Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uudet HelsinkiGym-ohjeet ja opastusvideot kannustavat kuntoiluun Pirkkolan ulkokuntosalilla

Jaa

Pirkkolan ulkokuntosalilla on nyt mahdollisuus kohottaa kuntoa uusien video-ohjeiden avulla, jotka löytyvät helposti QR-koodin avulla. Ulkotreenit alkavat kauden avajaistapahtumasta 4.5.2018 Pirkkolan ulkokuntosalilla. Paikalla on liikunnanohjaajia ohjaamassa ulkotreenejä. Ohjaajat opastavat laitteiden, QR-koodien ja videoiden käytössä, ja antavat vinkkejä liikkeistä.

Ulkokuntosaleilla voi kuntoilla mihin vuorokauden ja vuodenaikaan tahansa. Ulkokuntosalin laitteisiin on kiinnitetty opaskyltit, jotka opastavat eri liikkeisiin, oikeaan ja turvalliseen harjoitteluun. Lihaskartoista voi tarkistaa, mihin lihasryhmiin liikkeet vaikuttavat. Tauluista löytyy kuntosalin käyttöohjeet ja säännöt kolmella kielellä. Opastusvideot ja palautteenanto avautuvat puhelimen QR-koodilla. Paikan päällä olevien opastaulujen kolmesta vaihtoehdoista voit valita itsellesi ja kunnollesi sopivimman harjoituksen.


Palvelun tarkoitus on tarjota matalan kynnyksen liikuntapaikka, joka on laadukas, helppo ja turvallinen kaikille helsinkiläisille. Ulkokuntosaleissa voi harjoitella raikkaassa ulkoilmassa kuntosalilaitteilla ja oman kehon painolla. Ulkokuntosalit ja ulkoliikuntapaikat ovat maksuttomia ja kaupunkilaisten saavutettavissa ympäri vuorokauden ja vuoden. Turvallisuussyistä laitteet ja liikkeet on tarkoitettu yli 140 cm nuorille ja aikuisille.

Kaupungin toiminta-ajatuksena on helsinkiläisten elämän laadun ja toimintakykyisyyden parantaminen liikunnan keinoin. Uudistamalla ulkokuntosaleja, ulkoliikuntapaikkoja ja liikuntavälineitä kaupunki haluaa parantaa helsinkiläisten hyvinvointia, terveyttä ja liikunnallista aktiivisuutta. Pirkkolan ulkokuntosali on pilottikohde, johon opasteet ja QR-koodit asennettiin loppuvuodesta 2017. Projektin sisällöntuotannosta on vastannut Kara Koskinen Pirkkolan toimipisteestä. Palvelua kehitettiin asiakaslähtöisesti haastattelemalla ulkokuntosalin käyttäjiä. Teemahaastattelulla selvitettiin asiakkaiden kokemuksia, mielipiteitä ja kehittämisehdotuksia ulkokuntosaliin liittyen ja tuloksia hyödynnettiin palvelun kehittämisessä.

Videoiden kuvaus: Glorian mediapaja, tiiminvetäjänä Jarno Marjamäki

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

kulttuuri ja vapaa-aika / liikunta
vastaava liikunnanohjaaja
Kara Koskinen
puh. 050 401 3610
kara.koskinen@hel.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Objection! exhibition opens at the Helsinki City Museum23.5.2019 13:33:30 EESTTiedote

Does disagreement have enough space to live in the middle of our consensus-seeking everyday life? Why is disagreement being pushed aside even though it is the basis of political activity in a democracy? And how can a city serve as a growth platform for public disagreement? How have different forms of opposition manifested in the history of Helsinki? Helsinki City Museum's new exhibition Objection! will open on the fourth floor of the museum on 24 May 2019.

Toista mieltä! -näyttely avautuu Helsingin kaupunginmuseossa23.5.2019 13:32:55 EESTTiedote

Onko eripuralla riittävästi elintilaa keskellä konsensushakuista arkeamme? Miksi erimielisyyttä sysätään syrjään, vaikka se on poliittisen toiminnan perusta demokratiassa? Entä kuinka kaupunki voi toimia kasvualustana julkiselle erimielisyydelle? Miten erilaiset vastarinnan muodot ovat näyttäytyneet Helsingin historiassa? Helsingin kaupunginmuseon uusi Toista mieltä! -näyttely avautuu 24.5.2019 museon neljännessä kerroksessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme