Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uudet HelsinkiGym-ohjeet ja opastusvideot kannustavat kuntoiluun Pirkkolan ulkokuntosalilla

Jaa

Pirkkolan ulkokuntosalilla on nyt mahdollisuus kohottaa kuntoa uusien video-ohjeiden avulla, jotka löytyvät helposti QR-koodin avulla. Ulkotreenit alkavat kauden avajaistapahtumasta 4.5.2018 Pirkkolan ulkokuntosalilla. Paikalla on liikunnanohjaajia ohjaamassa ulkotreenejä. Ohjaajat opastavat laitteiden, QR-koodien ja videoiden käytössä, ja antavat vinkkejä liikkeistä.

Ulkokuntosaleilla voi kuntoilla mihin vuorokauden ja vuodenaikaan tahansa. Ulkokuntosalin laitteisiin on kiinnitetty opaskyltit, jotka opastavat eri liikkeisiin, oikeaan ja turvalliseen harjoitteluun. Lihaskartoista voi tarkistaa, mihin lihasryhmiin liikkeet vaikuttavat. Tauluista löytyy kuntosalin käyttöohjeet ja säännöt kolmella kielellä. Opastusvideot ja palautteenanto avautuvat puhelimen QR-koodilla. Paikan päällä olevien opastaulujen kolmesta vaihtoehdoista voit valita itsellesi ja kunnollesi sopivimman harjoituksen.


Palvelun tarkoitus on tarjota matalan kynnyksen liikuntapaikka, joka on laadukas, helppo ja turvallinen kaikille helsinkiläisille. Ulkokuntosaleissa voi harjoitella raikkaassa ulkoilmassa kuntosalilaitteilla ja oman kehon painolla. Ulkokuntosalit ja ulkoliikuntapaikat ovat maksuttomia ja kaupunkilaisten saavutettavissa ympäri vuorokauden ja vuoden. Turvallisuussyistä laitteet ja liikkeet on tarkoitettu yli 140 cm nuorille ja aikuisille.

Kaupungin toiminta-ajatuksena on helsinkiläisten elämän laadun ja toimintakykyisyyden parantaminen liikunnan keinoin. Uudistamalla ulkokuntosaleja, ulkoliikuntapaikkoja ja liikuntavälineitä kaupunki haluaa parantaa helsinkiläisten hyvinvointia, terveyttä ja liikunnallista aktiivisuutta. Pirkkolan ulkokuntosali on pilottikohde, johon opasteet ja QR-koodit asennettiin loppuvuodesta 2017. Projektin sisällöntuotannosta on vastannut Kara Koskinen Pirkkolan toimipisteestä. Palvelua kehitettiin asiakaslähtöisesti haastattelemalla ulkokuntosalin käyttäjiä. Teemahaastattelulla selvitettiin asiakkaiden kokemuksia, mielipiteitä ja kehittämisehdotuksia ulkokuntosaliin liittyen ja tuloksia hyödynnettiin palvelun kehittämisessä.

Videoiden kuvaus: Glorian mediapaja, tiiminvetäjänä Jarno Marjamäki

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

kulttuuri ja vapaa-aika / liikunta
vastaava liikunnanohjaaja
Kara Koskinen
puh. 050 401 3610
kara.koskinen@hel.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme