Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uuden arkkitehtuuri- ja designmuseokokonaisuuden toteuttamisen selvittäminen etenee

Jaa

Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Helsingin kaupunki ovat 8. lokakuuta päättäneet asettaa valmisteluhankkeen edistämään uuden kansainvälistä huipputasoa edustavan arkkitehtuuri- ja designmuseon toteuttamista Helsinkiin. Hankkeen määräaika päättyy 28.2.2019.

Helsinki ilmasta. Kuva: Eliel Kilkki ja Ben Daley, My Helsinki Material Bank.
Helsinki ilmasta. Kuva: Eliel Kilkki ja Ben Daley, My Helsinki Material Bank.

Tavoitteena on, että hankkeessa laadittavan konseptisuunnitelman pohjalta valtio, Helsingin kaupunki sekä Suomen arkkitehtuurimuseota ja Designmuseota ylläpitävät säätiöt voisivat päättää hankkeen jatkovalmistelusta toimenpiteineen.

”Suomi tunnetaan arkkitehtuurista ja designista, ja mielellämme vahvistamme tätä mielikuvaa uuden, laadukkaan arkkitehtuuri- ja designmuseon avulla. On tärkeää saada museoiden vahva osaaminen ja ainutlaatuiset kokoelmat paremmin käyttöön. Tämä vahvistaa sekä matkailua että Suomen korkeaa kulttuuriprofiilia”, sanoo eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho.

Hankkeelle ohjausryhmä

Hanke toteutetaan yhteistyössä Suomen arkkitehtuurimuseo ja -tiedotuskeskussäätiön ja Designmuseon säätiön kanssa. Hankkeen toteuttamisesta vastaa opetus- ja kulttuuriministeriön ja Helsingin kaupungin nimeämä ohjausryhmä. Ohjausryhmän puheenjohtajana toimii kansliapäällikkö Anita Lehikoinen opetus- ja kulttuuriministeriöstä. Hankkeen projektipäällikkönä toimii toimitusjohtaja Tuomas Auvinen Creader Oy:stä.

Valmisteluhankkeessa laaditaan konseptisuunnitelma uudesta arkkitehtuuri- ja designmuseosta. Suunnitelmassa kuvataan valtion, kaupungin ja museoiden yhteinen näkemys uuden toimintakokonaisuuden keskeisistä tavoitteista, toimintatavoista ja kohderyhmistä sekä kansainvälistä huipputasoa edustavasta toteutuksesta.

”Helsinki on vahvasti sitoutunut kansainvälisesti kunnianhimoisten hankkeiden toteuttamiseen kaupungissa. Uusi arkkitehtuuri- ja designmuseo olisi kiinnostava lisä kaupungin jo ennestään korkeatasoiseen tarjontaan, sekä kiinnostava vierailukohde myös matkailijoille. Helsinki haluaa profiloitua kansainvälisesti arkkitehtuurin ja designin edelläkävijäkaupunkina”, sanoo Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Kansainvälistä huipputasoa edustava Arkkitehtuuri- ja designmuseo Helsinkiin - Selvitys toteuttamisen edellytyksistä ja tarvittavista toimenpiteistä.

Lisätietoja:

Riitta Kaivosoja, ylijohtaja, opetus- ja kulttuuriministeriö, +358 295 3 30129, riitta.kaivosoja@minedu.fi

Sanna-Mari Jäntti, yhteysjohtaja, Helsingin kaupunki, +358 400 536 581, sanna-mari.jantti@hel.fi

Reetta Heiskanen, va.museonjohtaja, Suomen arkkitehtuurimuseo- ja tiedotuskeskussäätiö, +358 50 5449 094, reetta.heiskanen@mfa.fi

Jukka Savolainen, museojohtaja, Designmuseon säätiö, +358 50 307 0455, jukka.savolainen@designmuseum.fi

Tuomas Auvinen, toimitusjohtaja, hankeryhmän johtaja, +358 50 648 48, tuomas@creader.fi

Svenskspråkig version i bilagan.
Press release in English as attached.

Avainsanat

Kuvat

Helsinki ilmasta. Kuva: Eliel Kilkki ja Ben Daley, My Helsinki Material Bank.
Helsinki ilmasta. Kuva: Eliel Kilkki ja Ben Daley, My Helsinki Material Bank.
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pormestari Jan Vapaavuori tapaa Berliinissä kollegansa, Berliinin pormestari Michael Müllerin perjantaina 12.4.12.4.2019 09:41:43 EESTTiedote

Pormestarit keskustelevat tapaamisessa kaupunkien välisen yhteistyön tiivistämisestä. Pormestari Vapaavuoren pääteemoja tapaamiseen ovat muun muassa kaupunkien mahdollisuudet yhteistyöhön puhtaampien ja kestävämpien energiaratkaisujen etsimisessä sekä YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden paikallinen vapaaehtoinen raportointi, johon Helsinki on sitoutunut ensimmäisenä kaupunkina Euroopassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme