Medicortex Finland Oy

Urheilulääketieteen asiantuntija Medicortex Finland Oy:n neuvonantajaksi

Jaa

Medicortex Finland Oy tiedottaa, että lääketieteen tohtori (LT) Markku Tuominen on liittynyt yhtiön Tieteellis-kliiniseen neuvottelukuntaan. Tuominen toimii Medisport Oy:n yrittäjänä ja ylilääkärinä. Lisäksi LT Tuominen toimii Kansainvälisen Jääkiekkoliiton lääketieteellisen valiokunnan jäsenenä sekä Suomen Jääkiekkoliiton lääkärinä. Tuominen on väitellyt Tampereen yliopiston Lääketieteen ja biotieteiden tiedekunnasta vuonna 2017 aiheena jääkiekkovammat MM- ja olympiaturnauksissa.

Medicortexin toimitusjohtaja ja perustaja, neurobiologian tohtori Adrian Harel toteaa: ”Olemme erittäin tyytyväisiä saamastamme vahvistuksesta neuvonantajapaneeliin. Tohtori Tuominen täydentää osaamisellaan asiantuntijaverkostoamme, ja hänen kokemuksen avulla pääsemme eteenpäin haasteellisten urheiluun liittyvien aivovammojen diagnostiikan alueella.” Medicortexin neuvonantajatoimikunnan muita jäseniä ovat professori Heikki Rauvala Helsingin yliopistosta, professori ja neurotoimialueen johtaja Risto O. Roine Turun yliopistollisesta keskussairaalasta, ylilääkäri ja dosentti Antti Kaipia Tampereen yliopistollisesta keskussairaalasta, dosentti ja tutkimusjohtaja Lauri Kangas sekädosentti ja neuroradiologian erikoislääkäri Timo Kurki Terveystalo Oy:stä.

Israelilaislähtöinen neurobiologian tohtori ja kokenut bioalan yrittäjä Adrian Harel perusti Medicortexin Turkuun vuonna 2014. Yhtiö kehittää uusiin biomerkkiaineisiin perustuvaa sylki- ja virtsatestiä tapaturmaisen aivovamman ja aivotärähdyksen havaitsemiseen. Yhtiön toinen, noin 70 koehenkilöä kattava kliininen tutkimus valmistuu vuoden 2019 alkupuolella. Aiemmin syksyllä yhtiö sai 50.000 euron innovaatioavustuksen EU:n Horizon 2020 -ohjelmasta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Medicortex Finland Oy
Dr. Adrian Harel, toimitusjohtaja
adrian.harel@medicortex.fi
Puh. +358 400 488 817

LT Markku Tuominen
Medisport Oy
markku.tuominen@medisport.fi
Puh. +358 400 620 633

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Medicortex Finland Oy
Medicortex Finland Oy
Itäinen Pitkäkatu 4 B
20520 TURKU

http://www.medicortex.fi

Medicortex Finland Oy (www.medicortex.fi) on tutkimuslähtöinen lääkealan yritys, joka kehittää uudenlaista diagnostista menetelmää perustuen biomerkkiaineisiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Medicortex Finland Oy

Uusi kliininen tutkimus aivovammojen biomerkkiaineesta3.10.2017 08:14:07 EESTTiedote

Medicortex Finland Oy (www.medicortex.fi) on turkulainen bioteknologian alan yritys, joka kehittää pikatestin aivovammojen toteamiseen. Pikatesti perustuu uraauurtavaan biomerkkiaineen toteamiseen. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin Eettinen toimikunta on hiljattain antanut hyväksynnän monikeskustutkimuksen aloittamiselle. Tutkimuksen kohteena ovat potilaat, jotka ovat saapuneet päivystyspoliklinikoille epäillyn aivovamman takia.

Joukkorahoituksella haetaan ratkaisua aivovammojen diagnostiikkaan22.5.2017 13:30:51 EESTTiedote

Tapaturmaisen aivovamman ja aivotärähdyksen diagnosointi ja seuranta perustuu pääosin potilaan oireiden ja vasteiden arviointiin. Moni tapaus jää diagnosoimatta ja varmentamatta, koska lääkäreillä ja hoitajilla ei ole käytettävissä helppoa ja kustannustehokasta laboratoriotestiä. Turkulainen bioteknologiayhtiö Medicortex Finland Oy on kehittänyt biokemiallisen pikatestin, jolla aivovamman esiintyminen voidaan varmistaa tai poissulkea pian onnettomuuden jälkeen. Testin kehitys on etenemässä laajaan kliiniseen kokeeseen, jonka rahoittamiseksi Medicortex on lanseerannut joukkorahoituskampanjan. Jokainen voi nyt tukea merkittävän ongelman ratkaisemista ja samalla ryhtyä osakkeenomistajaksi.