Kainuun ELY-keskus

Uudet aikataulut ja lipputuotteet käyttöön Kainuun kuntien välisessä joukkoliikenteessä

Jaa

Kainuun kuntien välinen joukkoliikenne muuttuu kesäaikataulukauden alkaessa 7.6.2021. Waltti-lipputuotteet korvataan Matkahuollon lipputuotteilla, ja samalla myös aikataulut muuttuvat. Taajamissa joukkoliikenteen saavutettavuutta parannetaan reittimuutoksin Kajaanissa, Paltamossa, Sotkamossa ja Suomussalmella.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on kilpailuttanut Kainuun kuntien välisen joukkoliikenteen kahdeksi vuodeksi. Liikenne järjestetään pääsuunnittain siten, että kullakin pääsuunnalla kelpaavat samat lipputuotteet. Pääsuunnilla Kuhmo - Sotkamo - Kajaani ja Kuhmo - Nurmes liikennöitsijänä ovat A. Kyllönen Oy ja Matka-Kyllönen Oy. Pääsuunnilla Puolanka - Paltamo - Kajaani ja Kuusamo - Suomussalmi - Kajaani liikennöitsijänä puolestaan on Pohjolan Matka.

Matkalippujen hinnat laskevat nykyiseen verrattuna. Jatkossa myös opiskelijat, eläkeläiset sekä varus- ja siviilipalvelushenkilöt saavat alennuksen kertalipuista. Kausiliput ja toisen asteen opiskelijoiden Kela-liput säilyvät käytössä, mutta 44 matkan sarjalippu korvaa arvolipun. Kausilippujen kelpoisuusalue laajenee nykyisten Kajaanin, Paltamon, Ristijärven ja Sotkamon lisäksi muihin Kainuun kuntiin. Kausilipun kelpoisuusalueena on yksi tai useampi saman pääsuunnan kunta. Kausilipun hinta riippuu siitä, kuinka monen kunnan alueella lippu on voimassa. Kausiliput eivät ole käytössä Kuhmon ja Nurmeksen välisessä liikenteessä. Paltamon ja Kajaanin välillä kausiliput kuitenkin käyvät Oulun Taksipalvelut Oy:n liikennöimissä Kajaanin ja Oulun välisissä vuoroissa.

Kausi-, sarja- ja Kela-liput ladataan uudelle Matkahuollon matkakortille, eikä nykyisiä Waltti-matkakortteja voi enää käyttää. Matkakortin ja sille ladattavia lipputuotteita voi hankkia 1.6.2021 alkaen Matkahuollon Kajaanin toimipisteestä tai Matkahuollon verkkokaupasta osoitteesta https://kauppa.matkahuolto.fi/kainuun-liput. Verkkokaupasta ei kuitenkaan voi hankkia Kela-lippuja.

Kesäaikataulukaudella liikennöidään työmatka-, asiointi- ja liityntäliikennettä. Vaikka vuorojen määrä on pienempi kuin talviaikataulukaudella, vuorovälit ovat paikoitellen nykyistä tasaisemmat. Lisäksi vuorojen määrä arkisin kasvaa jonkin verran uusista aamupäivä- ja iltavuoroista johtuen. Kutsuliikenteenä ajetuista vuoroista luovutaan.

Reittimuutoksilla pyritään parantamaan joukkoliikenteen saavutettavuutta erityisesti taajamissa. Osa Sotkamon ja Kajaanin välisistä vuoroista ajetaan Makkosenmäen kautta. Kajaanin ja Paltamon välillä liikennöidään Kontiomäen kautta, ja tietyt vuorot käyvät Korpitien koululla. Suomussalmella reittiä muutetaan siten, että kaikki vuorot ajetaan Suomussalmen kirkonkylän kautta. Lisäksi osa vuoroista ajaa Pitämän kautta valtatien 5 sijasta. Kesäkuun alusta syyskuun loppuun Kajaanin ja Kuusamon väliset vuorot liikennöidään Hossan kansallispuiston kautta.

Aikataulut ovat saatavilla Matkahuollon aikatauluhausta, Google Mapsista, liikennöitsijöiden verkkosivuilta sekä aikataulukirjasta, jota jaetaan mm. linja-autoissa. Lisätietoja lipputuotteista löytyy Matkahuollon verkkokaupasta sekä aikataulukirjasta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Joukkoliikenneasiantuntija Johannes Miesmaa, p. 0295 038 265, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kainuun ELY-keskus
Kainuun ELY-keskus
Kalliokatu 4
87100 Kajaani

029 502 3500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kainuu

Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Liikenteeseen ja infrastruktuuriin liittyvät palvelut Kainuun alueelle tarjoaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kainuun ELY-keskus

Maanteiden 899 (Pohjavaarantie) ja 8991 (Kuikkalammentie) liittymän parantaminen rakentamalla kiertoliittymä, Sotkamo, tiesuunnitelma15.6.2021 08:57:09 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) laatii lain liikennejärjestelmästä ja maanteistä mukaista tiesuunnitelmaa Sotkamoon maanteiden 899 (Pohjavaarantie) ja 8991 (Kuikkalammentie) parantamiseksi rakentamalla liittymään kiertoliittymä. Suunnitelma laaditaan yhteistyössä Sotkamon kunnan kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme