Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uudella yhteistyöllä erilaisia sisältöjä Vaasan taidehallin tulevaan ohjelmaan

Jaa

Vaasan taidehallin uudet näyttelyt vuodelle 2022 on valittu. Avoimen haun kautta tuli 65 hakemusta, joista viisi ehdotusta saa näyttelyajan. Osan valinnoista teki kaupungin kulttuuripalvelut.

Vaasan taidehalli. Kuva: Linda Strömberg-Yucak.
Vaasan taidehalli. Kuva: Linda Strömberg-Yucak.

Uusia taidemuotoja, kokeilevaa taidetta ja ajankohtaisia kulttuurisia ilmiöitä esittelevä Vaasan taidehalli sai kevään aikana järjestetyn avoimen haun kautta 65 hakemusta, pääasiassa ammattitaiteilijoilta ympäri Suomea ja muutamia myös Ruotsista.

–Hakemusten taso oli korkea ja monet ehdotuksista todella kiinnostavia, joten valinta oli varsin vaikea. Halusimme antaa mahdollisuuden erityisesti nuorille tekijöille saada teoksiaan esille taidehalliin, toteaa museotoimenjohtaja Elina Bonelius Vaasan kaupungin museoista.

Ensi vuonna taidehallissa nähdään viisi näyttelyä joko yksittäisiltä taiteilijoilta tai erilaisilta taiteellisilta kokoonpanoilta. Näyttelyillä esittäytyvät Kukka-Maria Rosenlund, Jennifer Lipkin ja Svetlana Bogatcheva, Terhi Nieminen ja Iris Kärkkäinen sekä Pimiötaiteilijoiden työryhmä ja työryhmä, johon kuuluu kuvanveistäjä Paula Blåfield ja kansanmuusikko Marianne Maans.

Museoiden valinnassa painotettiin taiteellista tasoa ja hyvin valmisteltua näyttelysuunnitelmaa.

Osallisuutta, tapahtumallisuutta ja paikallisuutta

Taidehallin vuoden 2022 näyttelyohjelma valittiin nyt ensimmäistä kertaa yhteistyössä Vaasan kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa. Kulttuuripalveluiden valitsemilla näyttelysisällöillä tuetaan erityisesti yleisöjä osallistavia toimenpiteitä, tapahtumallisuutta ja paikallisuutta.

– Oli ilo huomata, että yhteistyökokeilumme herätti kiinnostusta hakijoissa ja saimme keskenään erilaisia hakemuksia, joista annamme näyttelyajan kahdelle kiinnostavalle työryhmälle, kertoo kulttuuripäällikkö Sanna Bondas Vaasan kaupungilta.

Kulttuuripalveluiden valinnat ovat Pimiötaiteilijoiden työryhmä ja työryhmä Blåfield/Maans.


Avoimen haun perusteella valitut taiteilijat ja taiteilijaryhmät vuodelle 2022 ovat:

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Museotoimenjohtaja Elina Bonelius, Vaasan kaupungin museot, p. 040 487 2856, elina.bonelius@vaasa.fi

Kulttuuripäällikkö Sanna Bondas, Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut, p. 040 139 4048, sanna.bondas@vaasa.fi

Kuvat

Vaasan taidehalli. Kuva: Linda Strömberg-Yucak.
Vaasan taidehalli. Kuva: Linda Strömberg-Yucak.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme