ELY-keskukset

Useita siltoja korjataan Itä-Suomessa tänäkin vuonna (Etelä-Savo, Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala)

Jaa

Vuonna 2021 Itä-Suomessa peruskorjataan tai uusitaan 26 kpl siltoja. Suurempien siltakohteiden lisäksi kesän kuluessa uusitaan muita teräsputkisiltoja ja tehdään myös pienempiä siltojen rakenneosien korjauksia sekä erilaisia siltoihin liittyviä ylläpitotöitä. Alueen siltojen korjauksiin käytetään vuonna 2021 noin 9 miljoonaa euroa.

Sillankorjaustyö. Kuva Tomi Vänninen/ELY-keskus
Sillankorjaustyö. Kuva Tomi Vänninen/ELY-keskus

Pohjois-Savon ELY-keskuksen alueella on 2249 Siltaa, joista 541 on teräsputkisiltoja ja 149 puurakenteisia. Silloista 98 kpl on huonokuntoisia ja alueella on 51 painorajoitettua siltaa.

Suurimmat siltojen uusimis- ja korjaushankkeet vuonna 2021       

Etelä-Savo

- Vuorijärven silta maantiellä 381 Mäntyharjulla uusitaan   
- Kolppajoen silta maantiellä 15161 Juvalla uusitaan
- Jaakkolansalmen silta maantiellä 15117 Mikkelissä uusitaan
- Sulajärven putkisilta maantiellä 434 Juvalla uusitaan
- Otamonsalmen silta maantiellä 15147 Juvalla uusitaan
- Koholansalmen silta maantiellä 15178 Sulkavalla uusitaan
- Raikuun kanavan silta maantiellä 15395 Savonlinnassa kansirakenne uusitaan

Pohjois-Savo                                           

- Simolan silta maantiellä 16154 Suonenjoella uusitaan
- Mulajärven silta valtatiellä 23 Varkaudessa peruskorjataan
- Kolman silta maantiellä 15325 Joroisissa uusitaan
- Kolmanjoen silta maantiellä 15323 Joroisissa uusitaan
- Uiton silta maantiellä 77 Pielavedellä peruskorjataan
- Syväsalmen silta maantiellä 16441 Kuopiossa peruskorjataan
- Puutossalmen silta I maantiellä 5370 Kuopiossa peruskorjataan
- Puutossalmen pengersilta maantiellä 5370 Kuopiossa peruskorjataan
- Koljonvirran silta valtatiellä 27 Iisalmella peruskorjataan
- Petäysjoen silta maantiellä 16337 Lapinlahdella uusitaan
- Hiiripuron silta maantiellä 5850 Rautavaaralla uusitaan
- Heinäperän silta maantiellä 16073 Kiuruvedellä uusitaan
- Metsäkartanon silta maantiellä 5864 Rautavaaralla uusitaan
- Kaikonpuron silta maantiellä 595 Kiuruvedellä uusitaan

Vuodelta 2020 jatkuu

- Komminselän silta maantiellä 16367 Varkaudessa peruskorjataan vuosina 2020-2021

Pohjois-Karjala

- Matkusjoen silta maantiellä 5285 Nurmeksessa peruskorjataan
- Kuurnan voimalaitoksen tulva-aukot maantiellä 15717 Kontiolahdella peruskorjataan
- Hammaslahden ylikulkusilta maantiellä 484 Joensuussa peruskorjataan
- Porttilan silta maantiellä 15802 Juuassa peruskorjataan

Liitetiedostossa on esitetty sillanrakennuskohteet kartalla.

Hankkeiden aikatauluista ja liikennejärjestelyistä tiedotetaan tarkemmin urakoiden ratkettua.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pohjois-Savon ELY-keskus
Siltainsinööri Tomi Vänninen
p. 0295 029 318, tomi.vanninen(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Sillankorjaustyö. Kuva Tomi Vänninen/ELY-keskus
Sillankorjaustyö. Kuva Tomi Vänninen/ELY-keskus
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Asetus Saimaan kalastusrajoituksista viivästyy – Saimaannorppaa suojelee nyt vastuulliset kalastajat ja osakaskuntien tekemät kalastusrajoitukset16.4.2021 13:31:16 EEST | Tiedote

Asetus Saimaan kalastusrajoituksista on viivästynyt, koska asetuksen valmistelu on kesken valtioneuvostossa. Valtioneuvostossa on keskusteltu kalastusrajoituksista, mutta asetuksen lopullisesta sisällöstä ei ole löytynyt yhteisymmärrystä. Lausunnoilla olleessa asetusluonnoksessa rajoitusaika säilyi ennallaan ja rajoitusalueeseen ehdotettiin 243 neliökilometrin lisäystä. Asetusluonnosta kannatti noin 80 prosenttia lausunnon antajista, siitäkin huolimatta asetuksen käsittely on viivästynyt.

Arbetet på en strategi för vattenförsörjningen i Östra och Södra Finland går framåt (Mellersta Finland, Södra Savolax, Tavastland, Sydöstra Finland, Norra Karelen, Norra Savolax, Nyland)14.4.2021 13:12:55 EEST | Tiedote

I samarbetsområdet Östra och Södra har strategiarbetet fått en fartfylld start. En beskrivning av vattenförsörjningens nuläge och en utvärdering av verksamhetsmiljön har redan färdigställts. Härnäst ska aktörer inom landskapens intressentgrupper inbjudas till samarbetsträffar. Dessa arrangeras på distans i maj.

Itäisen ja Eteläisen Suomen vesihuoltostrategiatyö etenee (Keski-Suomi, Etelä-Savo, Häme, Kaakkois-Suomi, Pohjois-Karjala, Pohjois-Savo, Uusimaa)14.4.2021 13:12:54 EEST | Tiedote

Itäisen ja Eteläisen yhteistyöalueen strategiatyö on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin. Vesihuollon nykytilan kuvaus ja toimintaympäristön arviointi ovat valmistuneet. Seuraavaksi maakuntien sidosryhmätoimijat kutsutaan ELY-keskuksen organisoimiin yhteistyötilaisuuksiin, jotka järjestetään etäyhteyksin toukokuussa.

Restaureringar av fågelvattnen i Bredviksfjärden och Kumo älvs delta planeras i samarbete (Egentliga Finland, Satakunta)14.4.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Forststyrelsen och NTM-centralen i Egentliga Finland inleder planeringen av restaureringen av fågelvattnen i Bredviksfjärden och i Kumo älvs delta. Området är ett nationellt värdefullt häcknings- och rastområde för fåglar. Planeringen av restaureringen är en del av livsmiljöprogrammet Helmi, vars mål är att trygga, skydda och förstärka den naturen i Finland och dess mångfald.

Preiviikinlahdella ja Kokemäenjoen suistossa suunnitellaan lintuvesien kunnostuksia yhteistyönä (Varsinais-Suomi, Satakunta)14.4.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Metsähallitus ja Varsinais-Suomen ELY-keskus aloittavat lintuvesien kunnostamisen suunnittelun Preiviikinlahdella ja Kokemänjoen suistossa. Alue on valtakunnallisesti arvokas lintujen pesimä- ja levähdysalue. Kunnostusten suunnittelu on osa Helmi-elinympäristöohjelmaa, jonka tavoitteena on turvata, suojella ja vahvistaa suomalaista luontoa ja sen monimuotoisuutta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme