Uudenmaan ELY-keskus

Utveckling av gång- och cykelvägen på Vichtisvägen (lv 120) mellan Ainovägen och Krämarvägen, preliminär plan

Dela
NTM-centralen i Nyland, Helsingfors stad och Vanda stad utarbetar en preliminär plan för att utveckla den nuvarande gång- och cykelvägen på Vichtisvägen (lv 120) mellan Krämarvägen och Ainovägen. I den preliminära planen som huvudsakligen gäller Helsingfors och Vanda betonas åtgärder som förbättrar attraktiviteten och trafiksäkerheten för hållbar trafik.

Föremålet för den preliminära planeringen är den nuvarande gång- och cykelvägen samt kollektivtrafikhållplatserna i anslutning till den med vänteområden och gångrutter som leder till dem. Utanför den preliminära planen avgränsas anslutningarna vid Rajatorpantie och Krämarvägen samt bron över Rutiån norr om Krämarvägen.

Respons om utkastet till den preliminär planen samlas in av dem som rör sig i området. Kartlänken hittar du under tillkännagivandet. Enkäten kan besvaras mellan den 22 maj och den 4 juni 2023.

Responsen utnyttjas vid utvärderingen av planeringslösningarna och färdigställandet av planen. Den preliminära planen ska vara klar före utgången av augusti 2023. Ramboll Finland Oy fungerar som planeringskonsult för den preliminära planen.

Nyckelord

Kontakter

NTM-centralen i Nyland, Herkko Jokela, tfn 0295 021367, herkko.jokela@ely-keskus.fi
Ramboll Finland Oy, Niko Palo, tfn 020 755 611, niko.palo@ramboll.fi

Länkar

Om

Uudenmaan ELY-keskus
Uudenmaan ELY-keskus
Opastinsilta 12 A, 2. krs
00520 Helsinki

0295 021 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-uusimaa

NTM-centralerna är statliga myndigheter som främjar den regionala utvecklingen genom att sköta statsförvaltningens uppgifter och utveckling. NTM-centralerna sköter uppgifter i anslutning till näringar, arbetskraft, kunnande samt trafik och infrastruktur samt miljö och naturresurser. NTM-centralerna utvecklar och stöder ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbar välfärd.

Följ Uudenmaan ELY-keskus

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uudenmaan ELY-keskus

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum