Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uuden elokuisen kaupunkifestivaali Pointin ohjelma on julkistettu

Jaa

Pointti – Utelias kansalaisfestivaali 1.–3.8.2019: Uusi, yhteisöllinen kaupunkifestivaali Pointti kutsuu Helsingissä elokuun alussa yleisöä osallistumaan, viihtymään ja ottamaan kantaa. Ensimmäistä kertaa järjestettävä Pointti tarjoaa torstaista lauantaihin 1.–3. elokuuta Kansalaistorilla, Makasiinipuistossa ja Oodissa elämyksiä, seikkailuja ja tietoa. Ylen ja Helsingin yhteisesti toteuttama festivaali on kaikille avoin ja maksuton.

Kolmena tapahtumapäivänä yleisöllä on tilaisuus kokeilla uutta ja tutkia samalla kiinnostavia kysymyksiä yhdessä julkisuudesta ja Ylen ohjelmista tuttujen tekijöiden kanssa kun suosikkiohjelmat jalkautuvat festivaalille. Yle tekee tapahtumasta suoraa lähetystä niin televisioon, Yle Areenaan kuin radioonkin. Lähetyksiä tehdään vuorovaikutteisesti yhdessä yleisön kanssa.

Aamupilateksesta palauteteokseen ja Kortsufillareihin

Helsingin kaupunki on Pointissa mukana mittavalla ohjelmalla.

Kansalaistorilla voi päivittäin kokeilla monipuolista liikuntaa aamupilateksesta vauvasirkukseen ja yökorikseen. Helsingin kesien klassikkoa, leikkipuistoruokailua, on myös mahdollista testata. Kotoklubilla opetellaan arkielämän suomen kieltä leikkien, liikkuen ja laulaen, toistometodia hyödyntäen.

Osallistuvaan budjetointiin suunnitelmia tehneet kaupunkilaiset kertovat ehdotuksistaan kuinka 4 miljoonaa euroa kannattaisi käyttää Helsingin hyväksi. Asukkaiden kaupungille antamat palautteet saavat kunnianosoituksen ääni-ilmaisuesityksenä. Myös Kortsufillarit ovat mukana Pointissa ja tarjolla on tietoa maksuttomasta ehkäisystä alle 25-vuotiaille.

Nuorten Ääni -toimitus haastattelee pormestari Jan Vapaavuorta ja Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttilaa.

Sananvapauden aukio avataan

Tapahtuman yhtenä teemana on sananvapaus. Pointti-festivaalilla juhlistetaankin myös Sananvapauden aukion avajaisia. Oodin eteläisen sisäänkäynnin edusta on nimetty Sananvapauden aukioksi. Avajaisten jälkeen Helsingin “speakers corner” on auki kaikille ja koko ajan.

Pointti-kaupunkifestivaali on lisäys Helsingin tapahtumantäyteiseen elokuuhun. Sen sijaintipaikkaa – keskustakirjasto Oodin, Sanomatalon, Kiasman ja Musiikkitalon rajaamaa Makasiinipuiston ja Kansalaistorin aluetta – on kehitetty monipuoliseksi kaupunkitilaksi ja yleisötapahtumien paikaksi.

#pointti2019

Lisätietoja:

Päivi Munther, erityissuunnittelija, Helsingin kaupunginkanslia, puh. 040 334 2045, paivi.munther ( at ) hel.fi

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pohjoismaiden pääkaupungit ovat arvoliberaaleja, Helsingissä vihreiden kannatus korkein21.8.2019 09:53:24 EESTTiedote

Pohjoismaiden pääkaupungeissa on paljon yhtäläisyyksiä viime parlamenttivaalien tulosten perusteella. Pääkaupungit näyttäytyvät arvoliberaalimpina kuin muu maa keskimäärin. Sen sijaan sosiaalikonservatiivisten ja oikeistopopulististen puolueiden kannatus oli pääkaupungeissa alempi. Tiedot selviävät tuoreesta Vuoden 2019 eduskuntavaalit Helsingissä -julkaisusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme