Niemi Palvelut Oy

”Urheilun sankarteot tehdään hiilineutraalilla Stadionilla jo vuonna 2024” – Olympiastadion lähtee kovalla tavoitteella mukaan Niemi40haasteeseen

Jaa

Suomalaisen urheilun ja tapahtumien perinteikäs maamerkki Olympiastadion lähtee Niemi40haasteeseen kunnianhimoisella tavoitteella: tähtäin on hiilineutraalius jo vuonna 2024. ”Ilmastotyömme on hyvässä vauhdissa. Uskomme, että ympäristöasiat korostuvat entisestään myös tapahtumajärjestäjien valintakriteeristössä”, Olympiastadionin johtaja Ari Kuokkanen arvioi. Niemi Palvelut Oy:n toimitusjohtaja Juha Niemi on samaa mieltä: ”Ilmastovastuu on sekä välttämättömyys että valtti.”

Olympiastadion tähtää hiilineutraaliuteen vuonna 2024. Kuvaaja: W. Hämäläinen.
Olympiastadion tähtää hiilineutraaliuteen vuonna 2024. Kuvaaja: W. Hämäläinen.

Lehdistötiedote 7.12.2021

Suomalaisen urheilun ja tapahtumien monitoimiareena Olympiastadion lähtee innolla mukaan Niemi40haasteeseen. ”Tavoitteemme on erittäin kunnianhimoinen. Haluamme, että urheilun sankarteot tehdään hiilineutraalilla Stadikalla jo 2024”, Olympiastadionin johtaja Ari Kuokkanen hehkuttaa.

”Olemme vahvasti etujoukoissa omassa ilmastotyössämme. Sähkön ja jäähdytyksen osalta Olympiastadion saavutti hiilineutraaliuden jo huhtikuussa 2021. Sähkö tuotetaan 100 % kotimaisella vesivoimalla ja jäähdytetään nollapäästöisellä kaukokylmällä. Selvitämme myös aurinkopaneelien käyttöönottoa.”

Stadion-säätiölle on myönnetty Ekokompassi-ympäristömerkki joulukuussa 2013. Mahdollisimman energiatehokkaat ja elinkaaren huomioivat ekologiset ratkaisut huolehtivat ympäristöstä kentän, rakennuksen ja koneistuksen osalta. Olympiastadiolla on myös kattava jätteenkeräys ja kierrätys.

Toimintaa ja elämyksiä ympäristön ehdoilla

Kuokkanen katsoo, että urheilun ja tapahtumien areenoiden on herättävä kehittämään ilmastoystävällisempiä toimintatapoja ja teknologioita, kun suuren yleisön ja tapahtumajärjestäjien ilmastotietoisuus ja vaatimukset kasvavat.

”Ilmastonmuutoksen torjuminen koskee kaikkia. Urheilu ja urheilun areenat tai tapahtumien näyttämöt eivät ole tästä mikään poikkeus. Siksi meille on tärkeää, että myös kumppanimme toimivat ilmastoystävällisesti ja kantavat vastuunsa hiilineutraalin tulevaisuuden puolesta. Tämä on meidän kaikkien yhteinen asia”, Kuokkanen painottaa.

Olympiastadionin logistiikkakumppanin, Niemi Palvelut Oy:n toimitusjohtaja Juha Niemi on iloinen Stadionin mukaantulosta. ”Ilmastovastuu on sekä välttämättömyys että valtti. Ilmastoystävällisten palvelujen käyttö tulee lisääntymään koko ajan. Kalustomme fossiilittomuus sekä kattava kierrätysjärjestelmämme tukevat yhteistyötämme.”

Niemi40haaste kannustaa yrityksiä ja julkisia toimijoita ilmastotyöhön. Olympiastadionin Kuokkanen välittääkin haasteen paitsi stadionin yhteistyökumppaneille myös kaikille Suomen tapahtuma-areenoille. ”Niemi40haasteen hengessä toivomme, että kaikki tekisivät parhaansa ja asettaisivat itselleen sopivat ja mahdollisimman kunnianhimoiset tavoitteet.”

Niemi40haaste kutsuu kaikki toimijat konkreettisiin tekoihin ilmaston puolesta, kokoon tai alaan katsomatta. Niemi40haaste.fi

Lisätiedot

Juha Niemi, toimitusjohtaja, Niemi Palvelut Oy, 0400 402 307, juha.niemi@niemi.fi
Ari Kuokkanen, johtaja, Olympiastadion, 040 7182381, ari.kuokkanen@stadion.fi

Avainsanat

Kuvat

Olympiastadion tähtää hiilineutraaliuteen vuonna 2024. Kuvaaja: W. Hämäläinen.
Olympiastadion tähtää hiilineutraaliuteen vuonna 2024. Kuvaaja: W. Hämäläinen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Niemi Palvelut Oy
Niemi Palvelut Oy
Hankasuontie 11 B
00390 Helsinki

020 554 554https://www.niemi.fi

Niemi Palvelut Oy

Niemi Palvelut Oy on vuonna 1981 perustettu muutto- ja logistiikkapalveluihin erikoistunut palveluyritys. Vuonna 2020 toteutimme 35 000 muuttoa ja 60 000 muuta palveluprojektia ja liikevaihtomme oli 38,6 miljoonaa euroa. Palveluksessamme on lähes 1300 palvelutehtävien erikoisosaajaa. Palvelemme asiakkaitamme valtakunnallisesti. Toimintakeskuksemme sijaitsevat Helsingissä, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa, Oulussa, Tampereella, Turussa ja Vaasassa. Panostamme toiminnassamme vastuullisuuteen. Autokalustostamme 100 % kulkee fossiilittomasti: biokaasulla, uusiutuvalla dieselillä tai täyssähköllä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Niemi Palvelut Oy

Jätealan toisinajattelija Kapasity mukaan Niemi40haasteeseen: ”Laitteiden kunnostaminen on valmistavan teollisuuden tulevaisuutta”21.12.2021 09:00:00 EET | Tiedote

Jätteenhuollon edelläkävijä Kapasity Oy lähtee Niemi40haasteeseen rohkealla tavoitteella. Kapasity aikoo kunnostaa yhtä monta laitetta, kuin se on koko olemassaolonsa aikana valmistanut. ”Laitteet pitäisi rakentaa kunnostuskelpoisiksi, koska uusien valmistaminen tuottaa päästöjä. Tämän haasteen heitämme eteenpäin”, Kapasityn toimitusjohtaja Iiro Kankaansyrjä linjaa. Niemi Palvelut Oy tuntee Kapasityn. ”Kapasity nostaa kestävästi kierrätyksen tuottavuutta, ja tekee hienoa ilmastotyötä”, toimitusjohtaja Juha Niemi arvioi.

Niemi40haasteeseen lähtevä Kuljetusrinki: ”Haastamme muutkin YTP ry:n jäsenet tähtäämään hiilineutraaliuteen palveluissaan”14.12.2021 09:00:00 EET | Tiedote

Hiilineutraalisti ympäristönhuoltopalveluita tuottava Kuljetusrinki Oy liittyy Niemi40haasteeseen ja haastaa myös kaikki muut Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry:n jäsenet. ”Me YTP:n jäsenet voimme yhdessä tehdä toimialastamme vieläkin vastuullisemman”, Kuljetusringin toimitusjohtaja Petri Saarinen kannustaa. ”On hienoa saada haasteeseen mukaan yritys, joka kannustaa muitakin ympäristönhuollon palveluyrityksiä ilmastotekoihin”, Niemi Palvelut Oy:n toimitusjohtaja Juha Niemi iloitsee.

Kestävä kehitys olennainen osa taloudellista neuvontaa – Danske Bank vastaa Niemen ilmastohaasteeseen30.11.2021 09:00:00 EET | Tiedote

Danske Bank haluaa tukea asiakkaitaan ja yhteiskuntaa siirtymässä kohti vähähiilisempää tulevaisuutta ja lähtee mukaan Niemi Palvelut Oy:n ilmastohaasteeseen. Pankit ovat ratkaisevassa osassa tukemassa yhteiskunnan siirtymää kohti vähähiilisyyttä. Danske Bank tekee tiivistä yhteistyötä asiakkaidensa kanssa ja tarjoaa heille taloudellista neuvontaa ja ratkaisuja, jotka tukevat vihreää siirtymää.

Vantaa mukaan Niemi40haasteeseen – ”Tavoite on olla hiilineutraali jo vuonna 2030”, kaupunginjohtaja Ritva Viljanen kertoo26.11.2021 09:00:00 EET | Tiedote

Vantaan kaupunki lähtee mukaan Niemi40haasteeseen kunnianhimoisella tavoitteella olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. ”Tavoitteeseen päästään ennen kaikkea yritysten ja kunnan yhteistyöllä, asukkaiden tärkeää panosta unohtamatta”, kaupunginjohtaja Viljanen painottaa. ”Ilmaston kannalta vastuullisesti toimivat tahot kannustavat esimerkillään myös muita”, Niemi Palvelut Oy:n toimitusjohtaja Juha Niemi toteaa.