Uudenmaan pelastuslaitoksille yhtenäiset valvonnan taksat

Jaa

Helsingin kaupungin pelastuslaitos siirtyy tammikuusta 2020 lähtien muiden Uudenmaan pelastuslaitosten kanssa yhteisiin valvontataksoihin. Aiemmin Uudenmaan pelastuslaitoksilla on ollut hieman toisistaan poikkeavat taksat palotarkastuksissa ja toistuvien erheellisten paloilmoitusten perusteella perittävässä erhe-maksussa.

Muutoksen taustalla on Uudenmaan pelastuslaitosten pitkään jatkunut yhteistyö, jossa toimintaa ja palveluita kehitetään asiakkaiden näkökulmasta yhtenäisemmiksi. Taksamuutoksen myötä palotarkastuskäyntien taksat laskevat pääsääntöisesti Helsingissä, kun aiemmin palotarkastettavan kohteen koon mukaan määräytyneestä kiinteästä taksasta siirrytään yhdenmukaiseen tuntiperusteiseen hinnoitteluun. Uudenmaan yhteiseksi tuntitaksaksi määräytyi 49,20 euroa tunnissa.

- Nämä vahvistetut taksat perustuvat valtakunnallisesti käytössä oleviin laskentaperusteisiin. Olemme valinneet yhteiset taksat halvimman kustannuksen periaatteella siten, että kaikki laitokset ottavat käyttöön alueen matalimman tuntitaksan ja erhe-maksun. Siten nyt käyttöön otettavat yhteiset taksat vastaavat pelastuslain mukaisesti enintään aiheutuneita kokonaiskustannuksia kaikkien Uudenmaan pelastuslaitosten alueilla, sanoo Helsingin pelastuslaitoksen pelastuspäällikkö Pekka Itkonen.

Erhe-maksu nousee laskentatavan tarkistuksen myötä nykyisestä 770 eurosta 1127,94 euroon Itä-Uudenmaan taksan mukaisesti. Pelastuslain mukaisesti pelastuslaitokset voivat periä niille aiheutuneiden kustannusten perusteella erhe-maksun sellaisissa tapauksissa, joissa sama paloilmoitin aiheuttaa toistuvia erheellisiä tehtäviä pelastuslaitoksen antamasta korjauskehotuksesta huolimatta.

Itä-Uudenmaan, Keski-Uudenmaan ja Länsi-Uudenmaan pelastuslaitosten alueilla päätös yhtenäisten taksojen käyttöönotosta tehtiin jo aiemmin loppuvuodesta 2019.

Lisätietoja:
Palopäällikkö Anja Aatsinki
p. 09-310 30 103

Inforuutu erhe-maksuista:

Helsingissä vuonna 2019 automaattisten palohälytysten määrä oli yhteensä 2 434 kappaletta 1 200 eri paloilmoitinkohteesta. Erheellisiä palohälytyksiä näistä on suurin osa eli 95 prosenttia. Laskuja on vuonna 2019 lähetetty noin 1 000 kappaletta 414 eri kohteesta ja korjauskehotuksia 246 kappaletta.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupungin pelastuslaitos
PL 112
00099 Helsingin kaupunki

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupungin pelastuslaitos

5G drone-palvelua kokeillaan ympäristönhoidon töissä Helsingissä - tavoitteena sujuvoittaa töitä ja vähentää CO2-päästöjä8.9.2020 11:54:50 EESTTiedote

Helsingin kaupungin rakentamispalvelu Stara ja Helsingin kaupungin pelastuslaitos kokeilevat parhaillaan uudenlaista drone-palvelua yhteistyössä Helsingin kaupungin innovaatioyhtiö Forum Virium Helsingin kanssa. Tavoitteena on sujuvoittaa ympäristönhoidon sekä pelastuslaitoksen töitä ja samalla vähentää kaupungin CO2-päästöjä.

Avotulen teko on tarkoin säädeltyä Uutelassa ja muilla kaupungin ulkoilualueilla7.8.2020 16:08:25 EESTTiedote

Helsingin kaupungin alueella tulenteko on sallittua ainoastaan tulentekoon varatuilla paikoilla. Itä-Helsingissä Uutelan ulkoilualueella on kesän aikana poltettu nuotioita paikoilla, joilla se ei ole sallittua. Kaikenlainen tulenteko kyseisellä ulkoilualueella on kielletty, lukuun ottamatta opaskarttaan merkittyjä keittokatoksia, jotka sijaitsevat Nuottaniemessä ja Niemenapajalla. Myös alueella sijaitsevilla viljelypalstoilla on kaikenlainen avotulen teko kielletty.

Kaupungin ensimmäinen kärkiyksikkö käyttöön Ruosilankujan pelastusasemalla6.8.2020 09:57:39 EESTKutsu

Konalan Ruosilankujalla on otettu käyttöön Helsingin ensimmäinen oma kärkiyksikkö. Tämä uudenlainen pelastusyksikkö on kahden hengen pelastusyksikkö, joka mahdollistaa palveluverkon kasvattamisen pienemmillä henkilöresursseilla ja kevyemmällä asemarakentamisella. Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita tutustumaan kärkiyksikköön tiistaina 11.8. kello 10-11 osoitteessa Ruosilankuja 3.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme