Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Utrikesministeriets kurs för unga utländska journalister ordnas i juni

Dela

Utrikesministeriet arrangerar kursen thisisFINLAND Foreign Correspondents' Programme för unga utländska journalister den 5–11 juni 2022. Kursen ger 13 utländska journalister och mediepåverkare en chans att bekanta sig med Finland och det finländska samhället i en vecka.

Sedan 1990 har över 400 unga journalister från 64 olika länder besökt Finland inom ramen för kursen. Kursen är en del av utrikesministeriets arbete för Finlandsbilden och en viktig investering i framtida medierelationer. Målet är att öka unga journalisters och andra mediepåverkares intresse och engagemang för Finland för att säkerställa att vårt nätverk av beskickningar har Finlandsvänner som utför viktigt påverkansarbete inom media.

Kursens mångsidiga program introducerar deltagarna i aktuella teman och fenomen. I år ligger fokus på frågor som rör Finlands utrikes- och säkerhetspolitik. Kursen innefattar bland annat besök i Esbo och Åbo, som ordnas i samarbete med städerna. Även Helsingfors universitet ordnar eget program för deltagarna under en dag. Deltagarna får också besöka Helsingin Sanomat.

I år kommer deltagarna från Angola, Australien, Chile, Filippinerna, Frankrike, Förenta staterna, Israel, Polen, Storbritannien, Tanzania, Tunisien, Turkiet, Ukraina, Ungern och Uzbekistan. En del av deltagarna har väntat på resan redan länge, eftersom den kurs som ursprungligen var planerad för sommaren 2020 inte har kunnat genomföras förrän nu på grund av covid-19-pandemin.

Du kan följa kursen på dess blogg  och Facebooksida. På bloggen finns också presentationer av alla deltagare.

Ytterligare information om kursen:

Petra Sarias, innehålls- och kommunikationsexpert, tfn +358 50 342 7186.

Utrikesministeriets e-postadresser har formen fornamn.efternamn@formin.fi.

Bilder

Länkar

Om

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Följ Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum