Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Upea luontolahja Nokia Oyj:ltä

Jaa

Nokia Oyj on hakenut ELY-keskukselta yksityisen luonnonsuojelualueen perustamista omistamalleen kiinteistölle Kuusamon Alakitkalle. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on perustanut suojelualueen päätöksellään 2.12.2022.

Rikkisaari.
Rikkisaari.

Suojelualue kattaa lähes koko Rikkisaaren. Rikkisaari on maisemallisesti merkittävä osin hiekkarantainen noin itälänsisuuntainen saari Alakitkalla. Saaren metsät ovat luonnontilaisia. Perustetun luonnonsuojelualueen pinta-ala on noin 5,6 hehtaaria. Alakitkan alueella ei ole muita luonnonsuojelualueita.

Nokia Oyj haki aluetta suojeluun osaksi luontolahja-kampanjaa, jota toteutetaan vielä tämän vuoden loppuun saakka. Kampanjassa yksityisten maanomistajien korvauksetta suojelemien alueiden vastineeksi valtio siirtää omista maistaan pinta-alaltaan vastaavan alueen suojeluun. Siirrot valtion maista toteutetaan ensi vuoden aikana.

”Rikkisaaren suojelu on pitkää jatkumoa Nokian työlle ympäristöasioiden huomioimisessa yritystoiminnassamme. Ensimmäiset kaksi suojelualuetta perustimme jo vuonna 1987 Nokian omistaman Båtvikin kartanon merialueille Siuntiossa ja vuonna 2009 suojelimme Kuusamon Harjasuon-Laurinkorven suot. Rikkisaaren rauhoittamisen jälkeen Nokian omistamien suojelualueiden pinta-ala kasvaa yhteensä 157 hehtaariin. Meille Nokiassa on tärkeää olla rakentamassa vastuullisempaa maailmaa ja näiden hienojen maa- ja vesialueiden säilyttäminen tuleville sukupolville on luonteva osa tätä jatkumoa”, sanoo Jussi Isoaho, ympäristöasiantuntija Nokiasta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Nokian viestintä, sähköposti: press.services@nokia.com

Yksikön päällikkö Eero Melantie, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, p. 0295 038 377, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Rikkisaari.
Rikkisaari.
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Työttömien määrä kasvussa Pohjois-Pohjanmaalla27.1.2023 08:05:00 EET | Tiedote

Työttömien määrä kasvoi viime vuoden lopussa Pohjois-Pohjanmaalla. Varsinkin lomautettuja oli vuoden vaihteessa huomattavasti enemmän kuin vielä syksyllä. Osa lisäyksestä johtuu heikentyneestä taloustilanteesta ja vähentyneestä työntekijätarpeesta, osa muutoksesta on tyypillistä kausivaihtelua, kun useissa tehtävissä työt vähenevät talvikuukausina. Avointen työpaikkojen tarjonnassa on nähtävissä edelleen pudotusta aiemmasta.

Oijärvelle laaditaan uusi säännöstelyohje25.1.2023 13:08:07 EET | Tiedote

ELY-keskus laatii Iin kunnassa Kuivajoen vesistöalueella sijaitsevalle Oijärvelle uuden säännöstelyohjeen vuoden 2023 aikana vesilain valvojan kehotuksen vuoksi. Voimassa oleva säännöstelyohje on otettu käyttöön vuonna 2012. Ohjeen tavoitteena on mm. ollut parantaa Oijärven ekologista tilaa takaamalla riittävä kevättulva sekä estää järven vedenpinnan lasku liian alas, koska se nopeuttaa rantojen umpeenkasvua. Lisäksi ohjeella on tavoiteltu luonnonmukaisempia virtaamaolosuhteita Oijärvestä lähtevään Kuivajokeen. Säännöstelyohjeen seurauksena etenkin kesäaikana vedenpinta on ollut tavoitetason yläpuolella. Vuonna 2012 käyttöön otettuun säännöstelyohjeeseen ollaan oltu pääosin tyytyväisiä ja ELY-keskuksen saaman palautteen määrä on vähentynyt. Viime vuosina palaute on kuitenkin lisääntynyt ja on havaittu nykyisen säännöstelyohjeen johtavan liian korkeisiin kesävedenpintoihin, josta voi olla haittaa mm. alueen linnustolle. Lisäksi vedenpinta on päässyt nousemaan kesä- ja syyssateiden myötä

ELY-keskus päätti asettaa kaksi vaarantamiskieltoa rakennussuojeluasioissa Oulussa20.1.2023 10:20:53 EET | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on tehnyt 19.1.2023 kaksi vaarantamiskieltoa koskevaa päätöstä. Vaarantamiskiellot määrättiin Tuirassa sijaitsevalle entiselle Kuulovammaisten koulurakennukselle, asuntolarakennukselle ja johtajan asuntorakennukselle (os. Lossikuja 6) kiinteistöineen ja Myllytullissa sijaitsevalle Pohjois-Pohjanmaan museorakennus Ainolalle (os. Ainolanpuisto 1) lähiympäristöineen.

Raahen vesistöjen säännöstelyn kehittäminen etenee, selvityksiä esitellään yleisötilaisuudessa 25.1.18.1.2023 11:29:38 EET | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, Raahen kaupunki ja SSAB Europe Oy tekivät vuosi sitten Raahen säännösteltyjen vesien tilan parantamista koskevan yhteistyösopimuksen. Sopimusosapuolet laativat vuosittain toimenpideohjelman, jossa sovitaan toimenpiteiden aikataulu, vastuut ja rahoitus. Vuoden 2022 toimenpiteinä on mm. laadittu uusi väliaikainen säännöstelyohje sekä selvitetty Haapajoen ja Pattijoen uomien vetokykyä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme