Tampereen ammattikorkeakoulu

Uraseurantakysely: TAMKista valmistuneet ovat tyytyväisiä tutkintoonsa ja työuraansa

Jaa

Tampereen ammattikorkeakoulussa ammattikorkeakoulututkinnon viisi vuotta sitten suorittaneet ovat tyytyväisiä suorittamaansa tutkintoon (86 %) ja tähänastiseen työuraansa (87 %). Tyytyväisyys tutkintoon on vahvassa yhteydessä siihen, miten hyvin vastaaja pystyy hyödyntämään ammattikorkeakoulussa hankkimaansa osaamista nykyisessä työssään ja miten työ vastaa vaativuustasoltaan koulutusta.

Valtakunnalliseen uraseurantakyselyyn vastasi syksyllä 2021 yhteensä 9 677 vuonna 2016 valmistunutta henkilöä ympäri Suomea. Vastausten mukaan ammattikorkeakouluista valmistuneet ovat lähes täystyöllisyydessä. Kaikista vastaajista 75 %:lla oli viisi vuotta valmistumisen jälkeen vakituinen kokopäivätyö ja 8 %:lla määräaikainen kokopäivätyö. Vakituisessa kokopäivätyössä olevien määrä on edellisiin vuosiin verrattuna kasvussa, ja työttömien työnhakijoiden määrä on laskenut yhteen prosenttiin vastanneista. TAMKin vastaajista 80 prosenttia työskentelee tällä hetkellä tutkintoaan vastaavalla alalla.

Pirkanmaan vetovoima pitää pintansa työpaikkojen sijainnissa. Viisi vuotta valmistumisen jälkeen yhä useampi ammattikorkeakoulusta valmistunut työskentelee Pirkanmaalla; kasvua on 5,7 %. Kyselyvastaajista 82 % on sitä mieltä, että TAMK on vaikuttava toimija Pirkanmaalla.

Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneiden vastaajien tyytyväisyys tutkintoon on edellisvuosien tapaan suuri. Tutkinnon koettiin vaikuttaneen positiivisesti urakehitykseen varsinkin silloin, kun ylempää ammattikorkeakoulututkintoa arvostettiin ja se tunnettiin työnantajien keskuudessa. Vuonna 2016 valmistuneista kaksi kolmesta (65 %) oli saanut uuden työpaikan YAMK-tutkinnon suorittamisen aikana tai sen jälkeen.

Kansainvälisten vastaajien työllistyminen ulkomaille heti valmistumisen jälkeen indikoi vahvasti myös ulkomaille jäämistä. Kyselyyn vastasi noin 1 000 kansainvälinen alumnia, joista 29 %:lla ensimmäinen työpaikka oli ulkomailla, mikä on hieman vähemmän kuin aiemmin.

Kysely lähetetään vuosittain noin 26 000:lle AMK- ja YAMK-tutkinnosta viisi vuotta aiemmin valmistuneelle. Kysely tuottaa ajantasaista tietoa ammattikorkeakoulusta valmistuneista ja heidän työuristaan korkeakouluille ja sidosryhmille.


Lähteet: Vipunen ja Arene ry:n tiedote 17.3.2021
Kuva: Marko Kallio, Skyfox

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Tampereen ammattikorkeakoulu
Tampereen ammattikorkeakoulu
Kuntokatu 3
33520 TAMPERE

p. 0294 5222https://www.tuni.fi/tamk

Tampereen ammattikorkeakoulu on monialainen työelämäkorkeakoulu, joka vastaa työ- ja elinkeinoelämän muuttuviin osaamistarpeisiin tuottamalla parasta ammatillista korkeakoulutusta ja innovaatioita. Toimimme aktiivisessa yhteistyössä korkeakouluyhteisön ja työelämän kumppaneiden kanssa, kotimaisissa ja kansainvälisissä verkostoissa. Kärkiosaamisemme suuntautuu oppimisen edistämiseen, uusien teknologioiden hyödyntämiseen, ekologisiin innovaatioihin ja sosiokulttuurisiin haasteisiin. TAMKissa on yli 10 000 opiskelijaa ja vakituista henkilöstöä noin 700.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen ammattikorkeakoulu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme