HUS

Uuden lastensairaalan avajaisia vietettiin 6.9.2018

Jaa

Uuden lastensairaalan virallisia avajaisia vietettiin 6.9.2018. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio kunnioittivat tilaisuutta läsnäolollaan.

- Vaikka hoito olisi kuinka hyvää ja henkilökunta ammattitaitoista, tarvitsevat ja kaipaavat pienet potilaat vanhempiaan. Vanhempien läsnäolo on myös hoidon laatuun vaikuttava asia. Uudessa lastensairaalassa perhe saa olla yhdessä. Vanhemmat voivat olla mukana kaikissa tiloissa ja toiminnoissa ympäri vuorokauden. Sairaus ei eristä, vaan yhdistää, tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoi juhlapuheessaan.

Avajaisten kutsuvieraina oli lastensairaalahankkeeseen myötävaikuttaneita henkilöitä, Suomen ja Baltian maiden lastenklinikoiden johtoa, pitkän uran lastensairauksien parissa tehneitä lääkäreitä ja hoitajia sekä kuntien johtoa sekä yliopiston edustajia.

- Uusi lastensairaala mahdollistaa Pohjoismaissa sovittujen lastensairaalastandardien toteutumisen, sanoi Uuden lastensairaalan tukiyhdistyksen puheenjohtaja Anne Berner.

- Meillä kaikilla on yhteinen vastuu jok' ikisestä lapsesta ja heidän terveydestään Suomessa. Tarvitsimme kipeästi uuden lastensairaalan. Se on nyt tässä, valmiina toimintaan, HUSin hallituksen puheenjohtaja Ulla-Marja Urho sanoi ja kiitti kaikkia sairaalan rakentamiseen osallistuneita.

- Uuden lastensairaalaan luominen on ollut huikean kansalaisten yhteen tulemisen näytös. Voimme yhdessä ja yksituumaisuudella saada aikaan muutoksen. Reilun viikon kuluttua tulevat ensimmäiset potilaat ja perheet sairaalaan, olemme tästä haaveilleet ja olemme siihen valmiit, totesi HUSin toimialajohtaja Jari Petäjä.

Sairaalaklovnit johdattivat 200 kutsuvierasta Uuden lastensairaalan aulaan, jossa maljapuheen ja klovnien esityksen jälkeen vieraat pääsivät tutustumaan sairaalaan.

Uusi lastensairaala aukeaa vaiheittain 17.–26.9.2018. Uudessa lastensairaalassa hoidetaan potilaita kaikkialta Suomesta. Uuteen lastensairaalaan siirtyy Lastenklinikan ja Lastenlinnan toiminnot sekä lastentoimintoja myös muista sairaaloista. 

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Tietojärjestelmähäiriöistä on otettu opiksi11.1.2019 10:21Tiedote

Onnettomuustutkintakeskus julkaisi 11.1.2019 tutkintaselostuksen HUSissa marraskuussa 2017 tapahtuneista tietojärjestelmähäiriöistä. HUSissa oli 7.-8.11.2017 laaja tietoliikenteen häiriötilanne, joka vaikutti muun muassa potilastietojärjestelmien toimintaan. - Tilanne oli vakava ja vaikutusalue oli laaja. Sairaaloiden toimintaa kyettiin pääosin jatkamaan, vaikka osa ajanvarausvastaanotoista jouduttiin perumaan. Tilanne pysyi hallinnassa ja henkilökunta toimi ohjeistuksen mukaisesti, sanoo HUSin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi. Tapahtuneesta on kulunut runsas vuosi. Tapahtuneen jälkeen myös HUSissa tehtiin selvityksiä ja käynnistettiin toimintavarmuutta parantavien toimenpiteiden tekeminen. Myös valmiutta vastaavien ongelmien kohtaamiseen on parannettu. Henkilökunnan kanssa on käyty läpi jatkuvuussuunnitelmia. Uuden potilastietojärjestelmä Apotin suunnittelussa ja ohjeistuksessa on huomioitu tapahtumasta saatuja oppeja. HUS Tietohallinnossa on uusittu toimintaprosesseja, ohjeistusta

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme