Uuden sadon viinit saapuvat 16.11.
Odotetut beaujolais nouveau -viinit saapuvat jälleen Alkon hyllyille ja verkkokauppaan. Ainutlaatuisen viinivuoden uutukaisesta tekee se, että sadonkorjuusta viinin saapumiseen kuluttajien käsiin menee vain kuudesta kahdeksaan viikkoa. Eteläisimmältä Burgundin ala-alueelta tuleva juoma tarjoaakin kiinnostavan kurkistusikkunan tulevan vuosikerran viineihin. Vuoden 2017 sato ja viinit Beaujolais'ssa näyttävät lupaavilta, vaikka volyymissa on jääty edellisvuosien tasosta.
Beaujolais nouveaulle on ominaista kepeys sekä hedelmäisyys, usein pehmeän raikkaiden aromien, kuten mansikan ja banaanin tähdittämänä. Alkon tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna sanoo viinin tyylin muuttuneen vuosien varrella. ”Banaanisuus on jäänyt nouveaussa taka-alalle, kun viinintuotanto on entisestään kehittynyt. Nyt nouveaussa on pyritty korostamaan myös viinin muita vivahteita.”
Tänä vuonna Alkoon saapuu kaksi beaujolais nouveau’ta, joista toinen on Beaujolais Nouveau ja toinen Beaujolais-Villages Nouveau. Molemmissa viineissä korostuu viehättävä punamarjaisuus. Viinejä tulee yhteensä 53 640 pulloa.
422997 Georges Duboeuf Beaujolais Nouveau
keskitanniininen, villivadelmainen, kirsikkainen, mustikkainen, hennon lakritsinen
405307 Albert Bichot Beaujolais-Villages Nouveau
keskitanniininen, karpaloinen, hapankirsikkainen, hennon karhunvatukkainen, kevyen mausteinen
Toimii jopa sushin seurana
Beaujolais nouveau on parhaimmillaan, kun se nautitaan hieman viilennettynä, 12–14-asteisena. Viini säilyttää hedelmäisen luonteensa ja parhaat ominaisuutensa noin kuuden kuukauden ajan. Beaujolais nouveaun seuraan sopivat kevyet juustot, salaatit, pastat, mansikat ja muut marjat, kanaruoat sekä kasvisherkut. ”Beaujolais toimii yllättäen hyvin myös runsasmakuisen sushin seurana”, vinkkaa Vilkuna. ”Ehkä juuri tästä syystä Japanissa nautitaan vuosittain seitsemän miljoonaa pulloa nouveauta.”
Tarkkaan säännelty valmistusmenetelmä
Beaujolais nouveau valmistetaan käsin poimituista gamay-rypäleistä. Poiminta voidaan aloittaa vain paikallisten viranomaisten määrittämänä päivänä, jolloin rypäleiden katsotaan olevan valmiita poimittavaksi. Valmistuksessa käytetään macération carbonique -menetelmää, jossa rypäletertut pannaan käymisastiaan kokonaisina. Massan painosta astian pohjalla olevat tertut murskaantuvat ja niistä valuva mehu alkaa käydä rypäleiden pinnalla olevan luonnonhiivan avulla. Käymisessä syntyvä hiilidioksidi yhdessä käymisastiaan lisättävän hiilidioksidin kanssa työntää hapen pois ja imeytyy ylempänä oleviin rypäleterttuihin. Rypäleiden sisällä alkaa hiilidioksidikäyminen, joka saa lopuksi rypäleet puhkeamaan. Maseraatio kestää 4–5 vuorokautta, minkä jälkeen viini käy normaalin punaviinin tavoin. Tämä menetelmä tuottaa hedelmäistä ja runsasaromista punaviiniä.
Yhteyshenkilöt
Taina Vilkuna, tuoteviestintäpäällikkö, puh. 020 711 5107
Elina Tompuri, viestintäasiantuntija, puh. 020 711 5449
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Alko Oy
Alkon maaliskuun myyntitiedote – myynti nousi neljä prosenttia10.4.2024 07:58:00 EEST | Tiedote
Alkon maaliskuun litramyynti nousi edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna neljä prosenttia. Argentiinalaiset viinit nousussa. Asiakkaat ovat tyytyväisiä Alkon valikoimaan ja palvelun osalta arvosanat ovat erinomaiset.
Alkon tilinpäätös tammi-joulukuu 2023: Vakaa tulos. Kaupan alan parasta palvelua.10.4.2024 07:30:00 EEST | Tiedote
Alkon liikevaihto laski noin kaksi prosenttia ja myyntivolyymi neljä prosenttia. Osinkoa ehdotetaan maksettavan valtiolle edellisen vuoden 2022 tapaan 40 miljoonaa euroa. Henkilöstön palvelu- ja tuoteosaamista vahvistettiin entisestään. Asiakkaat arvostivatkin Alkon palvelun kaupan alan parhaaksi. Ikärajavalvonnan onnistuminen oli kaikkien aikojen korkeimmalla tasolla.
Oulun Haukiputaan Alko muuttaa samassa kiinteistössä21.3.2024 07:25:00 EET | Tiedote
Haukiputaan Alko muuttaa huhtikuun alussa toiseen liiketilaan samassa kiinteistössä. Nykyinen myymälä on auki 6. huhtikuuta saakka ja uusi myymälä avataan 9. huhtikuuta.
Pääsiäispöydässä roseet haastavat punaviiniklassikoita – Alkossa yksi vuoden vilkkain sesonki20.3.2024 07:03:00 EET | Tiedote
Kiirastorstaina asiakasmäärät kolminkertaistuvat ja litramyynti kasvaa erityisesti punaviineissä, kuohuviineissä ja roseeviineissä. Punaviini on lampaan klassinen kumppani, mutta myös roseet niin kuplilla kuin ilman trendaavat.
Alkon helmikuun myyntitiedote – litramyynti laski kaksi prosenttia13.3.2024 07:15:00 EET | Tiedote
Alkon helmikuun litramyynti laski edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna pari prosenttia.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme