Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uuden design- ja arkkitehtuurimuseokokonaisuuden toteuttamista selvitetään

Jaa

Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Helsingin kaupunki selvittävät yhteistyössä Designmuseon säätiön ja Suomen arkkitehtuurimuseo- ja tiedotuskeskussäätiön kanssa kansainvälistä huipputasoa edustavan design- ja arkkitehtuurimuseokokonaisuuden toteuttamisvaihtoehtoja.

Tavoitteena on luoda suuntaviivat Designmuseon ja Arkkitehtuurimuseon toiminnan uudistamiselle. Lähtökohtana on museoiden roolin vahvistaminen ja tavoitteena paikallisen, valtakunnallisen ja kansainvälisen vaikuttavuuden ja vetovoimaisuuden lisääminen.

Selvityshankkeessa tunnistetaan museoiden tarpeet, vahvuudet ja synergiamahdollisuudet. Tavoitteena on sellaisen museotoiminnan ja matkailukohteen toteuttaminen, joka palvelee monipuolisesti erilaisia yleisöjä ja yhteistyöverkostoja. Hankkeen voimavarana ovat museoiden ainutlaatuiset suomalaisen designin ja arkkitehtuurin kokoelmat ja tietovarannot, pitkä kokemus museotoiminnasta sekä museoiden asiantuntijuus ja yhteistyöverkostot.

Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Helsingin kaupunki yhteistyössä museoiden kanssa tunnistavat myös, että yhteinen museorakennus on mahdollisesti olennainen osa ratkaisua. Uusi rakennus ei kuitenkaan yksin ratkaise museoiden toimintaan liittyviä kehittämistarpeita eikä kansainvälisesti ja sisällöllisesti korkeatasoisen kohteen syntymistä kävijöille.

Selvityksestä vastaa hankeryhmä, jota johtaa toimitusjohtaja Tuomas Auvinen. Hankeryhmän muut jäsenet ovat strategia- ja luova johtaja Mirkku Kullberg ja kehittäjä Ulla Teräs. Selvitystyötä seuraa valtion, kaupungin ja museoiden osoittama tukiryhmä. Selvitystyö aloitetaan 20.3.2018 ja hankeryhmä luovuttaa lopullisen raportin selvitykseksi 15.6.2018 mennessä.

Designilla ja arkkitehtuurilla on keskeinen rooli sekä suomalaisen identiteetin rakentamiselle että Suomen ja Helsingin menestykselle. Designmuseon ja Arkkitehtuurimuseon toiminnan vaikuttavuutta ja näkyvyyttä olisi mahdollisuus lisätä kehittämällä museoiden toimintaedellytyksiä ja yhteistyötä. Museoiden menestys edistäisi suomalaisen muotoilun ja arkkitehtuurin tunnettuutta, kiinnostavuutta ja näkyvyyttä sekä lisäisi Helsingin ja koko Suomen vetovoimaa. 

Lisätietoja:

Opetus- ja kulttuuriministeriö:

Ylijohtaja Riitta Kaivosoja, p.+358 295 3 30129, riitta.kaivosoja@minedu.fi

Helsingin kaupunki:

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja Tommi Laitio, p. +358 50 563 4950, tommi.laitio@hel.fi

Suomen arkkitehtuurimuseo- ja tiedotuskeskussäätiö:

Hallituksen puheenjohtaja Marco Steinberg, p. +358 40 482 7508, marco@snowcone.fi

Designmuseon säätiö:

Museonjohtaja Jukka Savolainen, p. +358 50 307 0455, jukka.savolainen@designmuseum.fi

Hankeryhmän johtaja:

Toimitusjohtaja Tuomas Auvinen, p. +358 50 648 48, tuomas@creader.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi Tehtaankadun ala-asteen perusparannuksen22.5.2019 23:19:34 EESTTiedote

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi Tehtaankadun ala-asteen perusparannuksen hankesuunnitelman kokouksessaan 22. toukokuuta 2019. Suunnitelma koskee rakennuksessa tehtävää laajaa teknistä ja toiminnallista parannusta. Rakentamiskustannusten enimmäishinta on noin 15,4 miljoonaa euroa. Samalla valtuusto kävi pitkän keskustelun kouluverkon perusparannusten tarpeesta ympäri Helsinkiä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme