Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Uudet aikataulut ja lipputuotteet käyttöön osassa Raahen ja Oulun välistä sekä Raahen seudun joukkoliikennettä

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen hankkima joukkoliikenne Raahen ja Oulun välillä sekä Raahen seudulla käynnistyy talviaikataulukauden alkaessa viikolla 32. Linja-autovuorojen määrä lisääntyy joillakin yhteysväleillä, ja ELY-keskuksen hankkimissa vuoroissa otetaan käyttöön aiempaa edullisempia matkalippuja. Talviaikataulut ovat voimassa 5.6.2022 asti. Osa alueen joukkoliikenteestä toteutuu jatkossakin markkinaehtoisesti.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on kilpailuttanut osan Raahen ja Oulun välisestä sekä Raahen seudun joukkoliikenteestä kahdeksi vuodeksi. Liikenne käynnistyy viikon 32 aikana. Alkamisaika voi hieman vaihdella sen mukaan, minä päivänä reitin varrella sijaitsevien oppilaitosten opetus käynnistyy.Ensimmäisten vuorojen liikennöinti alkaa 9.8.2021.

Matkalippujen hinnat laskevat ELY-keskuksen liikenteessä nykyiseen verrattuna. Kertalipuista myönnetään alennus opiskelijoille, eläkeläisille sekä varus- ja siviilipalvelushenkilöille. Käytössä ovat myös toisen asteen opiskelijoiden Kela-liput sekä 44 matkan sarjalippu. Lisäksi Raahen ja Siikajoen alueella otetaan käyttöön kausilippu, joka oikeuttaa tekemään rajattomasti matkoja 30 päivän ajan tietyissä linja-autovuoroissa. Kausilipun hinta riippuu siitä, kuinka monen kunnan alueella lippu on voimassa. Raahen ja Oulun välisessä, valtatien 8 kautta ajettavassa liikenteessä taas voi käyttää edullista 30 matkaa/30 päivää-lippua. Lippu kelpaa määrättyjen liikennöitsijöiden vuoroissa, ja lipulla voi tehdä 30 matkaa 30 päivän aikana. Lippu on yhteiskäyttöinen markkinaehtoisen liikenteen vuorojen kanssa.

Kausi-, sarja- ja Kela-liput ladataan uudelle Matkahuollon matkakortille. Matkakortin ja sille ladattavia lipputuotteita voi hankkia Matkahuollon toimipisteistä tai verkkokaupasta. Verkkokaupasta ei kuitenkaan voi hankkia Kela-lippuja tai 30 matkaa/30 päivää-lippuja.

ELY-keskuksen liikenteen aikataulut tulevat saataville Matkahuollon aikatauluhakuun, Google Mapsiin ja liikennöitsijöiden verkkosivuille. Lisätietoja lipputuotteista löytyy Matkahuollon verkkokaupasta. Aikatauluja ja tietoa lipputuotteista on saatavilla myös linja-autoista.

ELY-keskuksen liikenne järjestetään pääsuunnittain siten, että kullakin pääsuunnalla kelpaavat samat lipputuotteet. Joillakin yhteysväleillä osa liikenteestä säilyy edelleen markkinaehtoisena. Markkinaehtoisessa liikenteessä aikatauluista ja matkalipuista vastaavat liikenteenharjoittajat. Alla on lueteltu ELY-keskuksen liikenteen pääsuunnat sekä niiden liikenne pääpiirteissään talviaikataulukaudella. Luettelo ei sisällä markkinaehtoista liikennettä, ellei tätä ole erikseen mainittu. Osalla vuoroista voi olla vaihtoyhteyksiä markkinaehtoiseen tai ELY-keskuksen liikenteeseen.

Raahe–Revonlahti–Oulu

Suurin osa yhteysvälin liikenteestä on markkinaehtoista. ELY-keskus on hankkinut yhteysvälille vain yksittäisiä markkinaehtoista liikennettä täydentäviä vuoroja. Arkipäivisin liikennöidään työmatkayhteyksiä siten, että työssäkäynti Raahessa on mahdollista n. klo 7–15 ja 8–16 sekä Oulussa n. klo 8–16 ja 9–17. ELY-keskuksen hankkimia vuoroja liikennöi Oulaisten Liikenne Oy.

Raahe–Siikajoenkylä–Oulu

Arkipäivisin liikennöidään opiskelu- ja asiointiyhteyksiä kumpaankin suuntaan. Myös Lumijoelta on suora opiskeluyhteys Raaheen. Lauantaisin liikennöidään asiointiyhteyksiä kumpaankin suuntaan. Vuoroja liikennöi Oulaisten Liikenne Oy, ja vuoroissa käyvät kausiliput. Kausilippuja on saatavilla Raahen ja Siikajoen sisäisille sekä Raahen ja Siikajoen välisille matkoille.

Paavola–Ruukki–Raahe

Arkipäivisin liikennöidään työmatka-, opiskelu- ja asiointiyhteyksiä Paavolasta ja Ruukista Raaheen. Lisäksi liikennöidään opiskeluyhteyksiä Raahesta Ruukin luonto- ja hevoskeskukselle. Lauantaisin liikennöidään asiointiyhteyksiä Raaheen. Vuoroja liikennöi Kamusen Liikenne Oy.

Oulu–Oulainen

Oulusta Oulaisiin liikennöidään arkipäivisin työmatka- ja opiskeluyhteyksiä, Oulaisista Ouluun puolestaan junaliikennettä täydentäviä asiointiyhteyksiä. Liikenteessä on käytössä edullinen sarjalippu. Vuoroja liikennöi Saaga Travel Oy. Osalla vuoroista on Vihannissa vaihtoyhteys Raahen ja Piippolan välisestä liikenteestä. Vaihtoyhteyden myötä syntyy vaihdollinen opiskeluyhteys Raahen ja Oulaisten välillä.

Raahe–Piippola

Raahen ja Piippolan välillä liikennöidään arkipäivisin opiskelu-, liityntä- ja asiointiyhteyksiä. Vuoroja liikennöi Oulaisten Liikenne Oy. Osalla vuoroista on Vihannissa vaihtoyhteys Oulun ja Oulaisten väliseen liikenteeseen. Vaihtoyhteyden myötä syntyy vaihdollinen opiskeluyhteys Raahen ja Oulaisten välillä.

Selitteet

työmatkayhteys: yhteys työpaikalle ja takaisin, perilläoloaika n. 7.00–15.00, 8.00–16.00 tai 9.00–17.00

opiskeluyhteys: yhteys oppilaitokseen ja takaisin, perillä n. 7.30–9.00 ja paluu n. klo 15.00–16.30

asiointiyhteys: yhteys asiointipaikkakunnalle päivällä, perilläoloaika 2–4 h

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

joukkoliikennevastaava Samuli Kallio
samuli.kallio@ely-keskus.fi, 0295 038 252
joukkoliikenneasiantuntija Johannes Miesmaa
johannes.miesmaa@ely-keskus.fi, 0295 038 537

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Hituran kaivoksen 2. vaiheen sulkemisurakka valmistunut (Pohjois-Pohjanmaa)16.9.2021 16:01:54 EEST | Tiedote

Nivalassa sijaitsevan Hituran kaivoksen sulkeminen on ottanut merkittävän askeleen, kun kaivoksen sulkemisen 2. vaiheen urakka on saatu päätökseen. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on hoitanut Hituran kaivoksen sulkemista kaivosyhtiö Belvedere Mining Oy:n mentyä konkurssiin vuonna 2015. Sulkemistyöt on tehty kaivosyhtiölle myönnetyn ympäristöluvan mukaisesti. Hituran sulkeminen on tähän mennessä maksanut yhteensä noin 18,5 miljoonaa euroa. Pääosa sulkemisen rahoituksesta on tullut ympäristöministeriöstä.

Pyhäjoelle hieno maankohoamisrannikon metsien luonnonsuojelualue (Pohjois-Pohjanmaa)8.9.2021 12:53:07 EEST | Tiedote

Pyhäjoen Pohjankylän osakaskunta ja Pyhäjoen seurakunta ovat hakeneet omistamilleen alueilleen luonnonsuojelualueiden perustamista. ELY-keskus perusti alueet päätöksillään 31.8.2021 osaksi METSO-ohjelmaa Isorannan luonnonsuojelualueen ja Syölätin luonnon-suojelualueen. Alueet liittyvät toisiinsa ja muodostavat yhdessä noin 78 hehtaarin suojelualueen. Lisäksi alueen pohjoispuolella on Natura 2000 -verkostoon kuuluva yli 270 hehtaarin suuruinen Parhalahti-Syölätinlahti-Heinikarinlammen luonnonsuojelualue. Alueet muodostavat merkittävän maankohoamisrannikon suojelukohteen. ELY-keskuksen päätöksissä alueille on asetettu rauhoitusmääräykset, joiden mukaan metsänhakkuu on kielletty, mutta mm. marjojen ja sienten poiminta ovat edelleen sallittuja. Maanomistajat päättävät edelleen alueen metsästyskäytännöistä. Alueille ei ole muita liikkumisrajoituksia kuin moottoriajoneuvojen käyttökielto maastossa sulan maan aikana. Maankohoamisrannikko on maailman mittakaavassa ainutlaatuinen ilmiö, jota ta

Kiiminkijoen ylittävän Aution sillan korjaus alkaa Alakylässä31.8.2021 09:41:51 EEST | Tiedote

Takalontiellä (mt 18731) sijaitsevan Aution sillan korjaustyöt alkavat 4.10 2021. Korjaustyöt sisältävät sillan puukannen uusimisen ja päällystyksen. Sillan puukannen uusimistöiden aikana silta on suljettu ajoneuvoliikenteeltä 11.10.-7.11.2021. Kevyen liikenteen kulku sillan yli säilyy töiden ajan. Töiden on määrä valmistua 3.12.2021 mennessä. Hankkeen tilaajana on ELY-keskus ja pääurakoitsi-jana Skarta Finland Oy. Ajantasaiset tiedot tietöistä: Tienkäyttäjän linja puh. 0200 2100 Liikennetilanne (fintraffic.fi)

Kesällä työttömien määrä Pohjois-Pohjanmaalla kasvoi - syksyä kohti suunta jälleen aleneva24.8.2021 08:07:14 EEST | Tiedote

Kesäkuukausina työttömien määrä perinteisesti kasvaa vastavalmistuneiden kirjautuessa TE-palvelujen asiakkaaksi - niin myös tänä vuonna Pohjois-Pohjanmaalla. Isossa kuvassa työttömyyden suunta on ollut alkuvuoden aikana kuitenkin aleneva ja suunnan odotetaan jatkuvan kesän jälkeen. Maakunnassa oli heinäkuun lopussa 24 000 työtöntä työnhakijaa (ml. lomautetut), mikä on yli 4 000 henkeä vähemmän kuin vuosi sitten. Työttömyyslukuja on laskenut erityisesti koronapandemiasta aiheutuneiden lomautusten tasainen väheneminen. Heinäkuun 2021 lopussa kokoaikaisesti lomautettujen määrä (1 950) oli 2 600 henkeä vähemmän kuin vuosi sitten.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme