Diakonissalaitoksen Hoiva Oy

Uudenlainen asumisyhteisö Järvenpäähän

Jaa
Vuoden 2020 alussa Järvenpään Wärtsilänkadulle rakentuu uusi asumisyhteisö, johon tulee vuokra-asuntojen lisäksi Diakonissalaitoksen Hoivan tukiasuntoja.

Y-Säätiö-konsernin omistama M2-Kodit rakennuttaa kaksi kolmikerroksista pienkerrostaloa yhteistyössä Diakonissalaitoksen Hoiva Oy:n kanssa. Wärtsilänkatu 10 on malliltaan ensimmäinen laatuaan Suomessa. Asunnoista suurin osa on tavallisia M2-Kotien vuokra-asuntoja. Lisäksi kohteeseen tulee 20 tukiasuntoa. Hoiva tuottaa asumisen tuen palvelut tukiasuntoihin sekä vastaa kansalaistoiminnan keskuksen toiminnasta. 

Kohteen harjannostajaisia vietettiin 23.10.2019.

Kansalaistoiminnan keskus liittää alueen toimijat yhteen

Asuintalon yhteyteen rakennetaan myös osallistavan kansalaistoiminnan keskus, joka toimii kohtaamispaikkana asuinalueen ihmisille.

”Keskus on tärkeässä roolissa ja kutsuu asuinalueen toimijoita – asukkaita, oppilaitoksia, omaisia, naapureita, vapaaehtoisia ja vertaisia sekä järjestöjä - mukaan toimintaan ja vahvistamaan alueen yhteisöllisyyttä,” kertoo palvelualuejohtaja Pinja Marjamäki.

Hoivan palvelukokonaisuus

Asumispalveluiden tavoitteena on mahdollistaa asukkaalle asumisen pysyvyys ja oma koti ja huolehtia asumisen turvallisuudesta.

”Asukaamme ovat oman yhteisönsä aktiivisia toimijoita. He ovat vahvasti mukana asumispalveluiden toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa. Asukas asuu vuokra-asunnossa ja asumiseen kuuluu henkilökunnan antama tarvittava tuki, hoiva ja huolenpito,” Marjamäki kuvailee.

Wärtsilänkadulla kyseessä pieni yhteisö, 20 tukiasuntoa. Henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden.  Asuinalueen turvallisuutta ja asukkaiden osallisuuden tunnetta vahvistetaan aktiivisen naapurustotyöllä, johon kutsutaan mukaan asuinalueen asukkaat, koulut ja yrittäjät sekä viranomaiset.

Asumisen tuen palveluiden lisäksi palvelukokonaisuuteen kuuluu yksittäisiä vuokra-asuntoja eri puolilla Järvenpäätä, joihin Hoiva tuottaa kotiin vietävät palvelut.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:


Pinja Marjamäki
palvelualuejohtaja asunnottomien palvelut
050 502 7574
pinja.marjamaki@hoiva.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonissalaitoksen Hoiva Oy
Diakonissalaitoksen Hoiva Oy
Alppikatu 2
00530 Helsinki

09 77501https://www.hoiva.fi

Diakonissalaitoksen Hoiva Oy on yhteiskunnallinen yritys. Olemme ikääntyneiden ja erityisryhmien asiantuntija. Pitkä historia ja vahva arvopohja luovat perustan toiminnallemme asumis-, päihde- ja hoivapalvelujen vastuullisena tuottajana. Yhdessä Diakonissalaitoksen kanssa tuotamme vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaan elämää. Tavoitteemme on, että jokaisella on ihmisarvoinen elämä. www.hoiva.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitoksen Hoiva Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme