HUS

Uudenmaan Päivystysavussa edelleen runsaasti puheluita – kiireellisessä tilanteessa tulee hakeutua suoraan päivystykseen, jos yhteyttä Päivystysapuun ei saa kohtuullisessa ajassa

Jaa

Uudenmaan Päivystysapu 116 117:n puhelimet ovat soineet joulua edeltävänä viikonloppuna tiiviiseen tahtiin ja vastausajat ovat päässeet venymään. Joulun pyhien aikana kiireellisissä tilanteissa tulee hakeutua suoraan päivystykseen, mikäli yhteyttä Päivystysapuun ei saa kohtuullisessa ajassa.

- Teemme kaikkemme, että vastausajat saadaan pidettyä kohtuullisina. Lisähenkilökuntaa on hälytetty paikalle purkamaan ruuhkaa. Olemme pahoillamme tilanteesta, puheluiden määrä on ylittänyt kaikki arviot, kertoo Uudenmaan Päivystysaputoiminnasta vastaava ylilääkäri Leena Soininen HUS Akuutista.

Uudenmaan Päivystysavun puhelimet alkoivat ensimmäisen kerran ruuhkautua lauantaina aamupäivästä. Lauantain ruuhka saatiin purettua myöhään illalla. Palvelu ruuhkautui normaalia selvästi suuremmasta puhelumäärästä ja henkilökunnan sairaustapauksista johtuen. Sunnuntaina aamupäivästä palvelu alkoi jälleen ruuhkautua ja lisähenkilökuntaa hälytettiin välittömästi paikalle, jonka avulla palveluun vastaamisajat pyritään pitämään kohtuullisina.

Uudenmaan Päivystysapu palvelee Vantaan, Keravan, Hyvinkään, Järvenpään, Mäntsälän, Nurmijärven, Tuusulan, Askolan, Lapinjärven, Loviisan, Pornaisten, Porvoon ja Sipoon asukkaita. Puheluita on viikonlopun aikana tullut runsaasti myös nykyisen palvelualueen ulkopuolelta. Palvelun henkilökunta on mitoitettu edellä mainitulle palvelualueelle.

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Meddelande angående samband mellan bröstimplantat och anaplastiskt storcellslymfom21.1.2019 15:34Tiedote

De senaste dagarna har nyheterna rapporterat om samband mellan texturerade (skrovliga) bröstimplantat och den sällsynta tumörformen anaplastiskt storcellslymfom (Breast Implant Associated Anaplastic Large Cell Lymphoma, BIA-ALCL). HUS beslutade hösten 2018 att tillsvidare inte operera in texturerade implantat, och även andra sjukvårdsdistrikt har gått in för liknande riktlinjer för vårdpraxis.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme