Tapio Karttakeskus

Upeimmat päiväretkireitit ja viikonlopun vaellukset esitellään uudessa kirjassa

Jaa
Lähde unelmien ruskaretkelle kauniiden maisemien ääreen esimerkiksi Puumalan Norppapolulle, Nåtön lehtopolulle tai Sallaan Ruuhitunturin kierrokselle. Suomen upeimmat patikointipolut esitellään Tuomo Kesäläisen uutuuskirjassa.

Tapio Karttakeskuksen julkaisemassa oppaassa esitellään 80 päiväretkeä tai viikonlopun kierrosta kotimaan kauniissa maisemissa. Kaikki reitit ovat maastoon merkittyjä retkeilyreittejä. Polut kiertelevät Suomen metsiä, rantoja, harjuja, jokivarsia, lehtoja, tuntureita ja soita ja tekevät retkelle lähtemisestä ja luontoon tutustumisesta helppoa.

– Kohteiden monipuolisuus on parasta tässä kirjassa, teoksen kirjoittaja Tuomo Kesäläinen kuvailee. – Erilaisia luontotyyppejä on mukana valtavasti, lisäksi reitit ovat pituudeltaan ja vaativuudeltaan erilaisia. Mukana on myös esteettömiä reittejä. Oli todella upeaa, mutta toisaalta äärimmäisen vaikeaa valita kirjassa esiteltävät polut.

Luonnossa liikkuminen rentouttaa ja vähentää stressiä. Oman lähiluonnon lisäksi päiväretkiä on mukava suunnitella myös hieman kauemmas kauniiden maisemien ja hyvien retkeilijän palveluiden äärelle.

Kirjassa huomioidaan myös eri vuodenaikoina retkeily. Pitkässä Suomessa vuodenajat etenevät eri tahtiin, ja Lapin ruskahuipun jälkeen on vielä hyvin aikaa ihailla eteläisemmän Suomen väriloistoa. Etelä-Suomessa ruska on parhaimmillaan juuri lokakuun alussa.

– Upean luonnon lisäksi parasta retkellä ovat tietysti hyvät eväät, Kesäläinen kertoo. – Melkein kaikkien kirjan reittien varsilla onkin tulentekopaikkoja, ja ne on myös merkitty kirjan kartoille.

Kirjan reittien pituudet vaihtelevat kilometrin esteettömästä luontopolusta reilun parinkymmenen kilometrin patikkamatkaan. Jokaisesta polusta on omat esittelytekstit, kuvat ja kartat helpottamassa retken suunnittelua.

Tuomo Kesäläinen (s. 1983) on kirjoittanut paljon pidettyjä retkeilykirjoja kotimaan kohteista. Erityisesti luolat, rotkot ja muut kallioperän muodostumat ovat lähellä hänen sydäntään. Kesäläisen aiempia teoksia ovat muun muassa Suomen upeimmat luontokohteet ja Suomen upeimmat muinaiskohteet.

Pyydä arvostelukappaletta ja kysy lisää!

Tuotetiedot

Suomen upeimmat patikointipolut

  • pehmeäkantinen, 160 s., 17 x 21 cm
  • ISBN 978-952-266-757-1
  • suositushinta 29 €

Kansikuvan voi ladata Karttakeskuksen kuvapankista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Mujejärven retkeilyreitit, Nurmes. Kuva: Tuomo Kesäläinen
Mujejärven retkeilyreitit, Nurmes. Kuva: Tuomo Kesäläinen
Lataa
Ölökyn ähkäsy, Suomussalmi. Kuva: Tuomo Kesäläinen
Ölökyn ähkäsy, Suomussalmi. Kuva: Tuomo Kesäläinen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tapio Karttakeskus
Tapio Karttakeskus
Maistraatinportti 4 A
00240 Helsinki

https://karttakauppa.fi

Tapio-konserniin kuuluva Karttakeskus on Suomen johtava karttakustantaja. Valikoimamme kattaa niin retkeilyn, matkailun, autoilun kuin veneilynkin. Karttojen lisäksi kustannamme luontoon, ulkoiluun, retkeilyyn ja matkailuun liittyvää kirjallisuutta sekä tarjoamme paikkatietopalveluja. Tapio-konsernin merkittävät brändit ovat Tapio, Karttakeskus ja Metsälehti.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tapio Karttakeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme