Jyväskylän yliopisto

Uuden professorin erityisalueena laskennallinen tilastotiede ja satunnaisuuteen perustuvat menetelmät

Jaa

Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen on kutsumenettelyllä ottanut FT Matti Viholan tilastotieteen professorin tehtävään. Vihola on aloittanut tehtävässä 1.8.2021.

Matti Vihola. (Kuva: Petteri Kivimäki)
Matti Vihola. (Kuva: Petteri Kivimäki)

Professuuri sijoittuu matemaattis-luonnontieteelliseen tiedekuntaan. Viholan erityisaluetta on laskennallinen tilastotiede, erityisesti satunnaisuuteen perustuvat menetelmät (ns. Monte Carlo -menetelmät). Viholan tutkimus sijoittuu soveltavan todennäköisyysteorian ja tilastotieteen välimaastoon. Hän on analysoinut ja kehittänyt menetelmiä erityisesti Bayes-tilastotieteen tarpeisiin, ja niitä on käytetty esimerkiksi taloustieteen, epidemiologian ja ilmastonmuutoksen tutkimuksessa. 

Matti Vihola on kansainvälisesti tunnettu tutkija ja hänellä on laaja kansainvälinen verkosto. Hän on käynyt tutkimusvierailuilla mm. Cambridgen ja Bristolin yliopistoissa ja Alan Turing -instituutissa, ja hänellä on kontakteja ja tutkimusyhteistyötä alan kärkitutkijoiden kanssa.

Vihola on saanut merkittävästi kilpailtua tutkimusrahoitusta, mm. useita Suomen Akatemian hankkeita, ja hänen roolinsa matematiikan ja tilastotieteen laitoksella on tärkeä. Hän on Scandinavian Journal of Statistics -lehden Associate Editor. 

Vihola on väitellyt tohtoriksi vuonna 2010 Jyväskylän yliopistossa, jossa hänellä on myös tilastotieteen dosentuuri. Jyväskylän yliopistossa Vihola on työskennellyt tilastotieteen apulaisprofessorina vuodesta 2017 lähtien ja sitä ennen mm. tutkijatohtorina ja akatemiatutkijana. Lisäksi hän on työskennellyt apulaisprofessorina Oxfordin yliopistossa Isossa-Britanniassa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Matti Vihola
matti.s.vihola@jyu.fi
Puh. 0408053448

Kuvat

Matti Vihola. (Kuva: Petteri Kivimäki)
Matti Vihola. (Kuva: Petteri Kivimäki)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme