Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Uudellamaalla jatketaan kokoontumisrajoituksia 12.9. asti - STM:n uuden ohjauksen vaikutuksia arvioidaan ensi viikolla

Jaa

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt päätöksen, jonka mukaan nykyisiä kokoontumisrajoituksia jatketaan Uudellamaalla 12.9.2021 asti. Päätös koskee muita Uudenmaan kuntia paitsi pääkaupunkiseutua, jossa on voimassa tiukempia rajoituksia. Sosiaali- ja terveysministeriön 19.8.2021 antaman ohjauksen vaikutusten arviointia rajoituksiin jatketaan ensi viikolla.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt jatkopäätöksen kokoontumisrajoituksista Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueelle. Päätös koskee muita alueen kuntia paitsi pääkaupunkiseutua, jossa on voimassa tiukemmat rajoitukset. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin johtama koronakoordinaatioryhmä on suositellut kokoontumisrajoitusten jatkoa vaikeutuneen epidemiatilanteen vuoksi. Uusi päätös on voimassa 27.8.-12.9.2021 ja tulee siis voimaan heti edellisen päätöksen voimassaolon umpeuduttua.

Päätöksen mukaisten kokoontumisrajoitusten sisältö on tiivistetysti seuraava:

  • Sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää kokoontumisia ilman henkilömäärärajoitusta.
  • Sisätiloissa järjestettävissä yli kymmenen hengen kokoontumisissa asiakkailla tai osallistujilla täytyy olla mahdollisuus välttää lähikontakti toisiinsa eli säilyttää turvaväli. Lähikontaktilla tarkoitetaan sisätiloissa asiakkaiden oleskelua enintään kahden metrin etäisyydellä toisistaan yli 15 minuutin ajan tai fyysistä kontaktia.
  • Yli 50 henkilön ulkotilaisuuksissa asiakkailla tai osallistujilla täytyy olla mahdollisuus välttää fyysinen kontakti toisiinsa, mutta tietyn mittaisia turvavälejä ei enää vaadita.
  • Jos sisätiloissa järjestetyssä tilaisuudessa on yli kymmenen henkilöä ja ulkotiloissa yli 50 henkilöä, tilaisuuden järjestelyissä on lisäksi noudatettava opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 31.5.2021 julkaisemaa ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä.
  • Lisäksi on noudatettava lain yleisiä hygieniavaatimuksia; asiakkaille on mm. tarjottava mahdollisuus käsien puhdistamiseen ja oleskelu on järjestettävä mahdollisimman väljästi.

Aluehallintovirasto seuraa epidemiatilanteen kehitystä ja arvioi päätösten välttämättömyyttä jatkuvasti yhdessä muiden viranomaisten kanssa. Sosiaali- ja terveysministeriön uusimman, 19.8.2021 lähetetyn ohjauskirjeen sisältöä suhteessa rajoituspäätöksiin arvioidaan tartuntatautilain mukaisten asiantuntijatahojen kanssa niin nopeasti kuin se on mahdollista. Mahdollisia uusia päätöksiä ei tulla tekemään ennen ensi viikkoa.

Tartuntatautilain mukaisia kokoontumisrajoituksia voi määrätä aluehallintoviraston lisäksi kunta omalla alueellaan. Etelä-Suomen aluehallintoviraston rajoituspäätös on epidemian torjunnan hybridistrategian mukaisesti tehty lievin mahdollinen alueellisen kokonaistilanteen huomioiva päätös (ns. kiihtymisvaiheen pohjapäätös). Osa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueen kunnista on leviämisvaiheessa, osa kiihtymisvaiheessa. Hus-alueen koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 17.8.2021, että leviämisvaiheeseen siirtyneet pääkaupunkiseudun ulkopuoliset kunnat tekevät alueellisen harkinnan perusteella tarvittavat lisäpäätökset.

Lisätietoa:

Medialle

aluehallintoylilääkäri Laura Nikunen, p. 0295 016 564 (lähetä tekstiviesti tai jätä soittopyyntö)
etunimi.sukunimi@avi.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Puutteet työturvallisuudessa ja työmaalla toimivien työnantajien toimintojen yhteensovittamisessa toi sakot työnjohtajalle ja pääurakoitsijalle28.9.2021 14:14:44 EEST | Tiedote

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi yhteisellä rakennustyömaalla pääurakoit-sijan asemassa toimineen yhtiön vastaavan työnjohtajan 15 päiväsakon sakkorangaistukseen työturvallisuusrikoksesta. Lisäksi päätoteuttajana toi-minut yhtiö tuomittiin 10 000 euron yhteisösakkoon työturvallisuusrikokses-ta. Käräjäoikeus antoi tuomionsa 17.9.2021.

Fågelinfluensa i Salotrakten - Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland ger instruktioner28.9.2021 14:01:30 EEST | Tiedote

I Salotrakten har man påträffat fågelinfluensa bland fasaner som är uppfödda för jakt och släppta ut i naturen. Livsmedelsverket har upprättat en smittzon i området. Zonen ska skydda fjäderfä från fågelinfluensan som sprids av frilevande fåglar. Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland ger närmare instruktioner till registrerade fågelhållningsplatser.

Kehitysvammahuollon järjestäjien tehtävä yhteistyötä, jotta asiakkaan etu toteutuu palveluissa28.9.2021 09:55:03 EEST | Tiedote

Kehitysvammalaissa palvelujen järjestämisvastuu on annettu erityishuoltopiireille. Saman lain mukaan myös kunnat voivat järjestää kehitysvammapalveluja. Lainsäädäntö edellyttää yhteistyötä kunnan ja kuntayhtymän välillä asiakkaan palveluista päätettäessä. Asiakkaan oikeus edellyttää, että palvelut järjestetään hänen yksilöllisten tarpeidensa mukaisesti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme