Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Urheilun edunvalvontaryhmä esitti seurojen näkemyksen Espoon huippu-urheilustrategiaksi

Jaa

Puheenjohtaja Kaisa Vikkula esitti seuroille vuotuisessa seuratapaamisessa 27.11. edunvalvontaryhmän ehdotuksen Espoon huippu-urheilustrategiaksi. Esitys on jätetty myös kaupunginjohtaja Jukka Mäkelälle sekä Liikunta- ja nuorisolautakunnalle.

Espoolaiset urheiluseurat perustivat urheilun ja liikunnan edunvalvontaryhmän lokakuussa 2016. Ryhmän tarkoituksena on tuoda esiin keskeisiä urheilua ja liikuntaa koskevia haasteita koskien mm. harrastamisen kustannuksia, opiskelun ja urheiluharrastamisen yhdistämistä, urheilu- ja liikuntarakentamista sekä huippu-urheilun asemaa Espoossa. Edunvalvontaryhmä on ilmaissut huolensa myös harrastamisen hinnan nousemisesta.

Liikunta- ja nuorisojohtaja Martti Merra pyysi edunvalvontaryhmää osallistumaan Espoon huippu-urheilustrategian laatimiseen.

-Huippu-urheilustrategia on osa laajaa Espoo liikkuu 2030 -visiotyötämme, joka valmistuu ensi vuoden alussa. Edunvalvontaryhmän panos on tärkeä osa tätä kokonaisuutta ja olemme koonneet sen ydinviestin mukaan strategiaamme, kertoo Merra.

Edunvalvontaryhmän esityksessä nousi esiin olosuhteet, kouluyhteistyö ja espoolaisen urheilun arvostaminen. Näissä kaikissa on parannettavaa.

– Olemme monissa palveluissa kansallisesti aivan maamme kärkitasoa. Mutta kouluyhteistyön ja olosuhteiden osalta olemme jääneet valtakunnan keskitasosta, koska arvostus urheilua kohtaan on kaupungissamme ollut vaatimatonta, sanoo Merra

Edunvalvontaryhmässä mukana huippu-urheilustrategiaa luomassa ovat olleet puheenjohtaja Kaisa Vikkula (Olarin Voimistelijat), Kimmo Oila (Espoon Tapiot), Emmi Eteläsalo (Espoon Pesis), Elina Wanne (Esbo Skytteförening), Anne Eklund (Tapiolan Honka), Niko Merikanto (Blues Juniors) ja Hexi Arteva (Esport Honka).

Edunvalvontaryhmän uudet jäsenet valittiin

Seuraseminaarissa valittiin myös uudet jäsenet vaihtovuorossa olevien jäsenien tilalle. Jäsenyys on kaksivuotinen ja ryhmästä vaihtuu puolet aina vuosittain. Edunvalvontaryhmässä toivotaan olevan sekä yksilö- että joukkuelajien edustajia eri lajeista ja eri puolelta Espoota.
- On tärkeää saavuttaa mahdollisimman tasapuolinen kokoonpano eri lajeja edustamaan ja tuomaan eri lajien ja asuinalueiden näkemys palvelujen kehittämisen tueksi.

Seurojen valitsemat uudet jäsenet ovat: Anders Wikholm (Esbo If), Henriikka Aihinen (Espoon Taitoluisteluklubi), Olli-Pekka Lintula (Espoon Telinetaiturit) ja Kimmo Puranen (Espoon Miekkailijat). Lisäksi edunvalvontaryhmässä jatkavat Anne Eklund (Tapiolan Honka), Niko Merikanto (Blues Juniors) ja Hexi Arteva (Esport Honka).

Lisätietoja:

Liikunta- ja nuorisopalvelujen johtaja Martti Merra, martti.merra@espoo.fi,
puh. 043-8249586

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Espoon kaupungin liikuntapalvelut vastaa noin viidensadan liikunta- ja ulkoilupaikan käytöstä ja kunnosta. Seitsemän urheilupuistoa, kuusi urheiluhallia, noin 100 urheilukenttää, 8 avantoa, noin 200 kilometriä hiihtolatuja, kiintorasteja, uimarantoja jne. Lisäksi satoja ohjattuja liikuntaryhmiä viikottain. 

Koko Espoo liikkumaan! Omatoimisesti, ohjatusti, luontoon ja liikuntapaikoille!

www.espoo.fi/liikunta
#espooliikkuu

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme