Lastensuojelun KeskusliittoLastensuojelun KeskusliittoLastensuojelun KeskusliittoLastensuojelun Keskusliitto

Uskalla nähdä! -webinaari lapseen kohdistuvan henkisen väkivallan tunnistamisesta

Jaa

Lapseen kohdistuvan henkisen väkivallan tunnistaminen on vaikeaa, eivätkä lapset itse osaa aina kertoa siitä. Edes lasten kanssa työskentelevät ammattilaiset eivät usein tunnista henkistä väkivaltaa tai osaa puuttua siihen. 9.5.2022 klo 14–16 järjestettävä webinaari tarjoaa tietoa henkisen väkivallan vaikutuksista lapseen sekä työkaluja sen tunnistamiseksi.

Kuva: Oona Niskanen /Lastensuojelun Keskusliitto
Kuva: Oona Niskanen /Lastensuojelun Keskusliitto

Uskalla nähdä! on Lastensuojelun Keskusliiton, Ensi- ja turvakotien liiton, Tampereen yliopiston hoitotieteen laitoksen sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Barnahus-hankkeen yhteinen kampanja, joka lisää tietoisuutta henkisestä väkivallasta. Kampanjan taustaksi toteutetun kyselyn perusteella lasten kanssa työskentelevät ammattilaiset tunnistavat lapsiin kohdistuvaa henkistä väkivaltaa hyvin vaihtelevasti, eivät aina osaa puuttua siihen ja toivovat lisää työkaluja sen puheeksi ottamisen ja kohtaamisen tueksi.

Maanantaina 9.5.2022 klo 14–16 järjestettävässä maksuttomassa webinaarissa esitellään ammattilaisille tehdyn kyselyn tuloksia, avataan lapsiin kohdistuvan henkisen väkivallan ilmiötä sekä keinoja tunnistaa henkistä väkivaltaa. Samalla julkaistaan uusi tietopankki, joka tarjoaa työkaluja lapsen kohtaaman henkisen väkivallan kohtaamiseen ja tietoa ilmiön tunnistamisesta ja vaikutuksista lapseen sekä THL:n Tutkimuksesta tiiviisti -sarjan julkaisu (28/2022), joka perustuu kampanjan taustaksi tehtyyn kyselyyn.

Toimittajat ja bloggaajat ovat tervetulleita osallistumaan webinaariin. Ilmoittaudu mukaan linkin kautta 5.5. mennessä: https://www.lyyti.fi/reg/uskallanahda_webinaari

Tutkimuksesta tiiviisti -julkaisun saat pyytämällä käyttöösi ennakolta THL:lta: matleena.huittinen@thl.fi

Webinaarin ohjelma:

klo 14.00:
Uskalla nähdä -kampanja henkisestä väkivallasta, avaussanat
Annukka Paasivirta, Lastensuojelun Keskusliitto

klo 14.10:
Lapsiin kohdistuva henkinen väkivalta ilmiönä
Taina Laajasalo, Barnahus-hanke, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

klo 14.35: Miten henkistä väkivaltaa tunnistetaan? Hoitosuositus
Eija Paavilainen, Yhteiskuntatieteiden tiedekunta, Tampereen yliopisto

klo 15.00: Henkisen väkivallan kyselyn tulokset
Annukka Paasivirta ja Laura Holmi, Lastensuojelun Keskusliitto
Miia Ståhlberg, Barnahus-hanke, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

klo 15.30: Auttamisen keinot ja verkkosivun esittely
Tiina Muukkonen ja Katri Kyllönen, Ensi- ja turvakotien liitto

klo 16.00: Tilaisuus päättyy

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Oona Niskanen /Lastensuojelun Keskusliitto
Kuva: Oona Niskanen /Lastensuojelun Keskusliitto
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lastensuojelun Keskusliitto
Lastensuojelun Keskusliitto
Armfeltintie 1
00150 HELSINKI

http://www.lskl.fi

Uskalla nähdä! on Lastensuojelun Keskusliiton, Ensi- ja turvakotien liiton, Tampereen yliopiston hoitotieteen laitoksen sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Barnahus-hankkeen yhteinen kampanja, jonka tarkoituksena on lisätä tietoisuutta lapsen kohtaamasta henkisestä väkivallasta. Webinaari on osa 9.-15.5.2022 toteutettavaa Uskalla nähdä! -kampanjaviikkoa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lastensuojelun Keskusliitto

Uudistettu lastensuojelu.info -sivusto tarjoaa tietoa lastensuojelusta 10 kielellä ja selkosuomeksi4.4.2022 06:00:00 EEST | Tiedote

Kaikki perheet tarvitsevat joskus tukea. Uudistettu Lastensuojelu.info -sivusto tarjoaa tietoa lapsiperheiden tuesta ja palveluista Suomessa 10 kielellä ja selkosuomeksi. Sivusto on suunnattu erityisesti maahanmuuttajavanhemmille ja heidän kanssaan työskenteleville ammattilaisille, mutta se tarjoaa perustietoa kenelle tahansa lastensuojelusta ja lapsiperheiden tuesta kiinnostuneelle.

Tervetuloa Hyvä lähtö aikuisuuteen -julkaisutilaisuuteen28.2.2022 14:42:38 EET | Kutsu

Suomessa on noin 8500 lastensuojelun jälkihuollossa olevaa ja 2500–4000 ilman huoltajaa maahan alaikäisenä tullutta aikuistuvaa nuorta. Heistä osa on erityisessä riskissä syrjäytyä. Lastensuojelun jälkihuollossa olevista jopa 40 % ovat työn, opiskelun ja varusmiespalveluksen ulkopuolella (NEET). Millaista tukea nämä aikuistuvat nuoret tarvitsevat saadakseen yhdenvertaisen lähdön aikuisuuteen ikätovereihinsa nähden? Millaisia päätöksiä tarvitaan, jotta tuki ja palvelut toimivat nuorten tarpeita vastaavasti ja vaikuttavasti kunnissa ja tulevilla hyvinvointialueilla?

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme