Valtion taloudellinen tutkimuskeskus VATT

Uuden VATT:n Datahuone-yksikön johtaja Henna Laasonen on aloittanut tehtävässään

Jaa

Syyskuussa perustetun VATT:n Datahuone-yksikön johtajaksi valittu Tilastokeskuksen yliaktuaari Henna Laasonen on aloittanut tehtävässään. Datahuone on kansainvälisestikin ainutlaatuinen tietopohjaista päätöksentekoa edistävä yksikkö, joka toimii kiinteässä yhteistyössä Taloustieteen keskus Helsinki GSE:n ja Tilastokeskuksen kanssa.

Ennen aloittamistaan Datahuoneen johtajana diplomi-insinööri Henna Laasonen työskenteli Tilastokeskuksen Positiivinen luottotietorekisteri -valmisteluryhmän vetäjänä, minkä lisäksi hänen vastuullaan oli kansantalouden tilinpidon ja maksutaseen kehittämistehtäviä. Aikaisemmin hän on työskennellyt mm. Euroopan komissiossa yhteistyössä useiden EU-maiden tilastoviranomaisten, keskuspankkien ja valtiovarainministeriöiden kanssa.

”Kyseessä on todella mielenkiintoinen työ. On mahtavaa päästä Datahuoneen johtajana vaikuttamaan päätöksentekoon tarjoamalla nopeaa ja samalla laadukasta tietoa päätösten pohjaksi. Yhtälö ei ole helppo. Tilastokeskuksessa ja Eurostatissa vuosia työskennelleenä tiedän, millainen matka tiedonkeruusta on valmistelijoiden ja päättäjien työpöydille”, kertoo Laasonen.

Lisätietoja: Datahuoneen johtaja Henna Laasonen (s-posti: henna.laasonen@vatt.fi, puh. 050-317 2412)

Datahuone

Kolmivuotisen rahoituksen saanut Datahuone on VATT:n itsenäinen yksikkö, joka toimii kiinteässä yhteistyössä Taloustieteen keskus Helsinki GSE:n ja Tilastokeskuksen kanssa. Datahuoneen tavoitteena on tuottaa ajantasaisia rekisteritietoja hyödyntävää aikaisempaa tarkempaa ja nopeatempoisempaa analyysiä yhteiskunnallisten ja poliittisten ratkaisuiden vaikutuksista.

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Valtion taloudellinen tutkimuskeskus VATT
Valtion taloudellinen tutkimuskeskus VATT
Arkadiankatu 7
00100 HELSINKI

https://vatt.fi

Valtion taloudellinen tutkimuskeskus (VATT) on taloustieteellisen tutkimuksen asiantuntijayksikkö. Teemme tieteellisesti korkeatasoista tutkimusta edistääksemme tietoon pohjautuvaa talouspolitiikkaa.

Tutustu työhömme tarkemmin: https://vatt.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valtion taloudellinen tutkimuskeskus VATT

Uusi tutkimus: Lasten kotihoidon tuen vaikutukset ovat negatiivisia1.12.2022 13:00:00 EET | Tiedote

Tuoreen tutkimuksen mukaan lasten kotihoidon tuen vaikutukset ovat negatiivisia erityisesti äideille, mutta myös lapsille. Tämä vaikutus syntyy siitä, että kotihoidon tuki ei ole pelkästään tulonsiirto vaan myös ohjaa vanhempien päätöksiä pidempiin kotihoitojaksoihin ja pois työelämästä. Jos lapsiperheitä halutaan erityisesti tukea, olisi joku muu tukimuoto, joka ei ohjaa niin voimakkaasti kotihoitoon, vaikutuksiltaan vähemmän negatiivinen.

VATT:n tutkimus: Sosiaalietuuksien maksaminen vain kerran kuussa aiheuttaa mittavia kulutuspiikkejä ja vähentää säästämistä31.10.2022 07:00:00 EET | Uutinen

Sosiaalietuuksien maksupäivillä on merkittävä vaikutus tuensaajien rahankäyttöön. Kahdesti kuussa maksettava etuus johtaa tasaisempaan kulutukseen. VATT:n tuoreen tutkimuksen perusteella käy ilmi, että kerran kuussa maksettava etuus johti merkittäviin kulutuspiikkeihin ja vähentää säästämistä. Maksupäivän jälkeen kuluttaminen pelkästään välittömiin, heti kulutettaviin hyödykkeisiin nousi hetkeksi jopa noin 24 prosenttia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme