vaatimuksesta kussakin maassa toimii kansallinen Global Compa

Ifo-kysely: Suomen vientimarkkinoiden näkymät heikkenevät8.5.2018 12:09:11 EESTTiedote

Maailmantaloudessa menee yhä hyvin, mutta suhdanneodotukset ovat muuttuneet varovaisemmiksi kaikissa maanosissa, osoittaa tuore maailmanlaajuinen Ifo World Economic Survey -suhdannekysely. Odotukset ovat vielä hyvällä tasolla, vaikka Ifo-indikaattori on tammikuusta huhtikuuhun tippunut 26,0 pisteestä 16,5 pisteeseen. Ifo-asiantuntijat ennakoivat maailman BKT-kasvun olevan 3,9 prosenttia tänä vuonna, mutta kasvun uskotaan olevan jo heikkenemässä.

Orastavia merkkejä maailmantalouden suhdannehuipusta13.11.2017 14:00:00 EETTiedote

Maailmantalous on vahvimmillaan sitten vuoden 2011, osoittaa tänään julkaistu maailmanlaajuinen Ifo World Economic Survey -talousasiantuntijakysely. Euroalueella Suomi mukaan lukien Ifo-indikaattori on korkeimmalla tasolla sitten vuoden 2000. Lokakuussa tehdyn kyselyn mukaan talousodotukset seuraavalle kuudelle kuukaudelle ovat kuitenkin muuttuneet varovaisemmiksi esimerkiksi Saksassa ja Aasiassa. Kilpailu osaavasta työvoimasta on kiristymässä useissa maissa. Ifon mukaan Suomen talousnäkymät ovat toistaiseksi hyvät.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme