PlusTerveys

Uskallathan hymyillä? Suulla on merkitystä ihmissuhteissa

Jaa

Häpeä omia hampaita kohtaan saa yllättävän monet välttelemään hymyilemistä ja erityisesti nauramista. Hampaiden ulkonäkövirheet ovat korjattavissa, osa jopa pienillä toimenpiteillä.

Hampailla on sosiaalisissa tilanteissa suurempi merkitys kuin arvaammekaan. Kasvokkain keskustellessa huomio kiinnittyy nopeasti suun alueelle. Terveeltä näyttävä suu, siistit hampaat ja hymy luovat positiivisen ensivaikutelman. Hymy ja hampaat ovat valttia treffimarkkinoillakin. Kukapa ei suutelisi mieluummin hoidettua kuin hoitamatonta suuta.

Monta keinoa kauniiseen hymyyn

Kaj Karlsson PlusTerveys Hammaslääkäreistä kohtaa usein vastaanotollaan asiakkaita, jotka kokevat hymynsä kaipaavan korjausta.

- Hampaisiin liittyvä häpeä heikentää itsetuntoa ja aiheuttaa jopa sosiaalista vetäytymistä. Esteettinen hammashoito ei ole turhamaisuutta, Karlsson toteaa.

Häpeän kanssa ei tarvitse jäädä yksin, sillä hampaiden ulkonäköongelmiin löytyy monia ratkaisuja. Jos jokin kohta omissa hampaissa vaivaa, kannattaa käydä keskustelemassa asiasta hammaslääkärin tai suuhygienistin kanssa.

- Hymyn korjaamiseen löytyy paljon eriasteisia ja -hintaisia toimenpiteitä. Kevyimmillään riittää ammattilaisen tekemä puhdistus. Asteikon toisessa päässä on oikomishoito ja hampaiden korjaaminen laminaateilla tai kruunuilla.

Hampaiden hoidossa ei mennä ulkonäkö edellä, vaan tärkeintä on hyvä terveys. Esteettisiin hoitoihin ei edes ryhdytä ennen kuin suu on terve.

Aito hymy on kaunis

Karlsson on huomannut, että hoidon jälkeen monien asiakkaiden itsetunto on kohentunut ja heillä on rohkeutta hymyillä leveämmin.

- Tärkeintä ovat terveet hampaat ja ikenet. Kaikilla ei tarvitse olla hohtavan valkoisia täydellisen suoria hampaita. Tasapainoinen, vaaleahko hammasrivistö tekee parhaan vaikutuksen.

Hymy ei ole kuitenkaan vain hampaita. Kaunein hymy ulottuu silmiin asti ja saa kasvotkin säteilemään.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

PlusTerveys
PlusTerveys
Malmin asematie 6
00700 Helsinki

09 351 040https://www.plusterveys.fi/

PlusTerveys Hammaslääkärit Oy on Suomen suurimpiin lukeutuva yksityisiä suun terveydenhuollon palveluita tuottava yritys. PlusTerveys Hammaslääkäreiden laaja palveluverkosto kattaa 127 hammaslääkäriasemaa 70 paikkakunnalla ympäri Suomen. PlusTerveys Hammaslääkäreissä työskentelee 1000 henkilöä. PlusTerveys Hammaslääkärit on osa täysin suomalaista PlusTerveys-konsernia, jonka omistavat siellä työskentelevät hammaslääketieteen ja lääketieteen ammattilaiset. PlusTerveys-konsernin liikevaihto oli 116 miljoonaa euroa vuonna 2017.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta PlusTerveys

PlusTerveyden 5 hammaslääkäriasemaa valittavissa Tampereen seudun hammashoidon valinnanvapauskokeilussa25.5.2018 11:17:39Tiedote

Tampereen seudun suun terveydenhuollon valinnanvapauskokeilussa tamperelaiset ja kuuden Tampereen lähikunnan asukkaat voivat touko-kesäkuun vaihteessa valita suun terveydenhuollon toimipisteen yksityisten ja julkisten palveluntuottajien hammashoitoloista. PlusTerveyden yksilöllisistä hammaslääkäriasemista valittava on Tampereelta PlusTerveys Hammasasema Valo, PlusTerveys Hammasasema Loiste, PlusTerveys TempoDent ja PlusTerveys TempoDent Lielahti sekä Kangasalta PlusTerveys Kangasalan Hammaslääkäriasema.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme